Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Spurs" pagarina līgumu ar Lenardu, "Knicks" - ar Šampertu

"Spurs" pagarina līgumu ar Lenardu, "Knicks" - ar Šampertu
Kavi Leonards
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" vadība izmantojusi iespēju pagarināt līgumus ar pamata piecinieka uzbrucēju Kavai Lenardu un rezerves saspēles vadītāju Koriju Džozefu, savukārt Ņujorkas "Knicks" pagarinājusi sadarbību ar aizsargu Aimenu Šampertu.

2011. gada vasarā Indianas "Pacers" ar 15. numuru draftēja 201 centimetru garo Lenardu, bet īsi pēc tam darījumā, kurā bija iekļauts arī latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns nonāca "Spurs" vienībā. Divas sezonas Sandjēgo štata universitātē paadījušais Lenards jau debijas sezonā Manu Džinobili savainojuma dēļ kļuva par "Spurs" pamata piecinieka spēlētāju, bet šo lomu saglabāja arī pēc pieredzējušā argentīnieša atgriešanās ierindā.

Lenards, kuram parasti tiek uzticēta pretinieku līdera segšana, vidēji līdzšinējās divās sezonās 27,4 minūšu laikā guvis 9,8 punktus, izcīnījis 5,5 atlēkušās bumbas un pārtvēris 1,5 bumbas. Pagājušā gada NBA finālsērijā Lenards vidēji guva 14,6 punktus un izcīnīja 11,1 bumbu zem groziem. Šajā sezonā Lenards saņems gandrīz divus miljonus, bet par nākamo - nedaudz virs trim miljoniem dolāru.

Tāpat "Spurs" pagarināja līgumu ar Lenarda vienaudzi (22 gadi) kanādiešu saspēles vadītāju Koriju Džozefu, kuru 2011. gada draftā izvēlējās ar 29. kārtas numuru. Džozefs pagājušajā sezonā vidēji guva 4,5 punktus, atdeva 1,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 bumbas. Pagājušajā sezonā Džozefs kļuva par "Spurs" pamata piecinieka pirmo numuru brīdī, kad Tonijs Pārkers guva savainojumu. Par šo sezonu Džozefs saņems teju 1,2 miljonus dolāru, bet nākamajā spēlētājam tiks vairāk nekā 2,1 miljons.

Tikmēr viena no Austrumu konferences favorītēm Ņujorkas "Knicks" izmantojusi iespēju pagarināt līgumu ar divas sezonas NBA aizvadījušo aizsargu Aimenu Šampertu. 196 centimetrus garais spēlētājs vidēji līdzšinējā karjerā 26 minūtēs guvis 8,3 punktus, izcīnījis 3,1 bumbu un atdevis 2,3 piespēles. Par gaidāmo sezonu Šamperta kontā ienāks teju 1,8 miljoni dolāru, bet līguma pagarināšana ļaus Šampertam kļūt vēl par gandrīz 2,8 miljoniem bagātākam.


, 2013-10-29 08:45, pirms 10 gadiem
Prognozēju Leonarda nākamo līgumu.

4 gadi, 28 miljoni
, 2013-10-29 08:54, pirms 10 gadiem
Spurs Leonardu panema bet Bertan7 ne hmm lai veicas in up coming season
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-29 09:28, pirms 10 gadiem
Nenovertejams_treneris rakstīja: jēga ņemt nekādu spēlētāju
vinsh plosas pa serbiju lai plosas nba
, 2013-10-29 09:46, pirms 10 gadiem
leonardu pa leeto dabuja. playoff reali vilka spurs
, 2013-10-29 09:51, pirms 10 gadiem
nopirktais suns rakstīja: Prognozēju Leonarda nākamo līgumu.

4 gadi, 28 miljoni
Nu tas būs jāskatās pēc sezonas. Timija un Manu laiks iet uz beigām. Un SAS jau ir izteikušies, ka būvēsies ap Lenardu. Tur varētu būt daudz vairāk kā 7 M sezonā. Domāju sezona to parādīs- kas un kā.

