Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Makolums vienojas ar "Trail Blazers" par vēl 100 miljoniem trīs sezonās

Andrejs Siliņš

Makolums vienojas ar "Trail Blazers" par vēl 100 miljoniem trīs sezonās
Sīdžejs Makolums. Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Portlendas "Trail Blazers" vienojies par līguma pagarināšanu uz trim sezonām ar komandas zvaigzni Sīdžeju Makolumu. Kopumā nākamo piecu sezonu laikā Makolums nopelnīs 157 miljonus dolāru (ap 140 miljoniem eiro).

Makoluma līdzšinējais līgums ar "Trail Blazers" paredzēja sadarbību uz gaidāmo un vēl vienu sezonu par kopējo summu teju 57 miljonu apmērā. Tagad spēlētājs un klubs panācis vienošanos par līguma pagarināšanu vēl uz trim sezonām par simt miljoniem, līdz ar to nākamo piecu sezonu laikā līdz 2024. gada pavasarim Makolums kopumā saņems ap 157 miljoniem dolāru. Pēdējā līguma sezonā Makolums, tobrīd esot 32 gadus vecs, saņems nepilnus 36 miljonus dolāru.

191 centimetru garais basketbolists NBA ienāca 2013. gadā, kad "Trail Blazers" draftēja koledžu absolvējušo spēlētāju ar desmito kārtas numuru. Pirmajās divās sezonās Makolums vidēji guva mazāk nekā septiņus punktus, bet trešajā sezonā piedzīvoja strauju augšupeju, kļūstot par vienu no "Trail Blazers" līderiem. Pēc vidēji spēlē gūtiem 20,8 punktiem un atdotām 4,3 rezultatīvām piespēlēm Makolums 2016. gadā saņēma līgas progresējušākā spēlētāja atzinību.

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais spēlētājs vidēji 34 minūtēs guva 21 punktu, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva trīs piespēles, bet 16 izslēgšanas turnīra mačos aizsargam vidēji nepilnu 40 minūšu laikā 24,7 punkti, piecas bumbas un 3,7 piespēles.

Jau jūlija sākumā "Blazers" parakstīja jaunu līgumu arī ar otru komandas superzvaigzni Deimienu Lilardu. Viņa līgums būs spēkā līdz 2025. gada vasarai un nākamo sešu sezonu laikā kopumā Lilards nopelnīs aptuveni 257 ar pusi miljonus dolāru. Pēdējā līguma gadā Lilards 34 gadu vecumā saņems 54,25 miljonus.

Izmantotie resursi:

  +2 [+] [-]

, 2019-07-30 22:28, pirms 5 gadiem
nu jebāķ kas pa cipariem Lilardam. Burgerēdāji galīgi sajukuši

  +2 [+] [-]

, 2019-07-30 22:47, pirms 5 gadiem
markkomartins rakstīja: nu jebāķ kas pa cipariem Lilardam. Burgerēdāji galīgi sajukuši
padomā tad kādas summas šīe džeki nes komandu īpašniekiem, ja tā vienkārši 5-6 gadus uz priekšu uz diviem vien tiek iedoti 400+ miljoni.

  +4 [+] [-]

, 2019-07-30 23:59, pirms 5 gadiem
Reāli Blazers paši sev iešāva kāja ar Makoluma un Lilarda līgumu. Tas pats kas Wizards ar Bīlu un Volu. Un vēl čut, čut senākā pagātnē Derouzens ar Louriju. Nu nestrādā kombinācija ar divām zvaigznēm pirmajā un otrajā numurā. Redzēs kā šo "iznesīs" Hjūstona ar RW un Hārdenu.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-31 00:03, pirms 5 gadiem
yeah rakstīja: Reāli Blazers paši sev iešāva kāja ar Makoluma un Lilarda līgumu. Tas pats kas Wizards ar Bīlu un Volu. Un vēl čut, čut senākā pagātnē Derouzens ar Louriju. Nu nestrādā kombinācija ar divām zvaigznēm pirmajā un otrajā numurā. Redzēs kā šo "iznesīs" Hjūstona ar RW un Hārdenu.
Viņi bija pag. sezon rietumu finālā. Ko nozīmē, ka nestrādā? Ok, piekritīšu, ka parasti citas variācijas zvaigznes strādā labāk, bet šitiem nav ne vainas. Ik pa spēlēm 60 punktus salasa divatā. Tad tikai vaina jāmeklē dziļāk komandā nevis šitajos džekos.

