Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Voltons atstās "Warriors" un kļūs par "Lakers" galveno treneri

Rolands Eliņš

Voltons atstās "Warriors" un kļūs par "Lakers" galveno treneri
Lūks Voltons
Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais „Warriors” trenera palīgs Lūks Voltons piekritis ilgtermiņa līgumam ar Losandželosas „Lakers” un kļūs par šīs komandas galveno treneri, ievadot pēc-Braienta ēru „Lakers” sastāvā.

Panākto vienošanos oficiāli apstiprināja „Lakers” un Lūks Voltons, kurš norādīja, ka vienmēr vēlējies kļūt par galveno treneri un nav spējis palaist garām iespēju, kad galvenā trenera amatu piedāvā tik slavens klubs kā „Lakers”. Voltons pateicās „Warriors” organizācijai par sniegto iespēju un pieredzi, kā arī kopīgi iegūto čempionu titulu pirms gada. Voltons un „Warriors” arī šosezon tēmē uz uzvaru finālu un pārvarējuši pirmo kārtu.

Voltons savulaik pavadīja „Lakers” rindās deviņas sezonas kā spēlētājs, bet pirms trim gadiem noslēdza savu karjeru, pievēršoties trenera arodam. Viņš sezonas sākumā ieguva iespēju darboties kā pagaidu galvenais treneris Stīva Kera veselības problēmu dēļ un aizveda „Warriors” līdz bilancei 39-4, ieskaitot NBA rekordu – 24 uzvaras sezonas sākumā. NBA likumu dēļ Voltona CV šīs uzvaras neparādās, jo viņš bija tikai Kera aizvietotājs, taču tas netraucēja viņam iegūt mēneša labākā trenera balvu.

Voltons „Lakers” trenera pienākumus uzņemsies, tiklīdz noslēgsies „Warriors” sezona. 36 gadus vecais Voltons tobrīd kļūs par jaunāko galveno treneri NBA, pārspējot Fīniksas „Suns” Ērlu Votsonu. Tiek norādīts, ka „Lakers” pirms tikšanās ar Votsonu citus kandidātus nemaz nav aicinājusi uz pārrunām, turklāt pretimnākošu soli veica arī „Warriors”, atļaujot Voltonam veikt darba interviju jau „play-off” laikā.

„Esam patiešām priecīgi iekļaut Lūku savā komandā un atkal redzēt viņu „Lakers” nometnē,” sacīja kluba ģenerālmenedžeris Mičs Kapčaks. „Uzskatām, ka šeit viņš uzsāks satriecošu trenera karjeru. Voltons ir viens no spožākajiem jaunajiem treneriem basketbolā, un mēs jūtamies iepriecināti, ka viņš būs mūsu komandas vadītājs.”

Noslēgtās vienošanās detaļas netiek izpaustas, taču norādīts, ka Voltonam būs ilgtermiņa līgums ar komandu. Viņš aizvietos Baironu Skotu, kura vadībā šosezon „Lakers” uzstādīja kluba antirekordu, uzvarot tikai 17 spēlēs. „Lakers” šobrīd savas cerības balsta jaunajos talantos D`Andželo Raselā un Džuliusā Rendlā, turklāt pēc Kobes Braienta aiziešanas no basketbola „Lakers” arī būs brīvi līdzekļi brīvo aģentu piesaistei.

Voltona vārds iepriekš tika minēts arī Ņujorkas „Knicks” galvenā trenera amata sakarā, zinot viņa saikni ar „Knicks” prezidentu Filu Džeksonu, kurš nesen arī ticies ar Voltonu. Tika gan noliegts, ka Džeksons ar Voltonu runājis par „Knicks” trenera amatu, taču Voltona pievienošanās „Lakers” pilnīgi un galīgi izslēdz Ņujorkas iespēju.

Izmantotie resursi:
Los Angeles Lakers agree to deal with Luke...