Siliņam gan jautājums- Visādus uzvārdus te raksta kā izrunā, bet pēkšņi ir Leonards. Nu nav viņš latvietis, lai viņu sauktu par Ļoņu.
, 2013-10-29 09:52, pirms 10 gadiem
skarabejs1 rakstīja: leonardu pa leeto dabuja. playoff reali vilka spurs
Nu nu... nevajag jau pārspīlēt Jā, viņš sedza Lebronu, bet tāpat komandu vilka vecie buki- Timijs un Tonijs
, 2013-10-29 10:07, pirms 10 gadiem
Būtu dīvaini, ja nepagarinātu.
Garas rokas, labs lēcienā, turklāt, kamēr nav ticis pie piķa, lieliski dara arī melno darbu... Lai ierobežotu tādus ka LBJ, principā lielisks eksemplārs. Jauns, spēcīgs, atlētisks, kustīgs... Un lielākais ieguvums, tas, ka viņš var atļauties spēlēt arī tikai vienā laukumā galā, komandā ir, kas semt punktus arī bez viņa, lai gan pats viņš arī ar to tiek galā...
, 2013-10-29 10:20, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu nu... nevajag jau pārspīlēt Jā, viņš sedza Lebronu, bet tāpat komandu vilka vecie buki- Timijs un Tonijs
Kopš kura laika Tonijs ir vecs? Tonijam tikai 31. Manu un Timijs ir vecāki, bet Tonijs var skriet un skriet.
, 2013-10-29 11:50, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu nu... nevajag jau pārspīlēt Jā, viņš sedza Lebronu, bet tāpat komandu vilka vecie buki- Timijs un Tonijs
daudz spurs speles nenoskatijos, bet tas,kuras redzeju vinsh vienm bija produktiivs. ljoti labs aizsardziiba un var iemest no distances. manuprat 3 miljoni ir samera leeti
, 2013-10-29 14:51, pirms 10 gadiem
skarabejs1 rakstīja: daudz spurs speles nenoskatijos, bet tas,kuras redzeju vinsh vienm bija produktiivs. ljoti labs aizsardziiba un var iemest no distances. manuprat 3 miljoni ir samera leeti
Tā summa jau ir atkarīga no tā cik augstu tu esi draftā, no tā veidojās cik tu saņemsi! Un līgumi tur ir 2+1, 2+2 vai kaut kā tā, ar komandas iespēju pagarināt. Tā kā, ja viņš būtu sūdīgs Spurs varētu nepagarināt līgumu un staigā.
, 2013-10-29 15:48, pirms 10 gadiem
Aimens
, 2013-10-29 15:55, pirms 10 gadiem
Raitcha rakstīja: Būtu dīvaini, ja nepagarinātu.
Garas rokas, labs lēcienā, turklāt, kamēr nav ticis pie piķa, lieliski dara arī melno darbu... Lai ierobežotu tādus ka LBJ, principā lielisks eksemplārs. Jauns, spēcīgs, atlētisks, kustīgs... Un lielākais ieguvums, tas, ka viņš var atļauties spēlēt arī tikai vienā laukumā galā, komandā ir, kas semt punktus arī bez viņa, lai gan pats viņš arī ar to tiek galā...
patiesībā tieši šī te spēja/vēlme darīt melno darbu, vākt bumbas un segt pretinieku līderus, pie tam, nevis vnk segt, bet arī nosegt, ir viņa lielākais pluss, know how un trumpis, kura dēļ viņš ir Spurs pie Popoviča. skaidrs, ka, ja viņam nebūtu šo te īpašību, viņš pie Popa nespēlētu. ja pēc lielās naudas iegūšanas(nešaubos, ka nākamais līgums būs pamatīgs) Lenarda attieksme un cīņasspars mainīsies/mazināsies, viņš ātri vien pazudīs no Sanantonio. tik pat atlētisku.ātru un veiklu spēlētāju kā Lenards līgā netrūkst, taču šādu spēlētāju ar īsta cīnītāja raksturu gan nav daudz.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.