Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bijušais komandas biedrs Dženingss: "Porziņģis kļūs par NBA superzvaigzni"

Agris Suveizda

Bijušais komandas biedrs Dženingss: "Porziņģis kļūs par NBA superzvaigzni"
Kristaps Porziņģis un Brendons Dženingss. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ir viens no meistarīgākajiem spēlētājiem, ar ko savas karjeras laikā kopā spēlējis Brendons Dženingss, aģentūrai LETA uzsvēra amerikānis.

29 gadus vecais Dženingss šovasar pievienojās Krievijas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit", bet iepriekš viņš vairākus gadus spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā, turklāt 2016./17.gada sezonā saspēles vadītājs bija Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" vienībā.

"Pēdējā laikā ar Kristapu gan neesmu kontaktējies. Viņš ir viens no maniem iecienītākajiem basketbolistiem, ar kuriem esmu spēlējis kopā. Turklāt Kristaps noteikti ir arī viens no meistarīgākajiem spēlētājiem, ar kuriem esmu spēlējis. Viņu gaida spoža nākotne," drošs ir Dženingss. "Cerams, pēc smagā savainojuma viņš laukumā atgriezīsies pilnībā vesels, jo "Knicks" komandai viņš ļoti noderētu."

"Nenoliedzami, Porziņģis kļūs par NBA superzvaigzni. Būtu pat muļķīgi tā nedomāt," pārliecināts ir Džeiningss. Eiropā Dženingss atgriezies tādēļ, ka "Zeņit" sastāvā viņam ir iespēja tikt pie lielākas lomas un būt vienam no komandas līderiem. Šaipus okeānam viņš iepriekš spēlēja pirms karjeras NBA, 2008./09.gadā pārstāvot Romas "Lottomatica". "Man beidzot ir iespēja būt komandas sākumsastāva saspēles vadītājam. Būtu muļķīgi nepieņemt šādu izdevību," atklāja amerikāņu aizsargs.

VTB Vienotajā līgā Dženingss trīs mačos caurmērā izcēlies ar 10,3 punktiem un 5,0 rezultatīvām piespēlēm. "Vienotās līgas līmenis ir augsts un komandas šeit ir spēcīgas, tāpēc katrā spēlē ir jāatdod no sevis maksimums," teica Dženingss. Kopā ar "Zeņit" vienību Dženingss sestdien viesojās Latvijas galvaspilsētā, pār vietējo "VEF Rīga" izcīnot uzvaru ar 86:77. Amerikānis nenoliedza, ka šis panākums nācis diezgan viegli.

"Jā, šī uzvara pār "VEF Rīga" bija diezgan viegla, taču ļoti vajadzīga, jo Vienotās līgas sezonu bijām sākuši ar diviem zaudējumiem," sestdienas spēli atcerējās Dženingss, kurš gan atzina, ka par Rīgas komandu pirms mača tikpat kā neko neesot zinājis. "Mums uzvaru izdevās izcīnīt kopīgiem spēkiem. Pretinieki jau no sākta gala spēlēja agresīvi un piespieda mūs spēlēt ātri." Spēlē pret "VEF Rīga" komandu Dženingss gan palika bez punktiem, taču veica desmit rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-10-29 15:34, pirms 5 gadiem
Ja nebūs injury prone, tad jā

  -3 [+] [-]

, 2018-10-29 16:29, pirms 5 gadiem
kādam interesē ko saka kkāds BJ?

  +2 [+] [-]

, 2018-10-29 18:18, pirms 5 gadiem
Dženingsa piespēle Porziņģim
https://www.youtube.com/watch?v=0n6...

     [+] [-]

, 2018-10-29 18:49, pirms 5 gadiem
Visiem tagad ir iespēja labot rakstus?

     [+] [-]

, 2018-10-29 18:49, pirms 5 gadiem