Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA un WNBA plāno laukumos uzkrāsot "Black lives matter" uzrakstus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NBA un WNBA plāno laukumos uzkrāsot "Black lives matter" uzrakstus
Politiskā organizācija "Black lives matter" tika izveidota 2013. gadā pēc pusaudža Treivona Mārtina nogalināšanas. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un līgas spēlētāju arodbiedrība (NBPA) plāno visos trīs Disneja pasaules laukumos uzkrāsot politiskās organizācijas "Black lives matter" tāda paša nosaukuma saukli, pirmdien, 29. jūnijā, ziņoja ESPN.

Uzrakstu plānots uzkrāsot abās basketbola laukuma pusēs. Tāda pati diskusija notiek Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), kura plāno aizvadīt sezonu “IMG Academy” teritorijā Floridas pilsētā Breidentonā. WNBA sezonas sākums plānots 24. jūlijā, bet NBA sezona tiks atsākta sešas dienass vēlāk.

WNBA spēlētājas sarunās ar līgas amatpersonām ierosinājušas iesildīšanās laikā izmantot kreklus ar uzrakstiem “Nosauc viņas vārdu” (say her name – angļu val.), nolūkā pievērst uzmanību policijas nogalinātajām sievietēm. Minētā atsauce tiktu veltīta Breonai Teilorei, kuru martā pašas mājā nošāva Luivilas policija.

Spēlētāji uzstājuši, ka cīņai par rasu vienlīdzību un sociālo taisnīgumu jāieņem centrālā vieta NBA sezonas atsākšanā un WNBA jaunajā sezonā. Vairākas spēlētājas, tai skaitā Renē Mongomerija no Atlantas “Dream” un Nataša Klauda no Vašingtonas “Mystics”, izlaidīs sezonu, lai koncentrētos sociālā taisnīguma jautājumiem.

NBA un NBPA līderi 26. jūnijā izteicās, ka apsprieduši vairākus veidus, kā izmantot NBA platformu, lai pievērstu uzmanību rasu vienlīdzībai, sociālajam taisnīgumam un policijas brutalitātei. NBPA prezidents Kriss Pols nedēļas nogalē pauda, ka līga varētu atļaut spēlētājiem uniformu aizmugurē uzvārdu vietā nēsāt sociālā taisnīguma uzrakstus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +8 [+] [-]

, 2020-06-30 15:24, pirms 4 gadiem
Pareizi,pareizi!
Es arī domāju, ka šo lozungu vajag pabradāt ar kājām.

  +4 [+] [-]

, 2020-06-30 15:40, pirms 4 gadiem
Skatoties, kā tie pretekļi vienkārši brutāli staigā pa ielām un atspārda baltos bērnus, sievietes, meitenes, vīriešus, vecus cilvēkus, nešķirojot, bez jebkādiem iemesliem, viņu īstā vieta ir Āfrikas tuksnesī.
Neizjūtu nekādu cieņu pret viņiem, jo šis viss vājprāts nav pareizākais veids kā izrādīt nepatiku par to, ka nabaga noziedzinieku Džordžu nonāvēja kāds vēl stulbāks baltais ments..

  +2 [+] [-]

, 2020-06-30 15:49, pirms 4 gadiem
A saukļi pret melno noziegumiem nebūs?

  +2 [+] [-]

, 2020-06-30 15:52, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Skatoties, kā tie pretekļi vienkārši brutāli staigā pa ielām un atspārda baltos bērnus, sievietes, meitenes, vīriešus, vecus cilvēkus, nešķirojot, bez jebkādiem iemesliem, viņu īstā vieta ir Āfrikas tuksnesī.
Neizjūtu nekādu cieņu pret viņiem, jo šis viss vājprāts nav pareizākais veids kā izrādīt nepatiku par to, ka nabaga noziedzinieku Džordžu nonāvēja kāds vēl stulbāks baltais ments..
Godīgi sakot es arī esmu nikns uz visiem tiem Vilsoniem un Rūzveltiem, jo tie pēc verdzības atcelšanas štatos.......nenopirka bijušiem vergiem atpakaļ biļetes uz Āfriku. Ne visiem toreiz pietika naudiņas, lai dotos uz ASV bijušo vergu dibināto Libēriju. Pat īpaša sabiedriskā organizācija, kas toreiz vāca naudu vergu atbrīvošanai un repatriācijai, spēja visus nodrošināt.

