Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Patiesības mirklis Rietumos: "Warriors" vai "Thunder"?

Patiesības mirklis Rietumos: "Warriors" vai "Thunder"?
Kevins Durents un Stefens Karijs
Foto: AP/Scanpix

Rīt agri no rīta pulksten 4:00 pēc Latvijas laika sāksies izšķirošā septītā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsērijas spēle: titula aizstāvētāja un visu laiku labākās regulārās sezonas bilances īpašniece Goldensteitas "Warriors" uzņems supertalantu Oklahomsitijas "Thunder".

Rietumu finālsērija nesusi dažādāko emociju gammu kā vienas, tā otras komandas kvēlākajiem atbalstītājiem. "Thunder" jau pirmajā spēlē Oklendā svinēja uzvaru un, lai gan otrajā mačā zaudēja, sērijai pārceļoties uz Oklahomsitiju, mājinieki paveica to, ko no viņiem gaidīja - uzvarēja abos mačos, panākot 3-1 savā labā. Divās "būt vai nebūt" spēlēs "Warriors" spējusi uzvarēt, ļaujot šīs lieliskās spēles līdzjutējiem priekā sist plaukstas - viss izšķirsies septītajā spēlē Oklendā.

Šī ir pirmā reize, kad abas komandas tiekas savā starpā "play-off" sērijā. Kad pašreizējais "Thunder" klubs vēl bāzējās Sietlā un tā nosaukums bija "SuperSonics", abas vienības tikās divas reizes: 1975. gada konferences pusfinālā "Warriors" uzvarēja ar 4-2, bet 1992. gada konferences pirmajā kārtā labāka (3-1) bija "SuperSonics". Savukārt, ja runājam par laiku, kad mobilajiem telefoniem vairs nav antenu un pogu jeb par mūsdienām, un konkrēti šo sezonu - regulārajā turnīrā visos trijos mačos panākumus svinēja "Warriors", kam divos no trim mačiem bija mājas laukuma priekšrocības.

Vēsturnieki piefiksējuši, ka septītajās spēlēs krietni labāk veicies mājas komandām - no 124 gadījumiem tikai 24 sērija beigusies ar tās komandas uzvaru, kas pēdējo maču aizvadījusi viesos. "Warriors" gan ar septītajiem mačiem nav klājies tik labi - uzvarētas trīs no septiņām spēlēm. Šī būs "Warriors" pirmā septītā spēle kopš 2014. gada "play-off", kad Losandželosā tika zaudēts "Clippers". Savukārt savā laukumā "Warriors" septīto spēli aizvadīs pirmoreiz kopš 1976. gada, kad atzina Fīniksas "Suns" pārākumu. Saistībā ar pēdējo faktu ir vēl viena līdzība - arī toreiz "Warriors" bija titula aizstāvētāja. Ja vēsture tik tiešām atkārtojas un pēc 40 gadiem tā atkal notiks, tad šonakt "Warriors" jāzaudē, savukārt "Thunder" zaudēs finālā (1976. gada finālā "Suns" ar 2-4 piekāpās "Celtics")...

Skaidrs, ka tie visi ir tikai fakti un cipari, bet šoreiz uzvarēs tā, kas būs labāka šoreiz, nevis tā, kas bijusi labāka iepriekš. "Par šādiem brīžiem tu sapņo kopš bērnības - spēlēt nozīmīgās spēlēs izslēgšanas turnīrā," par spēles emocionālo nozīmi stāsta "Thunder" uzbrucējs Kevins Durents. Viņam pēdējā mačā 29 punkti un septiņas atlēkušās bumbas. TNT basketbola komentētājs Čārlzs Bārklijs pēc spēles uzsvēra, ka "Thunder" atkal pārāk daudz paļāvušies tikai uz Durenta un Rasela Vesbruka spējām. Statistika ir daiļrunīga - sestajā mačā Durents un Vestbruks kopā aizmeta garām vairāk metienus (38), nekā visi pārējie komandas spēlētāji kopā izmeta pa grozu (32)...

Tikmēr "Warriors" rindās sezonas vērtīgākais spēlētājs Stefens Karijs palika sava aizsargu līnijas partnera ēnā - Klejs Tompsons iemeta 11 no 18 tālmetieniem, uzstādot jaunu NBA "play-off" spēles rekordu. Pie tam Tompsons bija galvenais ierocis uzbrukumā tieši pēdējā ceturtdaļā, ko ar vadību uzsāka "Thunder", taču pretlīdzekļus nāvējošajam snaiperim Tompsonam nespēja rast. Tompsons viens pats guva 19 punktus ceturksnī, un tas bija par punktu vairāk nekā visa "Thunder" komanda kopā...

"Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers pirms mača norādīja, ka šajā sērijas brīdī taktiskām niansēm kļūst aizvien mazāka nozīme un visu noteiks talants, meistarība un atdeve. "Mums ir diezgan vienkāršs spēles plāns. Ir dažas konkrētas lietas, kas mums jāpaveic. Ne par ko citu nav jādomā. Šie puiši spēlējuši basketbolu visu dzīvi, lielākoties tāpat viss notiek instinktīvi."

Runājot tenisa terminoloģijā, divas mačbumbas "Thunder" nav izmantojusi, taču uz to nedrīkst ieciklēties, uzsver Durents: "Ja uztversim šo spēli kā bēres, būsim zaudējuši jau pirms spēles. Nedrīkstam sevi žēlot. Pretinieki mūs nežēlos, žurnālistu mūs nežēlos, fani mūs nežēlos. Tā vienkārši ir basketbola sastāvdaļa. Puiši šeit ir ieradušies ar lielu pārliecību. Esam sarūgtināti, ka zaudējām iepriekšējo spēli, bet esam jau tam tikuši pāri. Mums jābūt gataviem septītajai spēlei!"

"Šī ir septītā spēle. Nervi liek par sevi manīt, ir satraukums, bet brīdī, kad sākas spēle, tu koncentrējies un izbaudi to," spēlētāju izjūtas raksturo Kers, kurš labi pazīst šo izjūtu arī pats - trijos gadījumos savā spēlētāja karjerā Kera komandas uzvarēja visas trīs reizes. "Vari būt nervozs, uztraukts, bet tev jāatceras, ka tā ir tikai spēle. Turies pie vienkāršām lietām, dari savu darbu un centies to izbaudīt. Tā lai ir forši. Neraugoties uz iznākumu, pasaules gals tāpēc nepienāks. Tā ir basketbola spēle. Ej un spēlē - kas notiks, tas notiks," treneris skaidro, kādu vēstījumu pirms gaidāmā mača nodos saviem spēlētājiem.

Spēles sākums pulksten 4:00 pēc Latvijas laika.

NBA Rietumu konferences finālsērija

DatumsSpēleRezultātsSērijā
17.05.Warriors - Thunder102:1080-1
19.05.Warriors - Thunder118:911-1
23.05.Thunder - Warriors133:1052-1
25.05.Thunder - Warriors118:943-1
27.05.Warriors - Thunder120:1112-3
29.05.Thunder - Warriors101:1083-3
31.05.Warriors - Thunder

Slēpts komentārs: cobham
, 2016-05-30 18:13, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Par OKC uzvaru, jo man neticās, ka GSW atgūs motivāciju pret Cavs finālā. Jo pašlaik GSW izskatās noguruši un izdeguši. OKC domāju parādīs pretestību, bet nu viens ir skaidrs, diemžēl Cavs būs čempioni, un ar to visiem jāsamierinās.
GSW Nebūs motivācijas pret Cavs? Pēc tā, ko pagajušajā gadā pateica Irvings un Loves? Ka arī James pēc Curry MVP apbalvošanas, vienā intervijā netieši norādīja, ka viņam bija jābūt MVP nevis Curry... GSW motivācija nav jāmeklē, tā viņiem vienmēr ir un būs.

