Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis dalību Zvaigžņu spēlē labprāt mainītu pret iekļūšanu "play-off"

Agris Suveizda

Porziņģis dalību Zvaigžņu spēlē labprāt mainītu pret iekļūšanu "play-off"
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

LETA. Kristaps Porziņģis būtu ar mieru mainīt savu vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē pret vietu izslēgšanas turnīrā Ņujorkas "Knicks" komandai. Porziņģis pagājušajā nedēļā tika iekļauts starp šī gada NBA Visu zvaigžņu spēles rezervistiem, tādējādi kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalīsies šāda mēroga mačā. Viņš šos jaunums uzzinājis no sava brāļa un aģenta Jāņa Porziņģa.

"Tas ir kas īpašs," "Newsday.com" citē Jāņa Porziņģa teikto. "Atrasties šo spēlētāju pulkā, kurus uzskata par labākajiem līgā un visā pasaulē, ir liels gods. Domāju, tas ir pagrieziena punkts. Viņš jūtas tā, ka būtu piederīgs pie kaut kā jauna. Viņš ir strādājis, un arī mēs visi esam viņam palīdzējuši viņam to sasniegt."

Basketbolista brālis arī uzsvēra, ka Kristaps Porziņģis vasarā strādājis sevišķi cītīgi divreiz dienā sešas dienas nedēļā, jo apzinājās, ka pēc Karmelo Entonija aiziešanas viņam jākļūst par "Knicks" līderi. Pirmajā trīs stundu treniņā viņš cilājis svarus un spēlējis basketbolu, otrajā, kas ildzis divas stundas - darbojies skrejceļā un baseinā vai boksa ringā, bet reizēm arī basketbola zālē. Laiku starp treniņiem viņš pavadījis ēdot, guļot un atjaunojoties.

Tāds režīms izvēlēts, jo pirmajās divās sezonās viņam nācās izlaist 26 spēles. Porziņģis vēlējies kļūt spēcīgāks un izturīgāks. Tāpat basketbola pārliecībai palīdzējusi spēlēšana Latvijas izlasē Eiropas čempionātā. Porziņģis ar 23,1 punktu vidēji spēlē ir Ņujorkas "Knicks" rezultatīvākais spēlētājs un ar vidēji 2,33 bloķētiem metieniem spēlē labākais visā līgā. Latviešu basketbolists atklāj, ka tiktu uzskatīts par jukušu, ja 12 gadu vecumā iedomātos sevi kā NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieku. "Esmu tikai zēns no Latvijas, kurš piepildījis sapni spēlēt NBA. Vienmēr esmu centies tiekties pēc kaut kā, augt un īstenot savus mērķus," teica Porziņģis.

Pirmajās divās sezonās ar "Knicks" viņam nav izdevies iekļūt NBA izslēgšanas spēlēs. Arī patlaban komanda ir ārpus Austrumu konferences pirmā astoņnieka. "Protams. Noteikti," Porziņģis neslēpj, ka piekristu darījumam mainīt savu vietu Zvaigžņu spēlē, ja būtu tāda iespēja. "Pirmajā vietā, neatkarīgi ne no kā, ir komanda. Šajā karjeras punktā izslēgšanas spēles būtu ļoti svarīgas pieredzes papildināšanai." Pēc sezonas pirmajām 23 spēlēm Porziņģim bija vidēji 26 punkti spēlē ar 46,4 procentiem precizitātes, turpretī pēdējās 20 spēlēs latvietis izcēlies ar vidēji 19,9 punktiem un 40,2 procentiem trāpītu metienu.

Jānis Poziņģis saka, ka "nav reāli" gaidīt, ka viņa brālis tik ātri būs iemācījies lasīt visu pretinieku aizsardzību, jo pretinieku komandu pierakstos tagad viņš ir kā pirmais. Savukārt "Knicks" treneris Džefs Hornačeks norāda, ka ir liela atšķirība starp Porziņģi pirmajā sezonā un tagad. "Ar katru gadu viņš kļūst labāks, Pēc trim gadiem jūs man šādus jautājumus neuzdosiet." Jānis Porziņģis pārliecināts, ka pēc 25 gadu sasniegšanas Kristaps būs ievērojams spēks savā komandā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. "Jāpagaida vēl divi trīs gadi, lai viņš kļūtu par to, par ko viņam vajadzētu kļūt. Ja būs veselība, tas notiks, Viņam ir vēl kas cits - prasmes. Viņam ir gara spēks. Aizsardzībā viņš būs balsts, par to nav šaubu. Uzbrukumā - bīstams snaiperis, kuram būs jāpievērš uzmanība."

