Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Rockets" aizsargs Gordons traumas dēļ varētu izlaist divas nedēļas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rockets" aizsargs Gordons traumas dēļ varētu izlaist divas nedēļas
Ēriks Gordons. Foto: USa Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Hjūstonas "Rockets" aizvadītajā naktī pārbaudes spēlē tika galā ar Bostonas "Celtics", taču savainojuma dēļ pazaudēja svarīgo aizsargu Ēriku Gordonu. Prognozes liecina, ka viņam būs jāizlaiž līdz divām nedēļām.

Hjūstonas "Rockets" uzvarā ar 137:112 Ēriks Gordons savainojumā iedzīvojās otrās ceturtdaļas izskaņā, kad neveiksmīgi piezemējās pēc piespēles izdarīšanas. Cieta viņa kreisās kājas potīte. Gordons ilgāku laiku palika guļam uz grīdas, līdz ar komandas biedru palīdzību pameta laukumu.

Veiktie rentgeni neapstiprināja bažas par lūzumu, taču pirmās prognozes liecina, ka Gordonam nāksies izlaist vienu līdz divas nedēļas. Situācija kļūs skaidrāka trešdien, kad viņam tiks veiktas padziļinātas pārbaudes. "Rockets" pirmo oficiālo spēli aizvadīs piektdienas naktī, pulksten 4:00 spēkojoties ar Dalasas "Mavericks".

Starta piecinieka spēlētājs Gordons "Rockets" uzbrukumā ir trešā opcija – aiz līgas rezultatīvākā spēlētāja Džeimsa Hārdena un eksplozīvā Rasela Vestbruka. Galvenais treneris Maiks D'Antoni vēl neprata atbildēt, kurš varētu aizstāt Gordonu komandas starta pieciniekā.

Sezona Gordonam izvērtusies sarežģīta. Septembrī viņš pagarināja līgumu uz četrām sezonām par 76 miljoniem dolāru. Novembrī viņam tika veikta ceļgala operācija, kuras dēļ bija jāizlaiž sešas nedēļas. Gordons vidēji spēlē iemetis 14,5 punktus, kas ir viņa zemākais rādītājs četrās sezonās "Rockets" rindās. No spēles Gordons met ar 37% precizitāti – karjeras antirekords.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...