Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Spurs vasaras pārmaiņas: cerības uz Bertānu un citiem jaunpienācējiem

Spurs vasaras pārmaiņas: cerības uz Bertānu un citiem jaunpienācējiem
Dāvis Bertāns
Foto: Sanantonio Spurs/ nba.com

Pamazām savai NBA debijai tuvojas Dāvis Bertāns Sanantonio „Spurs” sastāvā. Kluba vadība atzinīgi vērtē Bertāna ierašanos, taču par viņa gaidāmo vietu komandā vēl spriest pāragri. "Spurs" starpsezonā pieredzējusi praktiski visu garo spēlētāju nomaiņu ar vienīgo izņēmumu komandas līdera Lamarkusa Oldridža personā, un riskantas cerības tiek saistītas ne tikai ar Bertānu, bet arī Pau Gazolu, Deividu Lī un Deveinu Dedmonu.

Sanantonio „Spurs” nometnē neviens neslēpj, ka šī būs pavisam citāda NBA sezona un ka komanda iegājusi jaunā ērā. Basketbolista karjeru beidzis Tims Dankans, kurš 19 gadus noturēja „Spurs” visaugstākajā līmenī, tiesa, Dankans arī šīs sezonas treniņnometnes sākumā ir kopā ar pārējo sastāvu un piedalās treniņos. „Spurs” vadība pagaidām nespēj paskaidrot viņa statusu komandā, taču skaidrs, ka neviens Dankanam aizrādīt par klātbūtni netaisās. „Dankans te ir treneris visiem, kam vien viņš vēlas būt par treneri,” sacīja Gregs Popovičs.

Taču Dankans NBA spēlēs vairs laukumā vairs nebūs, un „Spurs” ģenerālmenedžeris Roberts Bufords vietējiem medijiem atzinis, ka priekšā grūti laiki: „Mums arī iepriekš bijušas pārmaiņu pilnas vasaras, taču, ja aiziet tāds spēlētājs kā Dankans, skaidrs, ka šī vasara bijusi daudz svarīgāka.”

„Savā ziņā šī bija arī vientuļa vasara,” turpināja Bufords, atgādinot par daudzajiem no komandas aizgājušajiem garā gala spēlētājiem – Dankanu, Deividu Vestu (uz „Warriors”), Bobanu Marjanoviču (uz „Pistons”) un Borisu Diāvu (uz „Jazz”). „Dažbrīd pat likās, ka esmu kādu īpaši aizvainojis. Taču esmu arī optimistiski noskaņots par mūsu jauno sastāvu. Mums izdevās iegūt dažus patiešām iespaidīgus spēlētājus, un tas paver iespēju attīstīties visiem kopā.”

Viens no piesauktajiem „Spurs” jaunpienācējiem ir latvietis Dāvis Bertāns, kurš gatavojas savai NBA debijai. Bertāna karjeras augšupeju aizkavēja divi smagi ceļgala savainojumi, taču viņš NBA ieradies ar vairāku sezonu pieredzi Eirolīgā. „Bertāns ir spēlējis Eiropas augstākajā līmenī un vienmēr parādījis sevi kā labu metēju,” NBA mājaslapai norādījis Bufords. „Viņam ir spēcīgs un mūsu komandā iederīgs raksturs, priecājamies, ka viņš ir mūsu sastāvā.”

Bufords arī izteicās, ka Bertāna atkopšanās no abām smagajām traumām un viņa parādītā attieksme šajā laikā kalpojis kā vēl viens iemesls, kādēļ treneris Popovičs vēlējies latvieti savā komandā, proti, „Spurs” vadība uzskatījusi, ka tik agrā vecumā tikt galā un sekmīgi atgriezties augstākajā līmeni no tik smagiem savainojumiem liecina par spēcīgu raksturu.

