Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Deivisam par maiņas pieprasīšanu jāmaksā 50 tūkstošu sods

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Deivisam par maiņas pieprasīšanu jāmaksā 50 tūkstošu sods
Entonijs Deiviss un Lebrons Džeimss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija pieņēmusi lēmumu piespriest 50 tūkstošus dolāru lielu sodu Ņuorleānas "Pelicans" zvaigznei Entonijam Deivisam, jo viņa aģents Ričs Pols publiskos izteikumos paziņoja par klienta vēlmi tikt aizmainītam uz citu komandu.

Pirmdien Pols sarunā ar ESPN atklāja, ka Deiviss vēlas tikt aizmainīts uz komandu, kas uzvaras izcīna regulārāk nekā "Pelicans" un kas cīnīsies par čempiones titulu. Izteikumi sacēla pamatīgu vētru un komandas sāka sacensties ar piedāvājumiem, jo Deiviss tiek uzskatīts par labāko garā gala basketbolistu NBA.

Tomēr kolektīvais līgums, kuru parakstījušas komandas un Spēlētāju asociācija, aizliedz spēlētājiem vai viņu aģentiem publiski pieprasīt aizmainīšanu no komandas. Tādējādi pieņemts lēmums Deivisam piespriest 50 tūkstošus dolāru lielu soda naudu. Protams, viņam tā nav milzu summa, jo šajā sezonā Deiviss pelna 25,5 miljonus.

Pols publiski paziņoja arī to, ka Deiviss neplāno parakstīt maksimālo līgumu ar "Pelicans", kamēr privātās sarunās tiek norādīts, ka 2020. gada vasarā, kad zvaigzne kļūs par brīvo aģentu, viņš plāno pievienoties Losandželosas "Lakers", tādējādi, ja viņu tuvākajā laikā iegūs kāda cita komanda, tas būs tikai īstermiņa projekts.

Deiviss pirksta savainojuma dēļ laukumā nav devies kopš 18. janvāra, bet viņa atgriešanās plānota šonedēļ. NBA maiņas drīkst izdarīt līdz nākamajai ceturtdienai, bet "Pelicans" neplāno no Deivisa šķirties šosezon, ja vien netiks saņemts ļoti pievilcīgs piedāvājums. Klubam izdevīgāk ir sagaidīt vasaru, kad cīņā varētu iesaistīties vairākas komandas.

Izmantotie resursi:
Anthony Davis of New Orleans Pelicans fined...

     [+] [-]

, 2019-01-30 09:03, pirms 5 gadiem
smieklīga summa uz viņa algas fona

  +2 [+] [-]

, 2019-01-30 09:59, pirms 5 gadiem
50 tūkstoši Deivisam ir tas pats, kas mums no sava maka izņemt 1 centa monētu... cilvēks pat īsti nepamanīs šīs summas pazušanu...

     [+] [-]

, 2019-01-30 13:51, pirms 5 gadiem
Neesmu baigais matemātiķis, bet tā primitīvi skaitot sanāk 255k ir 1% no viņa bruto ienākumiem šogad, tātad 5 daļa no viena procenta.
Tātad, ja vidējais cilvēks saņem bruto kādus 1500 EUR, 1 % ir 15 EUR piektā daļa no tā ir 3 EUR
Nav gluži kā raksta, ka tas ir centi parastam cilvēkam... nu ir tas sods viņam smieklīgs, bet nu nav jau arī tā, kā parastam cilvēkam centi.

     [+] [-]

, 2019-01-30 22:26, pirms 5 gadiem
Cerams NYK kāds lasīt prot!? Savādāk sačakarēs visu vēl lielākā atejā nekā pirms KP!

     [+] [-]

, 2019-01-30 22:53, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: 50 tūkstoši Deivisam ir tas pats, kas mums no sava maka izņemt 1 centa monētu... cilvēks pat īsti nepamanīs šīs summas pazušanu...
Nu parēķināsim: 25 miljoni gadā - tie ir ~2 miljoni mēnesī. 50 000 dolāru ir 40 daļa no viņa mēnešalgas. ...gluži 1 cents vis nebūtu ekvivalents, ja vien Tu mēnesī nepelni 40 centus
Ar tiem 50k viņam vienkārši tā draudzīgi uzšāva pa nagiem, lai nečakarē NBA biznesu.