Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA apstiprina rekordaugstus algu griestus

Rolands Eliņš

NBA apstiprina rekordaugstus algu griestus
Edams Silvers
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola līgas vadība noteikusi algu griestus nākamajā sezonā 109.14 miljonu dolāru apmērā, tādējādi par septiņiem miljoniem pārspējot pagājušā gada algu griestus.

NBA apstiprinātais nākamās sezonas finanšu modelis ir gandrīz tieši tāds, kāds tas tika prognozēts pagājušā gada gaitā, attiecīgi nav gaidāms, ka tas varētu būtiski mainīt kādas komandas plānus brīvo aģentu tirgū.

Otro reizi līgas vēsturē algu griesti noteikti virs 100 miljoniem dolāru, uzstādot jaunu rekordu, turklāt iepriekšējais pārspēts par septiņiem miljoniem dolāru. Savukārt paaugstinātā līmeņa robeža būs 132.6 miljoni dolāru, par kuras pārsniegšanu jau jāmaksā pamatīgs nodoklis līgai, bet minimālais līmenis nākamsezon būs 98.2 miljonu apmērā.

Izziņotie algu griesti sāksies spēkā šonakt, līdz ar to brīvo aģentu tirgus vēršanos vaļā.

Algu griesti ir NBA kolektīvajā līgumā iekļauts noteikums par to, ka NBA komandas nevar pārsniegt algu limitu, attiecīgi veicinot konkurenci. Algu griesti tiek aprēķināti pēc sarežģītām formulām, taču to noteikšanā svarīgi ir līgas ienākumi, kas pāris iepriekšējos gados krietni pieauguši, kas arī novedis pie algu griestu pacelšanās par vairākiem desmitiem miljonu dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-30 18:04, pirms 5 gadiem
Vajag noteikt Zvaigžņu algu limitu atsevišķi, lai tiešām palielinātos minimala un vidēja alga!

     [+] [-]

, 2019-06-30 18:05, pirms 5 gadiem
Tie rekordu griesti jau principā būtu paredzeti lai nabadzīgakos atbalstītu, nevis lai zvaigznes sagrabtu vēl vairāk!

  +2 [+] [-]

, 2019-06-30 18:25, pirms 5 gadiem
Vēl jau vajadzētu pieminēt, ka NBA tādi “cietie” algu griesti nepastāv un vari tērēt cik gribi, ja spēlētājs ir vairākus gadus komandā.

  -4 [+] [-]

, 2019-06-30 18:57, pirms 5 gadiem
Vajadzētu atcelt griezstus un tad mēs redzētu BULLS dominanci kā ari parejas lielās komandas kuras ir sudigi ģenerālmenedžeri..

     [+] [-]

, 2019-07-01 01:55, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Vajadzētu atcelt griezstus un tad mēs redzētu BULLS dominanci kā ari parejas lielās komandas kuras ir sudigi ģenerālmenedžeri..
Budžetu griesti ir ieviesti lai nenotiktu tērēšanas sacīkstes.

     [+] [-]

, 2019-07-01 15:40, pirms 5 gadiem
The NBA confirms the record high wage ceiling