„Pēc tam, kad tiku draftā aizmainīts uz „Spurs”, biju patiesi priecīgs,” atcerējās Bertāns sarunā ar NBA mājaslapas pārstāvi. „Zināju, ka Sanantonio man būs parocīgākā komanda. Tā noteikti ir komanda, kas vistuvāka Eiropas basketbolam. Viņiem vienalga, kurš gūst punktus, viņi veido lielisku saspēli. Šī ir lieliska komanda tiešām tāpēc, ka tā ir komanda bez viena izteikta līdera.”

„Spurs” 2.08 metrus garo Bertānu komandā sagaida kā spēka uzbrucēju jeb ceturto numuru, kas gan, protams, sezonas gaitā var mainīties, un Bertāns bez problēmām var spēlēt arī kā trešais numurs. Taču šobrīd viņam jākonkurē par vietu sastāvā ar „Spurs” garajiem spēlētājiem, kuru treniņnometnē pagaidām ir septiņi, tiesa, pieredzējušais centrs Džoels Entonijs ir ar negarantēto līgumu un jebkurā brīdī var tikt atskaitīts. Tāds liktenis šodien sagaidīja 25 gadus veco britu spēka uzbrucēju Raienu Ričardsu, kuru "Spurs" draftēja 2010. gadā, bet pagaidām vēl nevienā NBA spēlē nav izmantojusi.

Pagaidām bez līguma ir arī „Spurs” ilggadējais centrs Mets Boners, un atsevišķi Sanantonio mediji tieši Bertānam piedēvē Bonera vietas ieņemšanu komandā, proti, ar retiem iznācieniem laukumā un pretinieku garo spēlētāju „izvilkšanu” uz tālmetienu līniju. Boners pagājušajā sezonā vidēji laukumā pavadīja tikai 6.9 minūtes, piedaloties 30 spēlēs no 82. Bertāns noteikti tēmē uz ko vairāk, taču šeit gan par labu, gan par sliktu nāks Popoviča dāsnā rezervistu izmantošana. Par labu tādēļ, ka savu iespēju Bertāns noteikti saņems, bet par sliktu tādēļ, ka šo iespēju saņems teju visi rezervisti, un pat ļoti labu sniegumu rādošais Diāvs pagājušajā sezonā tika izmantots vien 18 minūtes vidēji spēlē.

Tāpat jārēķinās, ka komandas jaunpienācējs Pau Gazols, lai arī jau 36 gadus vecs, varēs spēlēt daudz vairāk nekā Dankans un retāk izlaidīs spēles atpūtas dēļ, kamēr Dankans pagājušajā sezonā izlaida 21 maču un spēlēja tikai 25 minūtes vidēji spēlē. Gazols ar komandas zvaigzni Lamarkusu Oldridžu veidos sākumsastāva garo spēlētāju duetu, kas, ja vien izvairīsies no traumām, būs viens no draudīgākajiem visā līgā.

„Mums paveicās, ka ieguvām Pau savā komandā,” sacīja „Spurs” veterāns Tonijs Pārkers. „Skaidrs, ka Timu aizvietot nevar nekādi, taču Pau un Lamarkuss ne tuvu nav sliktākais variants. Tā ir lieliska kombinācija.”

„Spurs” sastāvā ieradies arī Deivids Lī un Deveins Dedmons. Kā ceturtais numurs atsevišķās epizodēs var spēlēt arī vieglais uzbrucējs Kails Andersons, kurš arī nekautrējas uzbrukt no tālmetienu distances, taču principā spēlēšanai īsajā sastāvā atbilst arī Bertāns. Lī no bijušā „All-Star” līmeņa un 18+11 spēlētāja pēdējās divās sezonās kļuvis par rezervistu un spēlējis maz. Arī tagad viņš negaida pēkšņas pārmaiņas: „Nenāku uz komandu ar vārdiem „Hei, Lamarkus, uzmanies, grasos tevi izkonkurēt”! Oldridžs un Gazols ir sevi pierādījuši. Es vienkārši vēlos izmantot sev atvēlētās minūtes maksimāli labi.”

