Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kjūbans nepiekrīt tiesnešiem: "Lilards bumbu izsita tīri, bet pirms tam bija kontakts"

Kjūbans nepiekrīt tiesnešiem: "Lilards bumbu izsita tīri, bet pirms tam bija kontakts"
Deimiens Lilards un Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā pirmo zaudējumu piedzīvoja Kristapa Porziņģa pārstāvētais Dalasas "Mavericks", kas savā laukumā ar 119:121 piekāpās Portlendas "Trail Blazers". Par pagrieziena punktu kļuva tiesnešu mainītais lēmums pēc atkārtojuma noskatīšanās, un "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans norādīja, ka nepieciešams situāciju paskaidrot arī plašākai auditorijai.

Laukuma saimniekiem bija viena punkta deficīts (119:120), kad Luka Dončičs aizmeta garām tālmetienu. Taču atlēkušo bumbu pie pretinieku groza izcīnīja Dorians Finnijs-Smits, un 8,4 sekundes līdz beigām sekoja noteikumu pārkāpums "Trail Blazers" līdera Deimiena Lilarda izpildījumā. Tiesa, NBA kopš šīs sezonas ieviesta iespēja treneriem pieprasīt atkārtojuma skatīšanos, un lēmums tika mainīts.

Tādējādi tika nozīmēta strīdus bumba laukuma centrā. Porziņģis lēca visaugstāk, taču pirmais pie bumbas bija Portlendas basketbolists Kents Beizmors. Sekoja pārkāpums pret viņu un viens realizēts soda metiens. "Mavericks" atlikušajā laikā tika līdz trīspunktniekam, tomēr Tima Hārdeveja metiens izrādījās par īsu, un Dalasa piedzīvoja sezonas pirmo zaudējumu – 119:121.

"Man patīk NBA jaunievedums par atkārtojumiem. Tomēr, ja situācijās, kad lēmums tiek mainīts, netiks parādīts atkārtojums, kurā skaidri redzams, kāpēc tas ticis mainīts, plus paskaidrojums, tad turpinājumā būs lielas problēmas. Atkārtojumos, ko redzējām arēnā, izskatījās, ka Lilards bumbu izsitis tīri, taču pirms tam bijis kontakts," nesaprašanā bija "Mavericks" īpašnieks Kjūbans. "Faniem mūsu arēnā nebija ne jausmas, kāpēc lēmums tika mainīts. Tā nevajadzētu būt."

"Iepriekš vēl nekad nebiju redzējis, ka lēmums tiek mainīts. Sajūtas bija kā futbola [NFL] spēlē," teica Finnijs-Smits. "Lilards pret mani pārkāpa noteikumus. Izsitot bumbu, viņam bija jāaizskar mana roka, tāpat viņa labā roka atradās uz maniem gurniem. Droši vien vajadzēja skaidrāk parādīt pārkāpumu, bet ir tā, kā ir."

"Ja Deimiens nebūtu tik uzstājīgs, droši vien nebūtu pieprasījis atkārtojumu. Ja tas mums nebūtu veiksmīgs, viņi izpildītu soda metienus un būtu vadībā ar vienu punktu. Taču viņš bija diezgan uzstājīgs, tāpēc nolēmu uzticēties," teica "Trail Blazers" galvenais treneris Terijs Stotss. Gadījumā, ja tiesneši nemainītu savu lēmumu, Portlenda pazaudētu savu vienīgo atlikušo minūtes pārtraukumu.

"Paskatījos uz tablo – vairs nebija palicis daudz laika. Zināju, ka šis ir īstais brīdis, lai pieprasītu atkārtojumu. Zināju, ka trāpīju tikai pa bumbu. Teicu trenerim, ka nospēlēju bumbā un lai viņš prasa atkārtojumu. Protams, ka viņš šaubījās, jo bija palicis pēdējais minūtes pārtraukums, bet es turpināju teikt, ka nospēlēju bumbā," atcerējās Lilards.