P.S. Ja protams GSW iekļūs finālā.
, 2016-05-30 18:18, pirms 8 gadiem
Es par OKC, bet nu jāatzīst,ka GSW ir fenomenāla komanda.
, 2016-05-30 18:18, pirms 8 gadiem
Ja GSW trinishu % bus virs 40, tad OKC nav variantu, bet, ja zem, tad var cinities. Viss ir loti vienkarsi
, 2016-05-30 18:19, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Par OKC uzvaru, jo man neticās, ka GSW atgūs motivāciju pret Cavs finālā. Jo pašlaik GSW izskatās noguruši un izdeguši. OKC domāju parādīs pretestību, bet nu viens ir skaidrs, diemžēl Cavs būs čempioni, un ar to visiem jāsamierinās.
Ja nu kāda komanda arī izskatās izdegusi šobrīd, tad tā ir okc
, 2016-05-30 18:20, pirms 8 gadiem
Paņemos GSW uz pieredzi.Pagāšgad atspēlēas pret Cavs no 1:2 uz 4:2
Uz OKC bus pārāk liels spiediens apzinoties,kā viņi nospēlēja pēdejās divas
, 2016-05-30 18:22, pirms 8 gadiem
es teiktu, ka GSW ir 70:30 favorīti, bet domāju, ka LeBrons beidzot tiks pie titula Klīvlendā
, 2016-05-30 18:25, pirms 8 gadiem
Over 219 liekas nerals.... Shitaa IR 7 speele un neviens neskries kas sezonas spelee...
, 2016-05-30 18:29, pirms 8 gadiem
Par lielu Oklahomu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-30 18:40, pirms 8 gadiem
makers rakstīja: Over 219 liekas nerals.... Shitaa IR 7 speele un neviens neskries kas sezonas spelee...
priekš šim komandām arī over 250 nav nekas nereāls, nekad neņemtu under warriors spēlē, ja nu vienīgi tu neesi kleja sencis un nezini kad viņam nav īstā diena, jo ja krīt tad viņi var iemest tik cik grib
, 2016-05-30 18:56, pirms 8 gadiem
OKC var paņemt un ceru, ka paņems, bet nenoliedzu to, ka caur sviedriem un asinīm un, ka šitā tiešām būs asins pirts spēle!
, 2016-05-30 18:59, pirms 8 gadiem
GSW nesavtīguma iemiesojums Igijs nosegs visus 5 OKC (arī pārējos, ja būs maiņas) un tad visi GSW, ar MVP priekšgalā, nesavtīgi finālā atdos titulu CLE.
Pēc tam Igijam būs depresija par savu nesavtīgumu, jo tomēr vajadzētja būt savtīgākam un savākt titulu sev, un viņš nesavtīgi uzsauks visiem kroga apmeklētājiem pa aliņam, jo skaidrs, ka kaut kur jau izeja no depresijas būs jāmeklē un kur nu vēl labāka vieta kur to darīt, ja ne kāds Oklandas krodziņš. Iespējams, ka pat karjerā sapelnīto aiz bēdām sāks nesavtīgi izdalīt visiem bezpajumtniekiem ASV un varbūt pat Latvijā... un varbūt pat chubaks (vai kā viņu tur sauca) arī kaut ko no nesavtīgā Igija dabūs, iespējams, pat MVP sakošļāto zobu kapi.