  -2 [+] [-]

, 2016-04-30 07:46, pirms 8 gadiem
nopietns pastiprinājums

  +7 [+] [-]

, 2016-04-30 07:57, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: nopietns pastiprinājums
Visdrīzāk tie sasniegumi ar GSW bija tikai tāpēc, ka GSW vnk ir pārāk labi, kurus novadīt varētu jebkurš coach... Redzēs nākamsezon Leikeros. mark my words.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 08:25, pirms 8 gadiem
Ja dabūs iekšā Lakerus playoffos, tad būs NBA Gada Treneris!

     [+] [-]

, 2016-04-30 08:39, pirms 8 gadiem
Lakers ir atpakaļ

     [+] [-]

, 2016-04-30 08:49, pirms 8 gadiem
Esmu par 90% pārliecināts, ka izvēle ir nepareiza. Waltons, manuprāt, dabūja uzvaras ar Gsw, tiešām tāpēc, ka viņi ir pārāk labi. Ar LAL ir cits stāsts, būs jābūvē pilnigi jauna komanda. Domaju, ka vins nebus spējīgs to izdarit. Manuprāt, fail.

     [+] [-]

, 2016-04-30 09:02, pirms 8 gadiem
Vismaz 2-3 gadus LAL mēs play-off neredzēsim

  -2 [+] [-]

, 2016-04-30 09:23, pirms 8 gadiem
Tak galīgs čau. Warriors bija tik labi,ka viņiem nevajadzēja treneri vispār. Ar iešanu uz Lakers sačakarēs savu CV. Drausmīgs spēlētājs un domājams treneris tāds pats, dzīve tikai paveicies,ka ticis pie tik daudz gredzeniem.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-30 09:26, pirms 8 gadiem
barclay7 rakstīja: Esmu par 90% pārliecināts, ka izvēle ir nepareiza. Waltons, manuprāt, dabūja uzvaras ar Gsw, tiešām tāpēc, ka viņi ir pārāk labi. Ar LAL ir cits stāsts, būs jābūvē pilnigi jauna komanda. Domaju, ka vins nebus spējīgs to izdarit. Manuprāt, fail.
Jā, žēl, ka Leikers vadība šito visu nezina.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-30 09:32, pirms 8 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Tak galīgs čau. Warriors bija tik labi,ka viņiem nevajadzēja treneri vispār. Ar iešanu uz Lakers sačakarēs savu CV. Drausmīgs spēlētājs un domājams treneris tāds pats, dzīve tikai paveicies,ka ticis pie tik daudz gredzeniem.
Wow, heiteri velti laiku netērē es tā skatos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-30 09:39, pirms 8 gadiem
barclay7 rakstīja: Esmu par 90% pārliecināts, ka izvēle ir nepareiza. Waltons, manuprāt, dabūja uzvaras ar Gsw, tiešām tāpēc, ka viņi ir pārāk labi. Ar LAL ir cits stāsts, būs jābūvē pilnigi jauna komanda. Domaju, ka vins nebus spējīgs to izdarit. Manuprāt, fail.
Ņemot vērā, kādi sasniegumi ar Warriors jau gūti (vismaz 1 gredzens, rekordi), domāju, ka lielāks gandarījums trenera karjerā ir sākt veidot kaut ko savu, cīnīties un pierādīt savas spējas, turklāt komandā, kurā tiešām jāveido jauna augsne, nevis būt asistentam komandā, kas pati no sevis var sasniegt rezultātu.

