Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Cavaliers" pēc 0-6 sezonas sākumā atlaiž galveno treneri Lū

"Cavaliers" pēc 0-6 sezonas sākumā atlaiž galveno treneri Lū
Tairons Lū. Foto: AFP/Scanpix

NBA klubs Klīvlendas „Cavaliers” atlaidis no galvenā trenera amata Taironu Lū, kurš kopā ar komandu piedalījās trīs līgas finālos pēc kārtas, bet šosezon bez Lebrona Džeimsa sastāvā pirmajās sešās spēlēs piedzīvoja tikai zaudējumus.

Tairons Lū „Cavaliers” galvenā trenera amatu ieguva 2016. gadā pēc Deivida Blata atlaišanas sezonas vidū. Lū debija galvenā trenera pozīcijā vainagojās ar iekļūšanu finālā un čempiona titula iegūšanu, beidzot sarūpējot čempionu godu Klīvlendai, bet nākamajās divās sezonās „Cavaliers” un Lū vēlreiz spēlēja NBA finālā, abas reizes pārliecinoši piekāpjoties „Warriors”.

Lū Klīvlendā iekrāja 128 uzvaras 211 spēlēs, taču šī sezona tika iesākta ļoti neveiksmīgi, zaudējot visās sešās pirmajās spēlēs. Nepārprotami, ka komandā lielu robu atstājis uz Losandželosu aizgājušais Lebrons Džeimss, tāpat patraucējis Kevina Lava savainojums, taču kluba vadība bijusi pirms sezonas sākuma bijusi noskaņota, ka šosezon tāpat izdosies pacīnīties par izslēgšanas spēlēm.

Šāds mērķis praksē var izrādīties patālu no realitātes, taču tā sliktais sākums tā piepildīšanā tik un tā ir maksājis amatu trenerim Lū. ESPN vēsta, ka viņš saņēmis ziņu no kluba vadības, ka ticis atlaists. Lū vietā, visticamāk, komandas trenera pienākumus pārņems Lerijs Drū, kurš piesedza Lū jau iepriekšējā sezonā, kad viņš bija saslimis. Drū ir četru sezonu pieredze NBA komandu „Hawks” un „Bucks” galveno treneru amatā, un ESPN norāda, ka viņš varētu vēlēties no „Cavaliers” iegūt pilnvērtīgu līgumu, nevis tikai pozīciju kā pienākumu izpildītājs.

ESPN avoti norāda, ka Lū bijušas nesaskaņas ar kluba vadību un īpašnieku par konkrētu spēlētāju sūtīšanu laukumā. Ģenerālmenedžeris Kobi Altmans esot vēlējies, lai lielāks spēles laiks ir jaunajiem spēlētājiem, nevis veterāniem Kailam Korveram un Dž. R. Smitam, bet Lū bez apspriešanās ar Altmanu esot atkal atgriezis abus spēlētāju rotācijā. Savukārt „Cavaliers” īpašnieks Dens Gilberts esot vēlējies, lai lielāks spēles laiks būtu debitantam Kolinam Sekstonam, kurš Lū vadībā vidēji mačā nospēlēja 23.5 minūtes.

Lū vēl bija aktīvs līgums ar "Cavaliers", kurš bija noslēgts līdz 2021. gadam, un viņam saskaņā ar to vēl pienāksies 15 miljonu dolāru liela samaksa.

Pēc ziņām par Lū atlaišanu sociālajos tīklos viņam pateicību par paveikto darbu izteica vairāki „Cavaliers” spēlētāji ar Kevinu Lavu priekšgalā, to pašu darīja arī Lebrons Džeimss, savā "Twitter" profilā norādot, ka "Tu zini, kā mani atrast".

Izmantotie resursi:
Cavaliers fire coach Tyronn Lue after 0-6 start


, 2018-10-28 18:37, pirms 5 gadiem
Viss tāpēc ka aizgāja LeCoach
, 2018-10-28 18:44, pirms 5 gadiem
Viņš nekad nau bijis treners.džeims vienmër visu diriğeja.blatu atlaida dēļ ta ka viņš bija treners,bet ďžeimsam tas nepatika.ka kāds viņu komandē.nez kas būs vietā tagad
, 2018-10-28 18:47, pirms 5 gadiem
Protams, Lū vainīgs, ka nesagatavoja Džeimsam aizstājēju. D līgā noteikti ir vismaz 10 čaļi, kuri neatteiktos no Džeimsa mantinieka statusa. Bet Lū nespēj viņiem iemācīt būt par Lebronu.