Bet, ja nopietni, tad pievienojos 70:30 prognozei GSW labā. Šī spēle, lielā mērā parādīs, cik pamatota bija kritika par GSW haļavu pagājušogad.
, 2016-05-30 19:11, pirms 8 gadiem
Edvīns Straume rakstīja: Visiem ir skaidrs par ko esmu es - GSW, GSW nebūs motivācijas pret LJ&co? ha- ha .....
Un Lebronam pašam kā arī Kairijam un Lovam, nebūs tik pat liela motivācija pret GSW?
, 2016-05-30 19:11, pirms 8 gadiem
gribetos jau tomer OKC. Gribas lai DUrants un Westbrooks panem gredzenus. Atkartosos velreiz ka OKC butu pelnijusi del grinda. diemzel situacija ir tada kada ta ir un tikai tapec ka ir tads Klejs Thompsons kurs vnk sak mest triniekus un neko citu. Un diemzel tonakt ari uzkrita. Ticiet man , ta ka vins meta , sonakt vins nemetis. Un es loti gribetu dzirdet GSW fanus, ja sita pilijot troikas vinam pagajsaja spele nebutu uzkritis , tad teksti butu apmeram sadi "tie GSW neko citu nedara,ka met 3pt"
, 2016-05-30 19:15, pirms 8 gadiem
Finals pirms finala Pret OKC Cavs vel ir lieliskas iespejas, bet pret GSW nekadu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-30 19:24, pirms 8 gadiem
Puzzlis rakstīja: gribetos jau tomer OKC. Gribas lai DUrants un Westbrooks panem gredzenus. Atkartosos velreiz ka OKC butu pelnijusi del grinda. diemzel situacija ir tada kada ta ir un tikai tapec ka ir tads Klejs Thompsons kurs vnk sak mest triniekus un neko citu. Un diemzel tonakt ari uzkrita. Ticiet man , ta ka vins meta , sonakt vins nemetis. Un es loti gribetu dzirdet GSW fanus, ja sita pilijot troikas vinam pagajsaja spele nebutu uzkritis , tad teksti butu apmeram sadi "tie GSW neko citu nedara,ka met 3pt"
Viņi būtu muļķi ja saktu mest mazāk 3p metienus, jo tā ir viņu stiprā puse, tpt kā visām citām komandam ir stipra puse, arī warriors tāda ir un ta ir 3p un šī stiprā puse ir daudz pārāka par jebkuru citas komandas galveno ieroci šobrīd.
Un tikai tpc ka tev vai vēl kadam ģēnijam ar ''izcilu'' basketbola izpratni vai gaumi liekas ka tas ko viņi spēlē nav skaists basketbols, viņi to nekad nemainīs
, 2016-05-30 19:26, pirms 8 gadiem
One Man Show! rakstīja: Finals pirms finala Pret OKC Cavs vel ir lieliskas iespejas, bet pret GSW nekadu
cavs būtu viennozīmīgi favorīti pret okc, domāju ka lebrons mājās tur īkšķus lai finālā būtu jāspēkojās ar kādu kas chouko vēl vairak par viņu nevis pret warriors
, 2016-05-30 19:34, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: Viņi būtu muļķi ja saktu mest mazāk 3p metienus, jo tā ir viņu stiprā puse, tpt kā visām citām komandam ir stipra puse, arī warriors tāda ir un ta ir 3p un šī stiprā puse ir daudz pārāka par jebkuru citas komandas galveno ieroci šobrīd.
Un tikai tpc ka tev vai vēl kadam ģēnijam ar ''izcilu'' basketbola izpratni vai gaumi liekas ka tas ko viņi spēlē nav skaists basketbols, viņi to nekad nemainīs
Kas tur skaists?! paskaties offensive highlight video youtube. 95% warriors highlight sastav no 3pt!
pagajshgad man loti patika GSW bet sogad vnk sak jau kaitinat ka 75% metienu ir 3pt! |Es saprotu ka tas ir stiprakais ierocis,bet cik igli var skatities tadu viendabigu basketbolu?
Tas ir apmeram ka game 2 kad speleja detroita pret klivlendu. Otraja speles ceturdala bija moments kad klivlenda uzbrukomos meta 11 3pt pec kartas (iemeta 4us).
kads tur vairs basis ja visi ganas ap 3pt liniju un poh plivina kaut pari rokam, jo 3pt tacu ir vairak ka 2!
Tev varbut patik tads basis bet ja tas ta turpinasies tad piemar kada jega nakotne no 5. numuriem? vares tikai rebus lasit un pa retam kadu aizsegu uzlikt. Boring basis tas ir,ja tu visu sezonu esi to vien skatijies ka met ieksa 3pt
, 2016-05-30 19:51, pirms 8 gadiem
Puzzlis rakstīja: Kas tur skaists?! paskaties offensive highlight video youtube. 95% warriors highlight sastav no 3pt!
pagajshgad man loti patika GSW bet sogad vnk sak jau kaitinat ka 75% metienu ir 3pt! |Es saprotu ka tas ir stiprakais ierocis,bet cik igli var skatities tadu viendabigu basketbolu?
Tas ir apmeram ka game 2 kad speleja detroita pret klivlendu. Otraja speles ceturdala bija moments kad klivlenda uzbrukomos meta 11 3pt pec kartas (iemeta 4us).
kads tur vairs basis ja visi ganas ap 3pt liniju un poh plivina kaut pari rokam, jo 3pt tacu ir vairak ka 2!
Tev varbut patik tads basis bet ja tas ta turpinasies tad piemar kada jega nakotne no 5. numuriem? vares tikai rebus lasit un pa retam kadu aizsegu uzlikt. Boring basis tas ir,ja tu visu sezonu esi to vien skatijies ka met ieksa 3pt
Warriors 3p metienu skaits pret visiem metieniem šaja sērijā :
1 spēle 30/91
2 spēle 28/85
3 spēle 32/92
4 spēle 30/80
5 spēle 24/85
6 spēle 45/88
Tātad ja neskaita 6 spēli vidēji warriors tikai 1/3 no saviem metieniem izmet to 3p distances, nevis kkādus tevis no pirksta izzīstos 75%, es saprotu ka objektīvi analizēt informāciju kas saistīta ar basketbolu tu neesi spējīgs, bet vari tikai izteikt absurdus spriedelejumus balstoties uz savu abšaubamo gaumi, tevis paša laba ceru ka vismaz čomi tevi uzklausa un ņem nopietni, jo te diez vai kāds normals cilvēks to dara
Un par to kāds tur vairs basis un ka centriem nebūs jegas - basketbols vislaik attīstās un progresē, mainās, tā tas ir un būs un tas ka tu nevari tam tikt pāri nav svarīgi, samierinies basketbols no lēna fiziska spēles stila ir mainījies uz ātru, vairak uz skillu un metienu tendētu spēli, tā nu tas ir, bet ja tev skaistāk liekas skatīties kā dramonds spēlē postā nevis tā maģija ar bumbu ko rāda karijs un viņam līdzīgie tad man žēl tevis...
, 2016-05-30 20:08, pirms 8 gadiem
Yee yeee game 7...seerija vienkaarshi fantastika...OKC no sezonas lielaakajiem choukeriem sanantonio seerijaa ar tiesneshu paliidziibu noticeeja laikam kkaadiem austaakiem speekiemun ieguva milziigu paarlieciibu pirms seerijas pret GSW ko ar lielisku speeli realizeeja rezuultaataa 3:1 un tad gsw come back...un okc choke end of the game 6...sitaa tik buus speeliite...spiediens vienoziimiigi uz OKC....Lai uzvar stipraakais...finaala gaidaas....
, 2016-05-30 20:46, pirms 8 gadiem
Justifiable rakstīja: GSW Nebūs motivācijas pret Cavs? Pēc tā, ko pagajušajā gadā pateica Irvings un Loves? Ka arī James pēc Curry MVP apbalvošanas, vienā intervijā netieši norādīja, ka viņam bija jābūt MVP nevis Curry... GSW motivācija nav jāmeklē, tā viņiem vienmēr ir un būs.

