Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Batums pievienojas Pārkeram un kļūst par ASVEL līdzīpašnieku

Andrejs Siliņš

Batums pievienojas Pārkeram un kļūst par ASVEL līdzīpašnieku
Nikolā Batums
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Šarlotes "Hornets" franču spēlētājs Nikolā Batums kļuvis par vienu no Francijas kluba Villerbānas ASVEL līdzīpašniekiem. Cits kluba īpašnieks ir Batuma komandas biedrs Francijas izlasē Tonijs Pārkers.

ASVEL ir aktuālā Francijas čempione, tomēr šajā sezonā komandai neiet tik spoži - šobrīd ar 12 uzvarām un 12 zaudējumiem vien astotā pozīcija Francijas čempionātā. Tāpat komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, kur uzvarēja C grupā, viesojoties arī Ventspilī, bet izslēgšanas turnīrā tika līdz ceturtdaļfinālam, kur atzina Spānijas līdervienības Tenerifes pārākumu.

Sanantonio "Spurs" aizsargs Tonijs Pārkers piekto daļu ASVEL kluba akciju iegādājās 2009. gadā, bet šomēnes kļuva par Lionas sieviešu basketbola kluba īpašnieku. Pārkers ir arī ASVEL prezidents. Tagad arī Batums iegādājies ASVEL akcijas, bet būs arī kluba direktors basketbola basketbola jautājumos.

28 gadus vecais Batums karjerā līdz šim nopelnījis vairāk nekā 70 ar pusi miljonus dolāru, bet garantētais līgums ar "Hornets" paredz, ka līdz 2021. gadam Batums visas karjeras laikā būs nopelnījis jau teju 170 miljonus dolāru.

Kļuvis zināms, ka ASVEL rindās atgriezīsies Livio Žans-Šarls. 23 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā vasarā parakstīja garantēto līgumu ar "Spurs", tomēr komandā netika un šo sezonu pavadījis Attīstības līgā. Žanam-Šarlam vidēji gūti 9,9 punkti un izcīnītas 5,3 atlēkušās bumbas. ASVEL sastāvā viņš spēlēja jau piecas iepriekšējās sezonas, bet līgums ar "Spurs" tika parakstīts uz divām sezonām, tātad arī nākamo.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-30 19:08, pirms 7 gadiem
Biedriņ, nopērc Turību!