  +4 [+] [-]

, 2020-06-30 16:07, pirms 4 gadiem
Jo tālak, jo trakāk ... Varbut uzreiz NBA nomaint pret BLM(Black lives matter)
Neesmu rasists , bet tas jau par traku ir .. Tas jau ir melno rasisms

  +3 [+] [-]

, 2020-06-30 16:11, pirms 4 gadiem
satann rakstīja: Jo tālak, jo trakāk ... Varbut uzreiz NBA nomaint pret BLM(Black lives matter)
Neesmu rasists , bet tas jau par traku ir .. Tas jau ir melno rasisms
Par to jau iepriekš rakstīju, ka cilvēki, kuri bija salīdzinoši neitrāli, visa šī stulbuma dēļ piesliesies mazāk vai vairāk izteiktiem baltiem rasistiem.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-30 16:20, pirms 4 gadiem
Nu jau pa traku. Katram 3šajam melnim ir stroķis un ka 30% nemaz lasīt nemāk,jo sava slinkuma un tupuma dēļ skolu palaida garām. Tas po×uj. Galvenais rasisms un uz priekšu. Tupie jeņķi

  +3 [+] [-]

, 2020-06-30 16:32, pirms 4 gadiem
Protams, neesam dzīvojuši amerikā, nezinam to patieso problēmu, bet godīgi sakot - zjb. Brīžiem ir sajūta, ka visi jāieceļ karaļa kārtā, lai būtu miers.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-30 17:47, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Godīgi sakot es arī esmu nikns uz visiem tiem Vilsoniem un Rūzveltiem, jo tie pēc verdzības atcelšanas štatos.......nenopirka bijušiem vergiem atpakaļ biļetes uz Āfriku. Ne visiem toreiz pietika naudiņas, lai dotos uz ASV bijušo vergu dibināto Libēriju. Pat īpaša sabiedriskā organizācija, kas toreiz vāca naudu vergu atbrīvošanai un repatriācijai, spēja visus nodrošināt.
Aha... un tie, kas dabūja vienvirziena biļeti uz Brāļu zemi, brīvību Āfrikā... tie lūdzās, lai baltas saimnieks tos ņem atpakaļ uz plantācijām... uz jebkuriem nosacījumien...
Jo redz... Āfrikā pašam bija jādomā kā audzēt pārtiku, būvēt ēkas...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-30 19:14, pirms 4 gadiem
blackx rakstīja: Protams, neesam dzīvojuši amerikā, nezinam to patieso problēmu, bet godīgi sakot - zjb. Brīžiem ir sajūta, ka visi jāieceļ karaļa kārtā, lai būtu miers.
Problēma ir vienkārša ,melnie ir brīvi bet vergu mentalitāte nekur nav pazudusi , ja tu esi brīvs cilvēks tev par sevi ir jāmāk parūpēties ,bet melnie grib gan brīvību gan to lai saimnieks turpina viņus barot

     [+] [-]

, 2020-06-30 20:09, pirms 4 gadiem
Es laikam vairāk gaidītu kādus skaļus paziņojumus no šiem melno dzīvju aizstāvētājiem, kuriem ir miljoni un miljardi ko tērēt šajās apjomīgajās kampaņās, pret tiem bezsmadzeņu radījumiem, kas visur posta, laupa un galina. Kā viņi vispār iedomājas pasaules uzmanību pievērst tam protestu galvenajam mērķim? Ar pliku zīmju un uzrakstu pārpludināšanu medijos un visur citur ir krietni par maz. Šobrīd vairāk visi redz melnus pamuļķus, kas nekad dzīvē nav nedz strādājuši, nedz mēģinājuši strādāt, kas visu naudu (lai kādā veidā iegūtu) notērē ieročos, ķēdēs un automašīnās, bet iztiku un mājvietu viņiem dot valsts.
Ar šādu fonu līdz vēmienam var bļaut, ka melnās dāmas saņem mazāk par baltajām dāmām, vai ka lielās organizācijās ir vairāk baltie darbinieki nekā melnie, ka skolās melnos neuzņem, ka melnos biežāk poliči nošauj utt... Nevienam pat tādā līmenī šī problēma nav aktuāla. Lai pa priekšu tiek galā ar tiem idiotiem, kas slēpjoties aiz šī protesta nodarbojas ar atklātu noziedzību.