P.S. Ja protams GSW iekļūs finālā.
Bet princese taču tik smuki met gaisā krītiņus - skaidrs, ka tieši VIŅAM, nevis Karijam bija jābūt MVP😃
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-30 21:20, pirms 8 gadiem
Par skaistu spēli! Tomēr novēlu Warrioriem spēt godam aizstāvēt jauno rekordu.
, 2016-05-30 21:23, pirms 8 gadiem
Saku ka uzvarees Warriors un Karijam ar Tompsonu no troikas kopa bus 20/30
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-30 21:40, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kad tad būs raksts, ka KP spēlējis strītbolu kaut kādā labdarības spēlē?!

Varētu atkal KP nolicēji izpausties pie tāda raksta. Vai tad autori nemeklē diskusijas?
foto bij
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-30 22:13, pirms 8 gadiem
Varat jau rekt, bet visdrizaak GSW nokaartos un heiteri kaartejo reizi paliks ar garu degunu
, 2016-05-30 22:13, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Igijam 20 nesavtīgas piespēles uz tiem metieniem?
Skatos lac jau labu laiku savtiigaa offsesona saakusies.
, 2016-05-30 22:15, pirms 8 gadiem
AnimalZ rakstīja: GSW nesavtīguma iemiesojums Igijs nosegs visus 5 OKC (arī pārējos, ja būs maiņas) un tad visi GSW, ar MVP priekšgalā, nesavtīgi finālā atdos titulu CLE.
Pēc tam Igijam būs depresija par savu nesavtīgumu, jo tomēr vajadzētja būt savtīgākam un savākt titulu sev, un viņš nesavtīgi uzsauks visiem kroga apmeklētājiem pa aliņam, jo skaidrs, ka kaut kur jau izeja no depresijas būs jāmeklē un kur nu vēl labāka vieta kur to darīt, ja ne kāds Oklandas krodziņš. Iespējams, ka pat karjerā sapelnīto aiz bēdām sāks nesavtīgi izdalīt visiem bezpajumtniekiem ASV un varbūt pat Latvijā... un varbūt pat chubaks (vai kā viņu tur sauca) arī kaut ko no nesavtīgā Igija dabūs, iespējams, pat MVP sakošļāto zobu kapi.

Bet, ja nopietni, tad pievienojos 70:30 prognozei GSW labā. Šī spēle, lielā mērā parādīs, cik pamatota bija kritika par GSW haļavu pagājušogad.
Skatos gan ar humora izjuutu gan ar basketbola izpratni ir svaki.
Peern jau te bija pilns ar taadiem, skatosneko nav maaciijusies.
, 2016-05-30 22:22, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Par OKC uzvaru, jo man neticās, ka GSW atgūs motivāciju pret Cavs finālā. Jo pašlaik GSW izskatās noguruši un izdeguši. OKC domāju parādīs pretestību, bet nu viens ir skaidrs, diemžēl Cavs būs čempioni, un ar to visiem jāsamierinās.
Krūmi tevi gaida. Un rietumu triumfs 4-0 18+
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
2

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).