"Viņš vēlas būt "Knicks" pārstāvis, nav šaubu," intervijā norāda basketbolista brālis. "Viņš vienmēr vēlējies būt daļa no "Knicks" komandas." "Knicks" ar 22 uzvarām 50 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā šobrīd ieņem desmito vietu. Pēc salīdzinoši veiksmīga sezonas ievada Ņujorkas vienība jau pusotru mēnesi nav spējusi uzvarēt divos mačos pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
LETA

  -4 [+] [-]

, 2018-01-29 17:57, pirms 6 gadiem
Tā jau viņš tik saka, jo viņam pajautāja tādu jautājumu.
Pareizi jau saka, no čaļa prasa darīt nereālas lietas priekš sava vecuma. Kp nevar ar Embīdu salīdzināt, jo kamēr KP spēlēja, Embids 2 gadus no vieta vienkārši trenējās.

     [+] [-]

, 2018-01-29 18:27, pirms 6 gadiem
Loģiski..

  +1 [+] [-]

, 2018-01-29 18:28, pirms 6 gadiem
Bowijs rakstīja: Tā jau viņš tik saka, jo viņam pajautāja tādu jautājumu.
Pareizi jau saka, no čaļa prasa darīt nereālas lietas priekš sava vecuma. Kp nevar ar Embīdu salīdzināt, jo kamēr KP spēlēja, Embids 2 gadus no vieta vienkārši trenējās.
Doma tāda, ka spēlējot KP ir zaudējis Embīdam kamēr viņš trenējas, bez spēļu prakses? Pamosties, visi nevar būt sliktāki par KP, šajā gadījumā Embīds ģērbj KP.

     [+] [-]

, 2018-01-29 19:01, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Doma tāda, ka spēlējot KP ir zaudējis Embīdam kamēr viņš trenējas, bez spēļu prakses? Pamosties, visi nevar būt sliktāki par KP, šajā gadījumā Embīds ģērbj KP.
Hehe! Embīts varbūt minimāli ir priekšā! Bet ņemsim vērā, ka Embīts ir vecāks un KP nāks ne tikai klāt spēkā un meistarībā, bet var aiziet arī priekšā Embītam un pēc 3 gadiem skolot Embītu katru vakaru ar 18+ un nesavtīguma paraugstundu!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-29 19:14, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Hehe! Embīts varbūt minimāli ir priekšā! Bet ņemsim vērā, ka Embīts ir vecāks un KP nāks ne tikai klāt spēkā un meistarībā, bet var aiziet arī priekšā Embītam un pēc 3 gadiem skolot Embītu katru vakaru ar 18+ un nesavtīguma paraugstundu!
Kā tad izpaužās tā KP nesavtība? Piespēlēt īsti nemāk...........

     [+] [-]

, 2018-01-29 19:26, pirms 6 gadiem
Ja paņem Kristapa labākās 30 spēles sezonā, tad nez vai tās ir daudz sliktākas par Embīdu. Jāredz jau kopaina! Kad sezonas sākumā Kristaps lēkāja kā negudrs, ātri tika pie traumām. Tagad spēlē daudz prātīgāk un ilgtermiņā tas ir labi, jo čempioni ir laba komanda nevis 1-2 spēlētāji. Kniks jākļūst labākai komandai un tad arī nokļūstot plejofos būs vērts sisties. Kur tagad uzleksi?

     [+] [-]

, 2018-01-29 19:33, pirms 6 gadiem
Nevis nemāk piespēlēt, bet komandā nav kas vispār var iemest, vai kaut vai nostāties tā, lai būtu iespējams piespēlēt, kur tad lai tās piespēles rodas? Turklāt pusē uzbrukumu bumbu iegrūž KP jau pašās beigās, kad nemaz vairs nav laika piespēlēm.

  -2 [+] [-]

, 2018-01-29 20:14, pirms 6 gadiem
Bračka preizi saka ka jāpaiet vēl kādiem 3gadiem.

     [+] [-]

, 2018-01-29 20:36, pirms 6 gadiem
''Pēc trim gadiem jūs man šādus jautājumus neuzdosiet.", taisnība. Kapēc, lai kaut ko tādu jautātu bijušajam trenerim..

  -1 [+] [-]

, 2018-01-29 20:59, pirms 6 gadiem
Atkal spēle uz publiku!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-30 09:55, pirms 6 gadiem
labāk vēlēties abus panākumus, pēc ASG arī playoff