"Pēc atkārtojuma bija strīdus bumba. Pirmo reizi mūžā biju šādā situācijā, tāpēc bija interesanti redzēt, kā viss notiek. Jā, šādas lietas turpināsies arī sezonas gaitā, īpaši spēles beigās. Treneri taupīs savus minūtes pārtraukumus situācijām, kurās var izšķirties spēles iznākums," teica Porziņģis, kurš ar 32 punktiem bija rezultatīvākais "Mavericks" spēlētājs.

Slovēnis Luka Dončičs iemeta 29 punktus, un šī ir tikai otrā reize "Mavericks" vēsturē, kad divi spēlētāji sezonas pirmajos trīs mačos pārkāpj 20 punktu robežu. 1994./95. gada sezonas ievadā to pašu paveica Džamals Mašbērns un Džims Džeksons. Abi vismaz 20 punktus iemeta sezonas pirmajās piecās spēlēs pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/a-coachs-chall...


, 2019-10-28 10:40, pirms 4 gadiem
Es nesapratu kapēc, tad pēc video noskatīšanās bija strīdus bumba nevis Dalasai jāizmet auts?
, 2019-10-28 10:46, pirms 4 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Es nesapratu kapēc, tad pēc video noskatīšanās bija strīdus bumba nevis Dalasai jāizmet auts?
Jo redz pēc tiesneša svilpes bumba aiziet autā
Loģiski ne
, 2019-10-28 10:56, pirms 4 gadiem
Kur loģika vai nu sods, vai bumba Dalasai, bet tā vietā ir strīds... Nu cik tups ir tāds noteikums
, 2019-10-28 11:08, pirms 4 gadiem
Jūs epizodi vispār redzējāt?
Bumba neizgāja autā, bet visticamāk būtu nonākusi pie pretinieku spēlētājiem, ja netiktu apturēta spēle. Noteikumus nepārzinu, bet strīdus bumba šķiet visloģiskāk šādā situācijā.
, 2019-10-28 11:17, pirms 4 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Es nesapratu kapēc, tad pēc video noskatīšanās bija strīdus bumba nevis Dalasai jāizmet auts?
Nav teikts, ka bumba būtu bijusi autā, fiksējot sodu spēle apstājās. Cits stāsts, ka ja reiz stirkti skaties ir vai nav sods, tad Lilards patiesi ar otru roku un visu augumu uzsita sodu, lai arī bumbā nenospēleja. Stūlbi sanāk, skatās uzsit pa bumbu vai nē, bet kontaktu neskatās?? Protams jaatdzīst, ka spēles beigas tādus kontaktus nav jāsvilpj, BET ja reiz skatās atkārtojumu! Kopumā spēle fantastika, visas 4 zvaigznes plosijās, skaties un nespēj noticēt cik labi ir iespējams spēlēt basketbolu
, 2019-10-28 11:25, pirms 4 gadiem
Robis rakstīja: Nav teikts, ka bumba būtu bijusi autā, fiksējot sodu spēle apstājās. Cits stāsts, ka ja reiz stirkti skaties ir vai nav sods, tad Lilards patiesi ar otru roku un visu augumu uzsita sodu, lai arī bumbā nenospēleja. Stūlbi sanāk, skatās uzsit pa bumbu vai nē, bet kontaktu neskatās?? Protams jaatdzīst, ka spēles beigas tādus kontaktus nav jāsvilpj, BET ja reiz skatās atkārtojumu! Kopumā spēle fantastika, visas 4 zvaigznes plosijās, skaties un nespēj noticēt cik labi ir iespējams spēlēt basketbolu
Nevis nav teikts, bet nebija- pat ar visu spēles apstāšanos bumba neatstāja laukumu.
, 2019-10-28 11:56, pirms 4 gadiem
Ko jūs te strīdās? Pēc video atkārtojuma noskatīšanās, traktējums bija - NEPAMATOTA svilpe (spēles apturēšana). Neko citu kā strīda bumbu te nevarēja iedot.
, 2019-10-28 12:11, pirms 4 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Ko jūs te strīdās? Pēc video atkārtojuma noskatīšanās, traktējums bija - NEPAMATOTA svilpe (spēles apturēšana). Neko citu kā strīda bumbu te nevarēja iedot.
