Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA uz jauno sezonu izstrādā Covid-19 protokolu uz 136 lapām

Emils Ozerinskis

NBA uz jauno sezonu izstrādā Covid-19 protokolu uz 136 lapām
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: Scanpix/AFP

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) jau pavisam drīz sāksies komandu treniņnometnes, gatavojoties jaunās sezonas sākumam, kas paredzēts īsi pirms Ziemassvētkiem. Līga izstrādājusi apjomīgus noteikumus, kas paredzēti Covid-19 ierobežošanas pasākumiem.

NBA sevi pierādījusi kā organizatoriski sakārtotākā profesionālā sporta līga Amerikā. Kamēr citas profesionālās līgas savas sezonas atsāka vai beisbola gadījumā uzsāka ar virkni saslimšanas gadījumiem, NBA Orlando "burbulī" sezonas izskaņas vietu sadales spēles un play-off turnīrs aizritēja bez Covid-19 starpgadījumiem. Saprotams, ka visu regulāro sezonu "burbulī" aizvadīt nav iespējams, tādēļ līga izstrādājusi noteikums, kas aprakstīti 136 lapās.

Ja kāds no spēlētājiem vai komandas personāla inficēsies ar Covid-19, izstrādātie noteikumu paredz divus scenārijus - uz laiku balstītu un uz testēšanas bāzi balstītu. Attiecīgajai personai būs jāiziet desmit dienu izolācija pēc pozitīva Covid-19 testa saņemšanas. No izolācijas varēs iznākt, ja persona būs saņēmusi divus negatīvus testa rezultātus ar vismaz 24 stundu starpību. Vai arī 24 stundu laikā pēc drudža parādīšanās, tas būs pārgājis bez medicīnas preparātu lietošanas. Ja spēlētājam būs nepieciešama hospitalizācija, viņš tiks vismaz trīs dienas stingri uzraudzīts pirms iespējas atgriezties treniņos un spēlēs.

NBA nevēlas atkārtot pagājušas sezonas scenāriju, kad pēc pirmajiem saslimšanas gadījumiem tika apturēta visa līga. Atsevišķu saslimšanas gadījumu rezultātā, nesaistītās komandas turpinās aizvadīt spēles. NBA komandu ceļošanas grupas apmēri samazinājušies līdz 45 cilvēkiem, ieskaitot 17 spēlētājus.

Noteikumi paredz sejas masku nēsāšanu visu laiku, izņemot brīžus, kad tiek aizvadītas spēles un treniņi laukumā, individuālie treniņi, tiek ēsts vai dzerts, kā arī individuālajās telpās brīžos, kad neviens cits nav tuvumā. Cik vien iespējams, jāsaglabā sešu pēdu distance un regulāri jāmazgā rokas, kā arī jāaizsedz seja klepojot. Tāpat plānota maksimāla koplietošanas objektu skaita samazināšana un regulāra dezinfekcija. Katru dienu tiks veikta veselības stāvokļa uzraudzība un Covid-19 testēšana.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-11-29 09:19, pirms 3 gadiem
Šis pasākums tāpat izgāzīsies
Ieliks tavu komandu karantīnā piesardzības dēļ,un varēsi dragāt back to back spēles līdz nelabumam,jo nekur jau viņas savādāk nevarēs atspēlēt..
Ja ar tevi tas notiek vairāk par vienu reizi,tad vispār ir kapitāls vāks

     [+] [-]

, 2020-11-29 09:59, pirms 3 gadiem
Katru dienu testēt spēlētājus būtu slimi. Labāk ik pēc 5 dienām ,kā tas ir visa profesionālajā sportā Eiropā. Vienīgais tie testi Amerikā esot daudz maigākikā Eiropā
Bet nu stabili kāds iegrābsies ar hreņu treniņnometnes laikāun dažš labs pārkāps noteikumus