Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kuruca jaunais treneris Nešs: "Prioritāte būs spēle aizsardzībā"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Kuruca jaunais treneris Nešs: "Prioritāte būs spēle aizsardzībā"
Stīvs Nešs. Foto: AFP/Scanpix

Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenais treneris Stīvs Nešs sniedzis interviju "YES Network", kurā pastāstīja par saviem nākotnes mērķiem. Tāpat kanādietis, kurš ne reizi nav kļuvis par NBA čempionu, atklāja, kas "Nets" nepieciešams, lai iegūtu NBA čempiontitulu.

Stīvs Nešs spēlētāja karjeru beidza 2015. gadā. Saspēles vadītājs NBA aizvadīja 18 sezonas, kuru laikā divas reizes tika atzīts par līgas vērtīgāku spēlētāju jeb MVP. "Nevaru pateikt precīzu laiku, kad sapratu, ka vēlos būt treneris, bet vienmēr domāju par to, ka es to varētu darīt," Nešs teica. "Pagāja laiks, kamēr spēju atrast no spēlētāja lomas. Šai pārejai bija nepieciešams laiks. Pēdējo gadu laikā es sāku saprast, ka man rodas patiesa vēlme kļūt par galveno treneri, un tad parādījās iespēja, kuru es nevarēju tā vienkārši palaist garām."

Nešs karjerā ir spēlējis daudzu treneru vadībā, bet zīmīgākie gadi bija spēlējot Maika D'Antoni vadībā Fīniksas "Suns" komandā no 2003.-2008. gadam. Tieši D'Antoni vadībā Nešs trīs sezonas pēc kārtas kļuva par līgas labāko piespēlētāju. Tagad viņa komandā būs tādi spēlētāji kā Kevins Durants un Karijs Ērvings.

"Es negribu komandai uzspiest savas idejas, bet labprātāk vēlētos, lai mūsu starpā valda sadarbība," bijušais saspēles vadītājs sacīja. "Cilvēki runā par "Suns" komandu, kurā es spēlēju, viņi runā par to, kā tā mainīja spēli kopumā, bet lielākoties tas bija trenera nopelns, jo viņš mums ļāva izpausties. Gribu, lai mēs spēlējam ātru basketbolu, izmantojam visu laukumu."

Kanādietis nekad nav izcīnījis NBA čempiontitulu, lai arī ir bijis "Warriors" konsultants, kad tā tika pie NBA titula. Nešs, būdams spēlētājs, nekad nav spēlējis finālā. Tagad, trenējot "Nets" komandu, viņš beidzot ir apņēmības pilns to izdarīt. "Mūsu prioritāte būs aizsardzība, "Nešs teica. "Galveno uzsvaru liksim uz aizsardzību zem groza un tā tuvumā. Lai izcīnītu titulu, mums jākļūst par labu aizsardzības komandu."

Intervijas beigās 46 gadus vecais speciālists atklāja savus nākotnes plānus, trenējot "Nets": "Esmu šeit, lai palīdzētu komandai realizēt tās potenciālu. Tas ir mans galvenais mērķis. Noteikti, ka neesmu šeit, lai paceltu savu statusu, lai iegūtu labumu sev. Vēlos strādāt ar šiem spēlētājiem un padarīt viņus labākus visos iespējamos veidos."

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/takeaways-...

     [+] [-]

, 2020-10-28 04:22, pirms 3 gadiem
Labākā aizsardzība ir uzbrukums! Bruklinai jākļūst par izcilu uzbrukuma komandu, kura dominē laukumā, nevis aizsargājas tikai!

     [+] [-]

, 2020-10-28 12:27, pirms 3 gadiem
Labākā aizsardzība ir uzbrukums, bet uzbrukums sākas no aizsardzības