     [+] [-]

, 2016-04-30 09:50, pirms 8 gadiem
scorpio rakstīja: Ņemot vērā, kādi sasniegumi ar Warriors jau gūti (vismaz 1 gredzens, rekordi), domāju, ka lielāks gandarījums trenera karjerā ir sākt veidot kaut ko savu, cīnīties un pierādīt savas spējas, turklāt komandā, kurā tiešām jāveido jauna augsne, nevis būt asistentam komandā, kas pati no sevis var sasniegt rezultātu.
Tas, na waltona skata punkta tā ir pareiza izvēle, nav runas. Es domaju no LAL puses tas nav labākais lēmums.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-30 09:53, pirms 8 gadiem
Daži te aizmirst, ka Valtons bija tieši tas, kurš finālā pret Cavs izdomāja centrā likt Grīnu. Nedomāju, ka tā bija viņa vienīgā ideja, ar kuru viņš uzlaboja komandu, var vēl pieminēt Speitsa trijniekus šogad, kur Valtons viņam ieteica soli atkāpties un mest, nevis tālos pustālos. Treneris gudrs, pats spēlējis LAL, laba izvēle. Kā tur viss atrisināsies, tā ir cita lieta, bet izvēle laba.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-30 10:17, pirms 8 gadiem
Lakers gadiijumaa vareetu ielikt kaut vai pashu nelabo par treneri...tapat vinji veel nebuus pat tuvu playoffiem. Taa ka lai jau voltonam tiek.

     [+] [-]

, 2016-04-30 10:27, pirms 8 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Lakers ir atpakaļ
Ar tādu sastāvu kā tagad viņi nekur nebūs atpakaļ! Puse sastāva ir jāmaina,un tad viss jāsāk no nulles!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 10:45, pirms 8 gadiem
barclay7 rakstīja: Tas, na waltona skata punkta tā ir pareiza izvēle, nav runas. Es domaju no LAL puses tas nav labākais lēmums.
Nu jā, tādā ziņā grūti spriest, vai LAL tā ir akla izvēle ņemot vērā tikai un vienīgi Warriors panākumus, vai arī viņi tiešām redz Voltonu kā spējīgu komandas vadītāju. Gan jau, ka galīgi vientieši viņi nav.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 10:56, pirms 8 gadiem
tads rakstīja: Ar tādu sastāvu kā tagad viņi nekur nebūs atpakaļ! Puse sastāva ir jāmaina,un tad viss jāsāk no nulles!
Un viņi to arī mainīs, manuprāt viņiem nav diez ko daudz garantēto kontraktu, kas tagad ļauj parakstīt ievērojamus spēlētājus. Un vēl Lakers nākotnē sagaida kas līdzīgs Blazers aizsargu pārim. Šobrīd ir jāparaksta dominējošs centrs, visizdevīgāk Kazinss, un labs 3.nr jo nu es uzskatu, ka Lakers drīkst atļauties 2 milzīgus kontraktus. Pietiks atnākt vienai jaunajai Superzvaigznei uz Lakers un viņi jau būs spējīgi cīnīties par PO.

     [+] [-]

, 2016-04-30 11:04, pirms 8 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Un viņi to arī mainīs, manuprāt viņiem nav diez ko daudz garantēto kontraktu, kas tagad ļauj parakstīt ievērojamus spēlētājus. Un vēl Lakers nākotnē sagaida kas līdzīgs Blazers aizsargu pārim. Šobrīd ir jāparaksta dominējošs centrs, visizdevīgāk Kazinss, un labs 3.nr jo nu es uzskatu, ka Lakers drīkst atļauties 2 milzīgus kontraktus. Pietiks atnākt vienai jaunajai Superzvaigznei uz Lakers un viņi jau būs spējīgi cīnīties par PO.
Saproti, ka lielākā daļa- grib arī uzvarēt!
Kurš nāks uz Lakers, ja viņi neko nevarēs uzvarēt?

Pirmais solis- protams labs, ka piesaistīja uzvarētāju treneri, bet ar to var būt par maz!

Jaunajiem jāparāda, ka viņi var uzvarēt, ne tikai mājās!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-30 11:06, pirms 8 gadiem
Un tā Knicks palaiž garām jaunu un perspektīvu treneri, kurš zin trijstūri un iespējams to būtu gatavs arī spēlēt.