     [+] [-]

, 2019-07-31 00:10, pirms 5 gadiem
yeah rakstīja: Reāli Blazers paši sev iešāva kāja ar Makoluma un Lilarda līgumu. Tas pats kas Wizards ar Bīlu un Volu. Un vēl čut, čut senākā pagātnē Derouzens ar Louriju. Nu nestrādā kombinācija ar divām zvaigznēm pirmajā un otrajā numurā. Redzēs kā šo "iznesīs" Hjūstona ar RW un Hārdenu.
NU gan tu salīdzināji mušas ar ziloņiem.Principā viens no labākajiem gurdu pāriem līgā salīdzināt ar DD/Lowry kuri gadus 5+ neko nevar parādīt PO,un wall+beals kur viens ir taisīts no stikla.PO viss strādāja ļoti labi kur viņiem pietrūka viņu otrā labākā ieroča Nurkiča ar viņu nenormālo pick n roll.Nevar jau arī aizmirst,ka Lilardam bija sajātas ribas.

     [+] [-]

, 2019-07-31 08:29, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: NU gan tu salīdzināji mušas ar ziloņiem.Principā viens no labākajiem gurdu pāriem līgā salīdzināt ar DD/Lowry kuri gadus 5+ neko nevar parādīt PO,un wall+beals kur viens ir taisīts no stikla.PO viss strādāja ļoti labi kur viņiem pietrūka viņu otrā labākā ieroča Nurkiča ar viņu nenormālo pick n roll.Nevar jau arī aizmirst,ka Lilardam bija sajātas ribas.
Un ko līdz šim izslēgšanas spēlēs Trail Blazers ir sasnieguši, izņemot šī gada tikšanu līdz konferences finālam? Pagājušā gadā bezcerīgi pirmajā kārtā zaudējā Pelicans, aizpagājušā gadā pirmajā kārtā bezcerīgi zaudēja Wariorrs. Un šogad arī finālā palika uz 0. Attaisnojumus ar traumām nevajag meklēt, jo GSW spēlēja bez Duranta.
Uzbrukumā jā, viens no labākajiem guardu pāriem, bet tas arī viss. Defā abi ir caurumi, it seviški Makolums. Un ko tas dod komandai, ka pēdējos līgumu gados abi vien pelnīs 90 miljonus sezonā?

     [+] [-]

, 2019-07-31 08:45, pirms 5 gadiem
yeah rakstīja: Un ko līdz šim izslēgšanas spēlēs Trail Blazers ir sasnieguši, izņemot šī gada tikšanu līdz konferences finālam? Pagājušā gadā bezcerīgi pirmajā kārtā zaudējā Pelicans, aizpagājušā gadā pirmajā kārtā bezcerīgi zaudēja Wariorrs. Un šogad arī finālā palika uz 0. Attaisnojumus ar traumām nevajag meklēt, jo GSW spēlēja bez Duranta.
Uzbrukumā jā, viens no labākajiem guardu pāriem, bet tas arī viss. Defā abi ir caurumi, it seviški Makolums. Un ko tas dod komandai, ka pēdējos līgumu gados abi vien pelnīs 90 miljonus sezonā?
un kāds tad būtu bijis alternatīvs variants ? nedodo max kaut vienam no abiem, cita komanda iedotu un tad būtu jāsāk pilnīga pārbūve. šādā veidā vismaz gadus 5-6 vēl būs iespējas, kas zin, varbūt vienā sezonā viss sanāk un paņems titulu

  +1 [+] [-]

, 2019-07-31 09:22, pirms 5 gadiem
Jaa divi speletaji nav komanda.