Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA burbulis pagaidām darbojas: līga ziņo par negatīviem testu rezultātiem

Rolands Eliņš

NBA burbulis pagaidām darbojas: līga ziņo par negatīviem testu rezultātiem
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi, ka kopš 20. jūlija veiktajos testos pārbaudīti 344 NBA basketbolisti un nav konstatēts neviens Covid-19 saslimšanas gadījums.

NBA sezonas atsākšanās paredzēta rītnakt, un līgas komisārs Adams Silvers iepriekš bija uzsvēris, ka sekmīgai sezonas izspēlēšanai līdz galam ir nepieciešama Disneja pasaules kompleksā izveidotā burbuļa veiksmīga darbošanās, proti, nepieļaujot Covid-19 infekcijas ienākšanu tajā. Spēļu priekšvakarā līga paziņojusi optimistiskas vēstis, sakot, ka nevienam no 344 spēlētājiem NBA burbulī, kuriem tika veiktas Covid-19 analīzes, infekcija nav konstatēta.

Šī ir otrā nedēļa pēc kārtas, par kuru NBA sniedz atskaiti par aizvadītajiem testiem, kuros nav fiksēts Covid-19 saslimšanas gadījums. ASV medijos NBA situācija tiek uzsvērta kā būtiski atšķirība no „Major League Baseball”, kur arī tieši šajā laikā sākusies sezona, taču komandas neuzturas burbulī, un Maiami „Marlins” vienība vairāku saslimušo spēlētāju dēļ bijusi spiesta uz nenoteiktu laiku pārcelt savas spēles.

„Mēs esam pārliecināti par noteikto protokolu efektivitāti,” TV intervijā sacīja NBA komisārs Silvers. „Nedaudz jokojot, varam teikt, ka šobrīd drošākā vieta pasaulē ir Disneja pasaules komplekss. Un tas nemaz nav smieklīgi.”

Ja ne par visu pasauli, tad par ASV gan Silveram varētu būt liela daļa taisnības. Šajā valstī turpinās plaša Covid-19 izplatība, Pasaules veselības organizācija vakar ziņoja par 54 tūkstošiem jaunu saslimšanas gadījumu, kamēr kopumā ASV miruši 147.5 tūkstoši šīs slimības pacientu, turklāt šodien tiek ziņots par divu ASV kongresmeņu inficiēšanos ar Covid-19.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/article/2020/07...