     [+] [-]

, 2016-04-30 11:16, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Un tā Knicks palaiž garām jaunu un perspektīvu treneri, kurš zin trijstūri un iespējams to būtu gatavs arī spēlēt.
Izveido trijstūri no Ņujorkas, LosAndželosas, Oklendas!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 11:20, pirms 8 gadiem
Domaju ka treneris labs, materials ari Laketos normals, tagad tikai jasance!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 11:44, pirms 8 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Tak galīgs čau. Warriors bija tik labi,ka viņiem nevajadzēja treneri vispār. Ar iešanu uz Lakers sačakarēs savu CV. Drausmīgs spēlētājs un domājams treneris tāds pats, dzīve tikai paveicies,ka ticis pie tik daudz gredzeniem.
Man interesanti, kuras komandas GM tu esi?

  +2 [+] [-]

, 2016-04-30 12:07, pirms 8 gadiem
Škrobe, ka viņš izvēlējās LAL, nevis NYK. Ja nebūs Blats Ņujorkā, tad būs ziepes. Valtons varētu normāli trīsstūri novadīt un NYK ir labāks sastāvs nekā LAL (LAL ir vairāk labu spēlētāju, bet mazāk ļoti labu spēlētāju).

     [+] [-]

, 2016-04-30 12:13, pirms 8 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Tak galīgs čau. Warriors bija tik labi,ka viņiem nevajadzēja treneri vispār. Ar iešanu uz Lakers sačakarēs savu CV. Drausmīgs spēlētājs un domājams treneris tāds pats, dzīve tikai paveicies,ka ticis pie tik daudz gredzeniem.
Sveiks čali, kurš pāris gadus atpakaļ teica, ka Rondo 100% netiks aizmainīts no ķeltiem. Pat baidījies saderēt No Tevis basketbola eksperts, kā no manis NBA spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 12:35, pirms 8 gadiem
Pumalv rakstīja: Škrobe, ka viņš izvēlējās LAL, nevis NYK. Ja nebūs Blats Ņujorkā, tad būs ziepes. Valtons varētu normāli trīsstūri novadīt un NYK ir labāks sastāvs nekā LAL (LAL ir vairāk labu spēlētāju, bet mazāk ļoti labu spēlētāju).
lol, nyk nav neviena ļoti laba spēlētaja, tad ja tu melo vēl turi pie ļoti labajiem tad kkas nav kārtībā ar tavu mērauklu. lakers sastāvs utt. noteikti ir labāks un saistošāks par nyk, un pēc drafta būs vēl daudzsološāk.
Vienīgais kas nyk ir labāks tas ir centrs, jo leikeriem tāda vispār nav, bet nu runā ka kazinsam ideja par LA liekas diezgan laba, takā visas iespējas atvērtas

     [+] [-]

, 2016-04-30 12:46, pirms 8 gadiem
Tiek norādīts, ka „Lakers” pirms tikšanās ar Votsonu citus kandidātus nemaz nav aicinājusi uz pārrunām

Autors pats samuhļījās savos tekstos

     [+] [-]

, 2016-04-30 12:50, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: lol, nyk nav neviena ļoti laba spēlētaja, tad ja tu melo vēl turi pie ļoti labajiem tad kkas nav kārtībā ar tavu mērauklu. lakers sastāvs utt. noteikti ir labāks un saistošāks par nyk, un pēc drafta būs vēl daudzsološāk.
Vienīgais kas nyk ir labāks tas ir centrs, jo leikeriem tāda vispār nav, bet nu runā ka kazinsam ideja par LA liekas diezgan laba, takā visas iespējas atvērtas
Es tam LOL klubam baigi nesekoju līdzi un pat nezinu, kas tur ir PF? Rendls? Tad jau mūsu KP arī labāks.

