Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs kritizē "Spurs" pēc uzvaras: "Tas bija nožēlojams sniegums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Popovičs kritizē "Spurs" pēc uzvaras: "Tas bija nožēlojams sniegums"
Gregs Popovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar 126:124 pieveica Fīniksas "Suns", pēdējā sekundē uzvaru nesošo metienu realizējot Rūdijam Gejam. Tomēr Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas galvenais treneris Gregs Popovičs pat pēc uzvaras bija pagalam sašutis.

Grega Popoviča tikšanās ar medijiem pēc uzvaras ilga 27 sekundes, un visas tika izmantotas savas komandas kritizēšanai. "Mums ļoti paveicās, ka izcīnījām uzvaru. Uzskatu, ka viņi spēlēja labāk nekā mēs, treneri pieņēma labākus lēmumus nekā mēs, viņi bija fiziskāki nekā mēs, viņi kombinācijas izspēlēja labāk nekā mēs. Mēs nerespektējām nedz pretinieku, nedz pašu spēli. Nespēlējām kā vienota komanda. Tas bija nožēlojams sniegums, un uzskatu, ka Fīniksai tika nozagta uzvara," teica Popovičs.

Četras minūtes un 44 sekundes pirms beigām "Spurs" piederēja septiņu punktu pārsvars, bet turpinājumā sekoja trīs kļūdas. Viesi izlīdzinājumu panāca 19,6 sekundes pirms noslēguma, kad Devins Bukers atbruņoja Marko Belinelli un nogādāja bumbu pie Džoša Džeksona, kurš to trieca grozā no augšas. Sanantonio noslēdzošajā ceturtdaļā kļūdījās sešas reizes, un pretinieki kļūdas pārvērta desmit punktos. Jāpiebilst, ka "Suns" ir Rietumu konferences vājākā komanda.

Iespējams, Popoviča sašutums par komandas attieksmi veidojies ilgākā laika posmā. Piemēram, iepriekšējā uzvarā pret Vašingtonas "Wizards" viņš minūtes pārtraukumu pieprasīja vien 16 sekundes pēc spēles sākuma, kad tika nogulēta aizsardzība. Pēcāk galvenais treneris paskaidroja rīcības iemeslus un ko sagaida no saviem basketbolistiem.

"Bieži viņiem saku: ja tu esi santehniķis, ierodies pie kāda mājās un visu sačakarē, tad nākamreiz tev vienkārši nezvanīs," pirms spēles pret "Suns" teica Popovičs. "Basketbols ir tavs darbs, un tas nāk ar atbildības sajūtu. Ne tikai pret sevi, bet arī pret saviem komandas biedriem. Ir spēles plāns, kurā tiek veiktas izmaiņas, un visiem ir jāpievērš uzmanība. To sauc par profesionālu attieksmi."

"Domāju, reizēm nepieciešama dramatiska rīcība, piemēram, ātrs minūtes pārtraukums vai dusmu izrādīšana, lai palīdzētu viņiem koncentrēties, lai palīdzētu saprast, ka svarīgas ir arī mazās lietas," norādīja Popovičs.

Izmantotie resursi:
San Antonio Spurs beat the Phoenix Suns, but...

  -3 [+] [-]

, 2019-01-30 13:27, pirms 5 gadiem
Popovičam kā trenerim vajadzētu atkāpties pēc tik sliktas spēles!

  +5 [+] [-]

, 2019-01-30 14:39, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Popovičam kā trenerim vajadzētu atkāpties pēc tik sliktas spēles!
Tu esi mudaks! Tev to vajadzētu saprast kā santehniķim, kas slikti dara savu darbu! Es tev nezvanīšu!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-30 17:41, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Popovičam kā trenerim vajadzētu atkāpties pēc tik sliktas spēles!
Puis, turi muti kad vīri runā

     [+] [-]

, 2019-01-30 22:47, pirms 5 gadiem
Žīds rakstīja: Tu esi mudaks! Tev to vajadzētu saprast kā santehniķim, kas slikti dara savu darbu! Es tev nezvanīšu!
Ha hah