ja uz grozu būtu rāvies simulants Hārdens vai Lebrons, tad viennozīmīgi nosvilptu sodu bez nekāda video.. tas diezgan tai NBA kretinē lielzvaigžņu lobēšana
, 2019-10-28 13:42, pirms 4 gadiem
Chelubejs rakstīja: ja uz grozu būtu rāvies simulants Hārdens vai Lebrons, tad viennozīmīgi nosvilptu sodu bez nekāda video.. tas diezgan tai NBA kretinē lielzvaigžņu lobēšana
Sodu jau nosvilpa. Šogad ieviests coaches challange, kur var apstrīdēt lēmumu. Tur nebūtu nozīmes kāda zvaigzne rautos uz grozu. Cits jautājums vai tādu pašu lēmumu pieņemtu pēc video noskatīšanās..
, 2019-10-28 13:58, pirms 4 gadiem
Bumbu izsita tīri, bet skaidrs ka ar ķermeni bija kontakts. Lai vai kā man nepatīk kad svilpo par visādiem sīkumiem, tāpēc uzskatu ka šoreiz Lilards nospēlēja tik tīri cik varēja. Tas nedaudz atgādina GSW pret Portlendu PO kad Igijs Lilardam bumbu izsita tīri, pēdējā Portlendas uzbrukumā, bet pirms tam bija daudz kontakta.
, 2019-10-28 14:29, pirms 4 gadiem
Chelubejs rakstīja: ja uz grozu būtu rāvies simulants Hārdens vai Lebrons, tad viennozīmīgi nosvilptu sodu bez nekāda video.. tas diezgan tai NBA kretinē lielzvaigžņu lobēšana
Šeit strīdīgā situācijā jau arī par labu zvaignei lēma! Svilpe bija, video redzams kontakts... Ar jēdzienu "nenozīmīgs kontakts" var apstrīdēt gandrīz jebkuru sodu, tad jau vispār bardaks sāksies!
, 2019-10-28 15:09, pirms 4 gadiem
Paskataties kā Porziņģis aizlido kā pelavu maiss pirmajās sekundēs, kur cīnījās par vietu ar citu čali... Tur nebija noteikumu pārkāpums? Bet ar visu to jocīgi, ka par spīti visiem muskuļiem Porziņģi tomēr tik viegli izgrūstīt... Vrb vnk sakrita tie ātrumi pareizajos virzienos un tāpēc tā...
, 2019-10-28 15:13, pirms 4 gadiem
Slovēnis Luka Dončičs iemeta 29 punktus, un šī ir tikai otrā reize "Mavericks" vēsturē, kad divi spēlētāji sezonas pirmajos trīs mačos pārkāpj 20 punktu robežu. 1994./95. gada sezonas ievadā to pašu paveica Džamals Mašbērns un Džims Džeksons. Abi vismaz 20 punktus iemeta sezonas pirmajās piecās spēlēs pēc kārtas.

Atkal kārtējā labā NBA statistika
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
12

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.
Kavai Lenards. Foto. USA Sports Today. Scanpix
8

Par ASV basketbola superizlases pēdējo dalībnieku kļūst Lenards

Amerikas Savienotās Valstis nosaukušas vīriešu basketbola izlases sastāvu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Iepriekš bija zināmi 11 dalībnieki, bet pēdējā vagonā ielēcis Kavai Lenards no Losandželosas "Clippers".
Lebrons Džeimss pēc uzvaras pār Ņūorleānu. Foto: AP/Scanpix
12

NBA play-in: "Lakers" tiksies ar čempioni "Nuggets", "Warriors" sezona beigusies

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas play-in jeb pārspēļu spēles. Rietumu konferences play-in turnīrā uzvaru izcīnījusi Losandželosas "Lakers", kas tādējādi nodrošinājusi pirmās kārtas dueli pret čempioni Denveras "Nuggets", savukārt Ņūorleānas "Pelicans" tiksies ar Goldensteitas "Warriors" pāridarītāju Sakramento "Kings" – abas sadalīs pēdējo play-off vietu Rietumos.