     [+] [-]

, 2016-04-30 13:51, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: lol, nyk nav neviena ļoti laba spēlētaja, tad ja tu melo vēl turi pie ļoti labajiem tad kkas nav kārtībā ar tavu mērauklu. lakers sastāvs utt. noteikti ir labāks un saistošāks par nyk, un pēc drafta būs vēl daudzsološāk.
Vienīgais kas nyk ir labāks tas ir centrs, jo leikeriem tāda vispār nav, bet nu runā ka kazinsam ideja par LA liekas diezgan laba, takā visas iespējas atvērtas
Nu es KP arī ieskaitu pie ļoti labiem pēc 1-2 gadiem. Un viņš noteikti palīdzēs piesaistīt labākus brīvos aģentus nekā visi Lakers labie, bet ne potenciāli izcilie, spēlētāji.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 15:45, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Visdrīzāk tie sasniegumi ar GSW bija tikai tāpēc, ka GSW vnk ir pārāk labi, kurus novadīt varētu jebkurš coach... Redzēs nākamsezon Leikeros. mark my words.
Nu es nepiekritīšu, ka to var gluži izdarīt "jebkurš", jo Marks Džeksons vispār ir visai solīds treneris un viņš būtībā ar to pašu GSW sastāvu nevarēja dabūt ne tuvu tādus augstumus, kādi tie ir tagad. Drīzāk teiktu, ka tā loģika ir tāda, ka viņš GSW pie stūres būtībā bija vietas izpildītājs un viņa trenera kompetence aprobežojās ar motivējošām uzrunām taimautos! Būtībā jau stūrēja lokomotīvi, kuru uz sliedēm uzlika un iegrūda Kerrs! Valtona darbs bija tikai visu nesačakarēt, kamēr Kerrs veseļojās un tas viņam izdevās! Bet piekrītu tev tādā ziņā, ka nākamsezon tiešām redzēsim, cik tur daudz tas trenera skills ir vai nav! Negribu skriet notikumiem pa priekšu un uzreiz solīt, ka nekā tur nebūs, jo kā spēlētājs vienmēr viņš ir bijis ar galvu domājošs un inteliģents, tā kā kā treneris viņš noteikti arī varētu būt neslikts, bet nu skaidrs, ka tagad uzreiz Leikerus nevedīs pretī plejofiem un gredzeniem ar esošo sastāvu! Vispār nedaudz brīnos, ka pieņēma Leikeru piedāvājumu, jo viņi ir pārbūves vidus fāzē un nav viņiem vēl čempionu cienīgs kodols (kā piemēram Minnesotai), tā kā būs liels spiediens uz izaugsmi un sasniegumiem! No otras puses - ja leikeri dabūs Simmonsu vai Ingramu, tad gan visas iespējas, jo tie ir potenciāli "frančīzes" spēlētāji, ap kuriem būvēties, jo nu diezgan skaidrs, ka ne Klarksons, ne Rassels, ne Rendls nav tāds, kas komandu aizvilks līdz titulam!

     [+] [-]

, 2016-04-30 16:15, pirms 8 gadiem
@Nedarbs

Nu par tiem GSW treneriem domāju, ka iebrauci nedaudz auzās.

Džeksons bija tas, kas to komandu izveidoja. Un Keram tikai paveicās, ka komanda palika pieredzējušāka. Kas Stefs bija Džeksona laikos? Nekas(tīrs truļu puļītājs). Kas bija Klejs? Vispār nekas. Neviens tādu nezināja.

Mans uzskats- Tieši Džeksons ielika saknes visam šim small bōlam, tikai Kers jau bija pie strūres, kad sāka parādīties rezultāti. Un šosezon tur diez vai bija nozīme vai pie stūres Kers vai Voltons, vai vispār neviens. Stefs pielika vēl vairāk pie spēles un tāpat arī Klejs un Grīns... tur arī tas rezultāts.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-30 22:21, pirms 8 gadiem
lakers būs miskaste vēl vairākus gadus vienalga ar kuru treneri. kas tas woltons vispār ir, ja ne tēva uzvārds viņu lbl2 varbūt kāds paņemtu.