Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Seksuālas uzmākšanās skandāls "Mavericks": sieviete apsūdz augsta līmeņa darbinieku

Andrejs Siliņš

Seksuālas uzmākšanās skandāls "Mavericks": sieviete apsūdz augsta līmeņa darbinieku
Marks Kjūbans. Foto: AP/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs atkal nonācis skandālā - kāda kluba darbiniece par seksuāla rakstura uzmākšanos apsūdzējusi kluba spēlētāju personāla direktoru Toniju Ronzounu.

"Sports Illustrated" trešdien publicēja rakstu, kurā atklāja, ka kāda sieviete apsūdzējusi "Mavericks" spēlētāju personāla direktoru Toniju Ronzounu par seksuālu uzmākšanos 2019. gada jūlijā viesnīcā Lasvegasā NBA vasaras līgas laikā. Medijs rakstīja, ka Ronzouns sievieti ar varu skūpstījis, apgrābstījis, piespiedis gultai un viņas roku piespiedis savai staklei. Sākotnēji sieviete devusies līdzi Ronzounam uz viesnīcas numuru, lai saņemtu apsolītās biļetes uz vasaras līgas spēlēm.

Sieviete septembrī vērsusies pie "Mavericks" īpašnieka Marka Kjūbana, elektroniskā pasta vēstulē atklājot notikušo. Tam sekoja Kjūbana dots uzdevums veikt iekšējo izmeklēšanu, kas ilgusi sešus mēnešus un kurā darbojušies trīs pieredzējuši izmeklētāji. Izmeklēšanas laikā kluba pārstāvis lidojis uz Lasvegasu, kur apsolīta tikšanās ar vairākiem cilvēkiem, ar ko sieviete īsi pēc notikušā esot tikusies un kam atklājusi notikušo, tomēr Lasvegasā komandas pārstāvis pie informācijas tā arī neesot ticis.

Ronzouna advokāts Marks Bauts norādījis, ka apsūdzības ir bez pamata: "Ja tiks uzsākta lieta tiesā, pierādīsim Ronzouna kunga nevainīgumu." Savukārt "Mavericks" kluba paziņojumā publikācija nosaukta par vienpusēju, nepilnīgu sensāciju formas žurnālistiku ar neprecizitātēm, nepareiziem raksturojumiem un izlaistām detaļām.

Šis nav pirmais gadījums, kad "Mavericks" ierauta līdzīga rakstura skandālā. 2018. gada februārī tas pats "Sports Illustrated" publicēja rakstu par Dalasas organizācijā it kā pastāvošo pret sievietēm naidīgo kultūru vairāku gadu garumā. Toreiz par seksuālu uzmākšanos tika apsūdzēts bijušais kluba izpilddirektors un prezidents Terdema Aserijs, kurš gan klubā nestrādāja jau trīs gadus. Vēlāk sekojusī izmeklēšana atklāja, ka Aserijs nepiedienīgi izturējies pret 15 organizācijā strādājošajām sievietēm. Tāpat tika atklāta nepiedienīga cita darbinieka izturēšanās pret daiļā dzimuma pārstāvēm.

"Mavericks" organizācijā konstatēto kultūru nosodīja NBA komisārs Adams Silvers, bet kluba īpašnieks Kjūbans ne vien ziedoja desmit miljonus dolāru cīņai par sieviešu tiesībām, bet arī noalgoja izpilddirektori Sintiju Māršalu, lai censtos mainīt izveidojušos kultūru organizācijā.

Izmantotie resursi:
Sports Illustrated
ESPN

     [+] [-]

, 2020-07-30 14:30, pirms 4 gadiem
The alleged victim asked for money. The women in charge of the investigation were trying to get facts and evidence. The alleged victim was not willing to discuss what happened and immediately contacted a law firm to talk settlement.

Nedeva nevienam pierādījumus apskatīt,bet iedeva SI un tie uzrakstīja rakstu
Iedos pierādījumus Mavs organizācijai ja dabūs naudu pretī
Normāla loģika

     [+] [-]

, 2020-07-30 16:26, pirms 4 gadiem
Gāja uz numuriņu pēc biļetēm. Ofisā nevarēja saskaņot savus pusdienslaikus, lai satiktos?