Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA publicē pārbaudes spēļu kalendāru, Bruklinā gaidāms latviešu duelis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA publicē pārbaudes spēļu kalendāru, Bruklinā gaidāms latviešu duelis
Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs, Anžejs Pasečņiks. Foto: Washington Wizards

Nacionālā basketbola asociācija publicējusi pārbaudes spēļu kalendāru pirms jaunās sezonas sākuma. 13. decembrī savstarpējo maču aizvadīs latviešu pārstāvētās komandas - Vašingtonas “Wizards” un Bruklinas “Nets”.

Jaunās sezonas sākums plānots 22. decembrī, bet pirms tam tiks aizvadītas 49 pārbaudes spēles. Tās norisināsies laika posmā no 11. līdz 19. decembrim. Katra komanda aizvadīs vismaz divus pārbaudes mačus (vienu savā laukumā un vienu viesos), neviena komanda neaizvadīs vairāk par četrām spēlēm. Pirmās dienas centrālais duelis būs tikšanās starp čempioni Losandželosas “Lakers” un Losandželosas “Clippers”.

Latviešu basketbolistu pirmā iesaistīšanās gaidāma divas dienas vēlāk - 13. decembrī Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas “Nets” savā laukumā uzņems Vašingtonas “Wizards”, kas nule pagarināja līgumu ar Dāvi Bertānu un kuras rindās pagājušajā sezonā spēlēja arī Anžejs Pasečņiks. Iespējams, tieši šajā mačā “Nets” kreklu pirmo reizi mugurā vilks Kevins Durents.

Turpinājumā “Wizards” divas reizes mājās uzņems Detroitas “Pistons”, kamēr “Nets” pēc spēles pret Vašingtonu piedalīsies tikai vienā pārbaudes spēlē, viesojoties pie Bostonas “Celtics”.

Kristaps Porziņģis turpina rehabilitāciju pēc ceļgalam veiktās operācijas. Dalasas “Mavericks” vispirms aizvadīs divas izbraukuma spēles pret Milvoki “Bucks” un Janni Adetokunbo, kam sekos mačs savā laukumā pret Minesotas “Timberwolves”.

Piektdien paziņots arī tas, ka regulārās sezonas pirmās puses kalendārs kļūs zināms tuvāko dienu laikā. Jau iepriekš tika norādīts, ka NBA sezonas spēļu grafiks tiks paziņots daļās - pirmā puse būs zināma drīz, bet otrās puses kalendārs tiks publicēts sezonas laikā. Plānots aizvadīt 72 spēļu regulāro čempionātu.

Treniņi varēs sākties otrdien, piedaloties ne vairāk kā četriem basketbolistiem un četriem treneriem. Lai varētu aizvadīt treniņu, visiem pilsētā jāierodas ne vēlāk kā 28. novembrī, lai varētu sākt analīžu veikšanu. Nepieciešamas trīs negatīvas analīzes, lai drīkstētu aizvadīt treniņu. 4. decembris ir agrākais, kad komandas drīkstēs aizvadīt pilnus treniņus.

Tiesa, lai tas būtu iespējams, visiem spēlētājiem pilsētā jāierodas šodien. Tas gan nav obligāti - vēlākais, kad jāierodas, ir 30. novembris. Tādējādi, ja kāds no spēlētājiem pilsētā ieradīsies pēdējā dienā, pilnus treniņus komanda varēs sākt 6. decembrī.

Latviešu komandu pārbaudes spēles

DatumsLaiksSpēle
13. decembris3:00Milvoki “Bucks” - Dalasas “Mavericks”
14. decembris1:00Bruklinas “Nets” - Vašingtonas “Wizards”
15. decembris3:00Milvoki “Bucks” - Dalasas “Mavericks”
18. decembris2:00Vašingtonas “Wizards” - Detroitas “Pistons”
18. decembris3:30Dalasas “Mavericks” - Minesotas “Timberwolves”
19. decembris2:30Bostonas “Celtics” - Bruklinas “Nets”
20. decembris2:00Vašingtonas “Wizards” - Detroitas “Pistons”

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...