     [+] [-]

, 2020-06-30 20:51, pirms 4 gadiem
ak tu dievs te tak sc vienu okupantu aborta atliekas vien sez bezsmadzenju rasisti un daunji jus vispar kadreiz esat padomajushi ka jusu balgimji vispar amerika tika pie saviem ipashimiem izshava visus indianjus un tagad kacha pravas vienk pretigi lasit sho tuftu

     [+] [-]

, 2020-06-30 21:23, pirms 4 gadiem
Turieties!

     [+] [-]

, 2020-06-30 21:50, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: ak tu dievs te tak sc vienu okupantu aborta atliekas vien sez bezsmadzenju rasisti un daunji jus vispar kadreiz esat padomajushi ka jusu balgimji vispar amerika tika pie saviem ipashimiem izshava visus indianjus un tagad kacha pravas vienk pretigi lasit sho tuftu
Tvaika iela tevi gaida

     [+] [-]

, 2020-06-30 22:11, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: ak tu dievs te tak sc vienu okupantu aborta atliekas vien sez bezsmadzenju rasisti un daunji jus vispar kadreiz esat padomajushi ka jusu balgimji vispar amerika tika pie saviem ipashimiem izshava visus indianjus un tagad kacha pravas vienk pretigi lasit sho tuftu
Visi cilvēki ir vienlīdzīgi ,BLM ir nacistiska organizācija kam nav vietas mūsdienu pasaulē

     [+] [-]

, 2020-06-30 22:52, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Problēma ir vienkārša ,melnie ir brīvi bet vergu mentalitāte nekur nav pazudusi , ja tu esi brīvs cilvēks tev par sevi ir jāmāk parūpēties ,bet melnie grib gan brīvību gan to lai saimnieks turpina viņus barot
Labs koments! Tik gribēju piebilst, ka latviešiem (daļai) no psihiskā skatupunkta ir līdzīga rakstura problēma- zems pašvērtējums un gribas ārēju atzinību, lai to savu pašvērtējumu celtu. Prasa laiku, lai šis problēmas pazustu. Afroamerikāņu gadījumā laikam būs vēl vajadzīgs ilgs laiks. Bet piekāpšanās arī nav risinājums ir jāveic skaidrojošais darbs. Izskatās, ka amerikāņi paši netiek galā, vajag kādu psihoterapeitu no malas, kurš palīdzētu.

     [+] [-]

, 2020-06-30 23:31, pirms 4 gadiem
fantomas rakstīja: Labs koments! Tik gribēju piebilst, ka latviešiem (daļai) no psihiskā skatupunkta ir līdzīga rakstura problēma- zems pašvērtējums un gribas ārēju atzinību, lai to savu pašvērtējumu celtu. Prasa laiku, lai šis problēmas pazustu. Afroamerikāņu gadījumā laikam būs vēl vajadzīgs ilgs laiks. Bet piekāpšanās arī nav risinājums ir jāveic skaidrojošais darbs. Izskatās, ka amerikāņi paši netiek galā, vajag kādu psihoterapeitu no malas, kurš palīdzētu.
Tak jau ir zin'ams teiciens-Latvieši kalpu tauta . Kad atcēla dzimtbūšanu lielākā daļa kalpu tāpat palika pie saviem saimniekiem ,jo te ir drošāk te ir jumts zem galvas un te baro un tā tas ir biis pie visām tautām un kultūrām tikai nēģeri jūtās kādi īpaši .Lai mācītos Hārvarda universitātē vajag nolikt SAT uz punktiem . Tā statistika ir tāda ka baltajam pietiek ar 1100 ,nēģerim ar 900 bet aziātiem vajag 1300 .