Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Porziņģis vēlas, lai "Knicks" vadība maiņas darījumos domātu par "play-off" sasniegšanu

Porziņģis vēlas, lai "Knicks" vadība maiņas darījumos domātu par "play-off" sasniegšanu
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar Ņujorkas medijiem paudis vēlmi, lai viņa pārstāvētais klubs Ņujorkas „Knicks” līdz maiņas darījumu termiņa beigām iegūtu komandai spēcīgu papildinājumu, nevis koncentrētos tikai domām par nākotni.

Ņujorkas „Knicks” šobrīd cietusi par pieciem zaudējumiem vairāk nekā Austrumu konferences astotajā vietā esošā „76ers”, kas nozīmē, ka iekļūšana izslēgšanas spēlēs ir grūti sasniedzams, taču reālistisks mērķis. Tiek ziņots, ka citi NBA klubi izrāda interesi par vairākiem „Knicks” spēlētājiem – Villiju Ernangomesu, Kailu O`Kvinu, Enesu Kanteru, Lensu Tomasu un Kortniju Lī.

Pret pēdējiem četriem pieminētajiem „Knicks” noteikti varētu cerēt pretim dabūt nākamo draftu izvēles un/vai kādu jauno spēlētāju, taču viņi visi ieņem svarīgu lomu komandas pašreizējā rotācijā. Tāpat ir pieejama iespēja censties doties pretējā virzienā un pastiprināt savu sastāvu ar kādu jau šobrīd spēcīgu veterānu, taču ASV mediji vēsta, ka šobrīd nav skaidri nojaušama, kāda būs „Knicks” vadības stratēģija maiņas darījumu termiņa izskaņā.

Bet Kristaps Porziņģis vēlētos, lai tā būtu vērsta uz izslēgšanas spēļu sasniegšanu šosezon, nevis atvadīšanos no vērtīgiem spēlētājiem pret priekšrocībām un attīstību nākotnē. „Izslēgšanas spēļu pieredze man šajā karjeras fāzē būtu milzīgs notikums,” sacīja Porziņģis. „Jo ātrāk „play-off” tiks sasniegts, jo labāk. Un to var teikt arī par vairumu pārējo „Knicks” puiši – vairums nav izbaudījis to izslēgšanas spēļu atmosfēru, par ko visi runā. Es pats savtīgi vēlos nokļūt izslēgšanas spēlēs jau šopavasar, bet mēs redzēsim, kas notiks un kā mēs varēsim pabeigt sezonu.”

„Knicks” sezonas sākumā ilgi atradās konferences labāko astotniekā, bet ar 14 zaudējumiem pēdējās 19 spēlēs atslīdējusi uz desmito vietu. Porziņģis izteicās, ka nav ar kluba vadību apspriedis transfēru tematu un īpaši arī nevēlas šajā procesā iesaistīties.

„Domāju, ka viņi zina par manu vēlēšanos iekļūt izslēgšanas spēlēs,” sacīja Porziņģis. „Un tā ir vienīgā lieta, par ko domāju. Es neiešu un neatzīšu, sak, mēs tagad vairs necentīsimies uzvarēt. Tad jau nebūtu jēgas spēlēt. Tāpēc domāju tikai par to, un lai to paveiktu, man jākļūst labākam laukumā un jāpalīdz komandai uzvarēt.”

Porziņģis arī noraidīju visu „spēļu atdošanas” principu kā tādu, norādot, ka spēlētājam nevajadzētu doties laukumā ar šādām domām: „Nedomāju, ka ir labi, ja basketbolists sāk domāt par tādām lietām. Lai vai kādi apstākļi, galvenies ir cīnīties par uzvaru līdz pēdējam, un, ja tomēr neizdodas gūt panākumus, tāpat paliek citi ieguvumi no šīs cīņas pieredzes.”

„Knicks” pēc septiņu spēļu sērijas izbraukumā šonakt atkal aizvadīs spēli savā laukumā, sacenšoties ar Bruklinas „Nets”. NBA maiņas darījumu termiņš ir astotais februāris. Pirms gada „Knicks” izvēlējās nekādus darījumus šajā brīdī neveikt.

Izmantotie resursi:
Kristaps Porzingis says New York Knicks should...


, 2018-01-30 17:22, pirms 6 gadiem
Savtīgi... KP tāds savtīgs palicis
, 2018-01-30 17:26, pirms 6 gadiem
čalis laikam vienīgais tā domā... pārējie no tas organizācijas tā laikam nedomā.... marinē Noa ar kosmisku līgumu uz soliņu, tā pat, kā to spāni ( kas iespējams nākotnē būs lietas koks)... Kanters un Lī jau ar spēli nebojā.... hurnačeks tur lieks. nemāk viņš spēli organizēt, vai negrib...
, 2018-01-30 17:35, pirms 6 gadiem
Hārdavejs tak to pašu teica pāris nedēļas atpakaļ.A ko viņiem citu teikt?Spēlēt,lai tikai zaudētu?
Nav jau viņi nekādi Sakramento,Suns utt,kas vnk ir jauni un iesūkā
, 2018-01-30 17:36, pirms 6 gadiem
Bez Kantera un Lee tur nebūs aršana. Kaut kādu mugurkaulu jāsaglabā, ap kuru pastiprinātu komandu veidot.
, 2018-01-30 17:42, pirms 6 gadiem
Nopietni par Lance Thomas izrāda interesi
Tak viņu par velti var adot Pat piemaksajot var adot -jegas nav no vina
, 2018-01-30 17:45, pirms 6 gadiem
satann rakstīja: Nopietni par Lance Thomas izrāda interesi
Tak viņu par velti var adot Pat piemaksajot var adot -jegas nav no vina
Nav jau drausmīgs,kā kaut kāds rezervists savām desmit minūtēm.Starting 5 viņš tiešām neder
, 2018-01-30 17:47, pirms 6 gadiem
satann rakstīja: Nopietni par Lance Thomas izrāda interesi
Tak viņu par velti var adot Pat piemaksajot var adot -jegas nav no vina
Thomas, jādod prom pie pirmās iespējas 8mil par viņu, beikeru un noah pa brivu par piemest klat!
, 2018-01-30 18:03, pirms 6 gadiem
KP padalījās ar savu loģisku viedokli.

