Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

NBA brīvo aģentu tirgus varētu sākties 20. vai 21. novembrī

NBA brīvo aģentu tirgus varētu sākties 20. vai 21. novembrī
Dāvis Bertāns. Foto: AP/Scanpxi

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) turpina plānot savu jaunās sezonas izspēles kārtību. Šobrīd konkretizējies potenciālais brīvo aģentu tirgus sākums, kas varētu atvērties divas vai trīs dienas pēc NBA jauno spēlētāju drafta ceremonijas.

Lai gan NBA klubu īpašnieki bija gatavi sezonas sākšanu aizkavēt līdz pat martam vai vēl vēlākam laikam, lai tribīnēs varētu pulcēties skatītāji, taču globālās pandēmijas situācija neuzlabojas, kas sapņus par pilnām tribīnēm izkvēpina gaisā. Jaunais plāns paredz NBA regulārās sezonas uzsākšanu jau decembrī, lai nepalaistu garām Ziemassvētku spēles, kas gādā NBA augstākos TV reitingus regulārajā sezonā. Sezona varētu tikt izspēlēta, katrai komandai aizvadot 72 spēles, kā arī tiek apšaubīta komandu ceļošana starp konferencēm. Ceļošanas ierobežošanai ierosināta astoņu savstarpējo spēļu izspēlēšana divīzijas ietvaros, bet ar pārējām konferences komandām aizvadīt četras spēles. Tas nozīmētu, ka Rietumu un Austrumu konferences komandas savstarpēji šajā sezonā netiktos līdz pat NBA finālsērijai.

NBA drafts norisināsies neklātienē, 18. novembrī ESPN studijā. Starp drafta kandidātiem ir arī latviešu aizsarga Artūra Kuruca vārds. NBA jau spēlējošā Radiona Kuruca jaunākais brālis aizvadītājā sezonā saņēma gan Latvijas, gan Spānijas čempiontitulus.

Brīvo aģentu tirgus varētu tikt atvērts 20. vai 21. novembrī, respektīvi 48 - 72 stundas pēc jauno spēlētāju izvēles ceremonijas. Lai gan brīvo aģentu tirgū šogad superzvaigznes, izņemot Entoniju Deivisu, kurš paliks "Lakers" rindās, nav, taču Latvijas basketbola līdzjutēji sekos līdzi tam kādus piedāvājumus saņems Dāvis Bertāns, kurš dažādu apskatnieku vērtējumā tiek ierindots starp pieciem labākajiem šī tirgus brīvajiem aģentiem. Lai gan Bertānu vēlas noturēt Vašingtonas "Wizards", taču arī citas komandas ir nopietni ieinteresētas viena no visas līgas labākā snaipera pakalpojumos.


, 2020-10-28 11:55, pirms 3 gadiem
21.11 Dāvis Bertāns parakstīs līgumu par 21 milj uz 11 gadiem
21x11=221 milj
, 2020-10-28 11:56, pirms 3 gadiem
Sorry
231 milj!!!
Gribēju jau 10🍋Rūjienas lāzerim nočiept
🦁priecīgs
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
6

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.