Lī pirmajos treniņos Popoviču esot patīkami pārsteidzis ar savu labo sportisko formu, un treneris norādīja, ka noteikti atvēlēs bijušajam „Knicks” un „Warriors” uzbrucējam svarīgu lomu komandām. Tāpat Popovičs arī neslēpa prieku par atlētiskā centra Dedmona piesaisti, tiesa, neslēpa arī to, ka Dedmons pie metieniem tiks reti: „Viņš ir kā lielāka auguma Brūss Bovens. Vēlamies, lai Dedmons spēlē aizsardzībā, bloķē metienus un ātri pārvietojas laukumā, taču arī, lai neaizraujas. Mūsu kombināciju krājumā nebūs 14 izspēles, kas domātas Dedmona metiena izkārtošanai.”

„Spurs” pirmo pārbaudes spēli aizvadīs naktī uz ceturto oktobri pret Fīniksas „Suns”, bet kopumā būs paredzētas sešas pārbaudes spēles. Tikai pēc tam varēs pamazām sākt vērtēt, kā izskatās jaunais „Spurs” sastāvs un kāda tieši loma tajā tiks atvēlēta Bertānam. Iespējama ir arī nosūtīšana uz laiku uz Attīstības līgu jeb fārmklubu (lieta, ko „Spurs” izmanto salīdzinoši bieži), taču jūlijā lielajā intervijā ar „Sportacentrs.com” Bertāns norādīja, ka tāds scenārijs viņu nesatrauktu, jo labi apzinās, ka tas būtu „Spurs” mēģinājums sniegt viņam lielāku spēļu praksi.

„Ceru, ka varēšu daudz ko iemācīties no Manu Džinobili un Tonija Pārkera,” Bertāns citēts NBA mājaslapā. „Taču tas būtu bijis tik lieliski, ja tomēr būtu radusies iespēja vismaz vienu sezonu vēl nospēlēt komandā, kad šeit bija Dankans.” Šo mērķi Bertāns nepiepildīs, taču viņam un pārējai komandai jāpacenšas, lai tiktu noturēta Dankana uzstādītā latiņa - "Spurs" 17 sezonas pēc kārtas guvusi vismaz 50 uzvaras regulārajā sezonā, bet pagājušo sezonu noslēdza ar veselām 67 uzvarām.

”Spurs” pirmssezonas pārbaudes spēles

DatumsLaiksPretinieks
04.105:00Suns
09.103:30Hawks
11.102:30Pistons
13.102:00Magic
15.103:30Heat
22.103:30Rockets

”Spurs” garie spēlētāji pirmssezonas sastāvā

Vārds UzvārdsVecumsPoz.NBA pieredzeVid. min. 15/16Vid. pun. 15/16
Lamarkuss Oldridžs31PF/ C10 sezonas30.618.0
Pau Gazols36PF/C15 sezonas31.816.5
Deivids Lī33PF11 sezonas16.47.8
Dāvis Bertāns23SF/PF---
Džoels Entonijs*34C9 sezonas5.10.9
Deveins Dedmons27C3 sezonas12.24.4
Kails Andersons23SF/PF2 sezonas16.04.5

*Negarantētais līgums

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
Bertans hoping his perseverance pays off | NBA.com
For Spurs’ big man rotation, some assembly...
R.C. Buford acknowledges transition period...