redzēs ko vadība darīs - pagaidām pilnīgi bez plāna - ne īsti jaunos vāc nākotnei, ne īsti piesaista esošus meistarus.

play-off īsti nespīd - paši nolējuši vairākas svarīgas spēļu galotnes. drīzumā Charlotte vēl aizies garām ..
, 2018-01-30 18:05, pirms 6 gadiem
Ko viņam citu teikt, sūtat visus prom un atsēdinat mani līdz sezonas beigām?
To tāpat lielākā daļa apzinās, ka jācenšas dot prom Okvins, Lī, Tomass utt., jāvāc drafta piki un jaunie.
, 2018-01-30 18:14, pirms 6 gadiem
nākamsezon francis sāks kapāt un jābūt stabilam playoff. citu rezultātu pilsēta nesapratīs un zinot viņus, tiks vainots treneris un pēc tam arī komandas līderis =/ viss ir uz franča un vadības pleciem. Vispār jācer ka treneri atlaidīs jau šajā sezonā, lai ar nākamo būtu kaut kāds svaigums komandā
, 2018-01-30 18:19, pirms 6 gadiem
Kristaps savu viedokli izteica, tad jau redzēs ko vadība darīs.
, 2018-01-30 18:26, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: nākamsezon francis sāks kapāt un jābūt stabilam playoff. citu rezultātu pilsēta nesapratīs un zinot viņus, tiks vainots treneris un pēc tam arī komandas līderis =/ viss ir uz franča un vadības pleciem. Vispār jācer ka treneri atlaidīs jau šajā sezonā, lai ar nākamo būtu kaut kāds svaigums komandā
Lol, bus tāpat kā vienmēr, stabils playoff? Varbut, ja paveiksies, 8to vietu dabūs, bet šaubos.
, 2018-01-30 18:26, pirms 6 gadiem
Vajag AD no pelikāniem! Lai atdod 2 centrus un beikeru pretī,mošk vēl var kaut ko piemest klāt,lai summas atbilst!
, 2018-01-30 18:48, pirms 6 gadiem
Kur KP grib lai Knicks iemaina spēlētājus play-off cīniņam?Kur ir tas citāts ka KP to saka ?? Konkrētu citātu ! VIņš saka tikai to, ka spēlēt Play-off grib un tas dos pieredzi.
, 2018-01-30 18:52, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Vajag AD no pelikāniem! Lai atdod 2 centrus un beikeru pretī,mošk vēl var kaut ko piemest klāt,lai summas atbilst!
??? nezinu vai nopietni to saki...
, 2018-01-30 18:53, pirms 6 gadiem
Lākamsezon būšot Lebrons...
, 2018-01-30 18:54, pirms 6 gadiem
KP lai varētu tikt šogad PO ir pašam jātiek uz citu komandu kura tur būs un NY pretī noteikti dabūtu pāris normālu spēlētāju + drafta 1 kārtu tad būtu i vilks dzīvs i kazas paēdušas
, 2018-01-30 18:55, pirms 6 gadiem
Par Lebronu teica Grifins.
, 2018-01-30 20:45, pirms 6 gadiem
Austrumniek,kada jēga viņam sēdēt pelikānos?! Kaut vai viņi tiktu PO,tik un tā viņus izsēdinātu no vilciena pirmajā kārtā un knicks no 3 centriem arī naw jēgas!!
, 2018-01-30 22:03, pirms 6 gadiem
Nav jau grūti zaudēt, pietiek spēlēt stulbu strītbolu kaut no visa spēka.
, 2018-01-30 23:15, pirms 6 gadiem
viņam ir labi padomdevēji! tas ir vispareizākais, ko teikt, un arī vispareizākais karjerā
, 2018-01-31 06:11, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Austrumniek,kada jēga viņam sēdēt pelikānos?! Kaut vai viņi tiktu PO,tik un tā viņus izsēdinātu no vilciena pirmajā kārtā un knicks no 3 centriem arī naw jēgas!!
Kā Tu iedomājies, kā KP un Daviss sadalīs minūtes? Nevienam no abiem nebūtu jāiet komandā kā rezervistam...
, 2018-01-31 09:57, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: čalis laikam vienīgais tā domā... pārējie no tas organizācijas tā laikam nedomā.... marinē Noa ar kosmisku līgumu uz soliņu, tā pat, kā to spāni ( kas iespējams nākotnē būs lietas koks)... Kanters un Lī jau ar spēli nebojā.... hurnačeks tur lieks. nemāk viņš spēli organizēt, vai negrib...
Kāpēc Tu punktu un komatu vietā lieto daudzpunkti? Daudzpunkte norāda uz nepabeigtu domu, ja vien Tev nav kādas smadzeņu problēmas būtu labi, ja Tu tā vairs nerakstītu.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.