, 2018-10-28 18:50, pirms 5 gadiem
Uz Leikeriem!
, 2018-10-28 18:57, pirms 5 gadiem
protams, ka treneri vieglāk atlaist nekā 3/4 sastāvu.

un vadība jau neatlaidīs paši sevi, tur jau galvenais neveiksmju iemesls..
, 2018-10-28 19:02, pirms 5 gadiem
Interesanti. LeBrons divreiz pametis Cavs, abas reizes pēc tam komanda sabrukusi. Ir kādreiz bijis vēsturē, ka pēc 4 fināliem komanda atrodas pēdējā vietā? Zinu, ka tā ir austrumu konference, bet nu tāpat, šaubos, vai kāds cits spēlētājs varētu atstāt tādu iespaidu komandu pametot. Varbūt KD, bet arī baigi šaubos. Īsti neatminos, kas notika ar Heat, kad LeBrons aizgāja.
, 2018-10-28 19:07, pirms 5 gadiem
zigiss rakstīja: protams, ka treneri vieglāk atlaist nekā 3/4 sastāvu.

un vadība jau neatlaidīs paši sevi, tur jau galvenais neveiksmju iemesls..
līgas top3 sliktākais treneris..Grūti pat iedomāties,kas uz doto brīdi ir sliktāks.Reāls ieliktenis,kad ar Lebronu nekasīsies un sēdēs klusumā
, 2018-10-28 19:21, pirms 5 gadiem
Galvenais Cavaliers treneris taču pašlaik jau spēlē Lakers??
, 2018-10-28 19:44, pirms 5 gadiem
skipa rakstīja: Interesanti. LeBrons divreiz pametis Cavs, abas reizes pēc tam komanda sabrukusi. Ir kādreiz bijis vēsturē, ka pēc 4 fināliem komanda atrodas pēdējā vietā? Zinu, ka tā ir austrumu konference, bet nu tāpat, šaubos, vai kāds cits spēlētājs varētu atstāt tādu iespaidu komandu pametot. Varbūt KD, bet arī baigi šaubos. Īsti neatminos, kas notika ar Heat, kad LeBrons aizgāja.
GSW arī bez KD izcīnija divas? trofejas.
, 2018-10-28 19:44, pirms 5 gadiem
Sauks atpakaļ Blatu ?
, 2018-10-28 19:55, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Sauks atpakaļ Blatu ?
Tā vispār būtu ļoti laba ideja godīgi sakot.Gribētos,lai Mesina tiek pie iespējas arī
, 2018-10-28 20:14, pirms 5 gadiem
Tapat kaa Fils uz Kobes un Maikla muguras pluuca laurus😅 Kaa tika pie Knicks stuures taa viss...
, 2018-10-28 20:22, pirms 5 gadiem
skipa rakstīja: Interesanti. LeBrons divreiz pametis Cavs, abas reizes pēc tam komanda sabrukusi. Ir kādreiz bijis vēsturē, ka pēc 4 fināliem komanda atrodas pēdējā vietā? Zinu, ka tā ir austrumu konference, bet nu tāpat, šaubos, vai kāds cits spēlētājs varētu atstāt tādu iespaidu komandu pametot. Varbūt KD, bet arī baigi šaubos. Īsti neatminos, kas notika ar Heat, kad LeBrons aizgāja.
Buļļi pēc otrā three-peata nākamajā sezonā bija pēdējā vietā līgā, taču tur aizgāja Fils un viss "Big Three".
Ja nemaldos, pēc LeBrona aiziešanas Heat playoffos neiekļuva, taču tur situācija nebija ne tuvu tik traģiska kā tagad Cavs.
, 2018-10-28 20:30, pirms 5 gadiem
KobeBryantIsTheGreatest rakstīja: Buļļi pēc otrā three-peata nākamajā sezonā bija pēdējā vietā līgā, taču tur aizgāja Fils un viss "Big Three".
Ja nemaldos, pēc LeBrona aiziešanas Heat playoffos neiekļuva, taču tur situācija nebija ne tuvu tik traģiska kā tagad Cavs.
https://www.basketball-reference.co...
, 2018-10-28 20:38, pirms 5 gadiem
Galvenais treneris jau Leikeros spēlē.
, 2018-10-28 22:58, pirms 5 gadiem
GATERŠŅIKS rakstīja: Tapat kaa Fils uz Kobes un Maikla muguras pluuca laurus😅 Kaa tika pie Knicks stuures taa viss...
Knicks viņš bija GM, nevis treneris.
, 2018-10-29 08:01, pirms 5 gadiem
Lu reāli noveicās, ka viņam komandā bija Lebrons - tikai tāpēc arī bija tie fināli. Nekādu trenera ieguldījumu es tajos neredzēju. Tāpēc arī diezgan loģisks sezonas sākums un loģiska arī trenera atlaišana.
, 2018-10-29 08:23, pirms 5 gadiem
Dizzzasi rakstīja: Knicks viņš bija GM, nevis treneris.
GM, kurš treneriem uzspieda savu hujstūri
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
8

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.