, 2016-09-29 21:01, pirms 8 gadiem
Ja Dāvis ir jau tur, tātad pavelti viņš nav tur, ticu, ka spēlēs, un vēl kā spēlēs.
Slēpts komentārs: bitoose
Slēpts komentārs: cowboys11
, 2016-09-29 21:12, pirms 8 gadiem
Un pēdējās spēles pagarinājuma pēdējās sekundēs DB pārdanko pāri KP un panāk +1 SA labā
, 2016-09-29 21:15, pirms 8 gadiem
Un VIP ložā Putins ar Porošenko mauč šotus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-29 21:26, pirms 8 gadiem
Dairis nākamā sezona arī pievienosies
, 2016-09-29 21:55, pirms 8 gadiem
Tikmēr Porziņģa kvēlākais fans Ošenieks ir jau kārtējo garadarbu uztaisijis par viņu. Oktobrī būs filma.
Neheitoju, bet brīnos cik daudz resursu medijs tērē vienam cilvēkam. LTV laikam naudas pietiekami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-29 22:26, pirms 8 gadiem
Spurs vājākā starting 5 pozīcija un spēlētājs ir Gazols..Aizsardzībā atkal spēlēs,kā caur sēta.Varbut Pops to vien darīs,kā sev matus raus
Cerams Petijs izkonkurēs Toniju,jo tam ar smiltis birst
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-29 22:36, pirms 8 gadiem
Hmb..tu tacu lohs pat nezini par kuru Bertanu te raksta Tulit gan no tevis nus otmazka ka sajauci
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-29 22:42, pirms 8 gadiem
Palasi tad ko raksti aazi
, 2016-09-29 22:43, pirms 8 gadiem
Iestum to kiploku sev anusa..kam tas interese
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-29 23:07, pirms 8 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tikmēr Porziņģa kvēlākais fans Ošenieks ir jau kārtējo garadarbu uztaisijis par viņu. Oktobrī būs filma.
Neheitoju, bet brīnos cik daudz resursu medijs tērē vienam cilvēkam. LTV laikam naudas pietiekami.
Tak materiālu viņiem ar atliektiem galu..Nav jau grūti uztaisīt to filmu vienam pašam ja pats māki to darīt..
, 2016-09-30 11:57, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Spurs vājākā starting 5 pozīcija un spēlētājs ir Gazols..Aizsardzībā atkal spēlēs,kā caur sēta.Varbut Pops to vien darīs,kā sev matus raus
Cerams Petijs izkonkurēs Toniju,jo tam ar smiltis birst
Domāju, parkers savā vecumā vēlaizvien ārda pretinieku defu ar saurgājieniem un ticami ka šogad arī ies kā pa sviestu. Bertāns spēlēs, tas ir par 100%, nav tur viņiem nekas no garā gala. Lemarkuss un Pau gan jau pa centru un Li ar bertanu pa 4. parejie ir bomzhi kas naks kad vajadzes atputinat liderus vai kad piemeram tiks pretinieki valeta ar +30.
, 2016-09-30 14:08, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Domāju, parkers savā vecumā vēlaizvien ārda pretinieku defu ar saurgājieniem un ticami ka šogad arī ies kā pa sviestu. Bertāns spēlēs, tas ir par 100%, nav tur viņiem nekas no garā gala. Lemarkuss un Pau gan jau pa centru un Li ar bertanu pa 4. parejie ir bomzhi kas naks kad vajadzes atputinat liderus vai kad piemeram tiks pretinieki valeta ar +30.
Kādā sakarā LA būtu jāiet pa centru? Viņam karjeras labākās spēles ir kā PF. Tāpat arī bija Dankanam, kurš par C spēlēja apstākļu spiests.
, 2016-09-30 17:22, pirms 8 gadiem
Jānovēl tik izvairīties no traumām. Par pārējo jau pats parūpēsies (savu spēju līmenī).
Žēl tik, ka Knicks vs Spurs abas spēles tikai februārī.. ilgi būs jāgaida līdz diviem latviešiem vienā NBA spēlē...
, 2016-10-01 10:47, pirms 8 gadiem
Jums ir nepieciešams naudas aizdevumus starp indivīdiem tikt galā ar finansiālām grūtībām, lai beidzot izkļūt no strupceļa, kas izraisa bankas. Ms sandrana firma spēj veikt aizdevumu summa, kas jums nepieciešams, un ar nosacījumiem, kas padara jūsu dzīvi vieglāku.

Piedāvājam € 10.000 līdz € 5.000.000 uz atmaksas termiņu uz 5 gadiem līdz 25 gadiem ar likmi 2% gadā. Jūs varat sazināties ar mani:

sandrana_credito@hotmail.com

sandrana_credito@hotmail.com

paldies
, 2016-10-01 15:42, pirms 8 gadiem
Paldies autoram.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
3

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
15

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.