Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns paliek rezervē, Lenards nokārto "Spurs" otro uzvaru

Bertāns paliek rezervē, Lenards nokārto "Spurs" otro uzvaru
Tonijs Pārkers un Kavai Lenards
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns bija "Spurs" pieteikumā, bet neizgāja laukumā izbraukuma mačā pret "Kings". Spurs par spīti vairāku savu līderu blāvajai spēlei prata izcīnīt uzvaru ar 102:94, kurā Kavai Lenards guva 30 punktus.

Dāvis Bertāns pirms divām dienām piedzīvoja savu NBA debiju un ar trāpītiem abiem diviem metieniem guva piecus punktus, kamēr „Spurs” sagrāva līgas galveno favorīti „Warriors”. Bertāns toreiz laukumā devās tikai pēdējās minūtēs, kad uzvarētājs visiem jau bija skaidrs, bet šonakt spēle norisinājās sīvā cīņā un Bertānam iespēja iziet laukumā netika dota.

„Spurs” nākamā spēle paredzēta parīt savā laukumā pret „Pelicans”, bet jau 20 stundas vēlāk sekos izbraukuma mačs pret Maiami, līdz ar to liela iespēja, ka treneris Gregs Popovičs izvēlēsies iesaistīt arī tālākos rezervistus.

Savu pirmo oficiālo NBA spēli jaunajā „Golden 1 Center” arēnā „Kings” uzsāka pārliecinoši un pārņēma vadību, kamēr „Spurs” sākumsastāvam mača ievads neizdevās. Kavai Lenards guva „Spurs” pirmos deviņus punktus, kamēr neviens cits savas iespējas nespēja realizēt, turklāt arī aizsardzībā bija labi redzami trūkumi, it īpaši Pau Gazolam cīņā pret „Kings” zvaigzni Demarkusu Kazinsu.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā bija nomainījis pilnīgu visu sākumsastāvu, taču piecu laukumā uznākušo rezervistu vidū Bertāna nebija. Tikmēr iespaidīgi sevi pieteica rezerves centrs Diveins Dedmons, izceļoties ar ātri savāktiem astoņiem punktiem, pāris blokiem un labu saspēli ar Deividu Lī. Ar rezervistu palīdzību „Spurs” izdevās uz mirkli pārņemt vadību (31:29), taču puslaika izskaņā „Kings” atkal spēlēja labāk un pārtraukumā devās ar 57:53.

Trešās ceturtdaļas izskaņā spēles ritējumu mainīja Lenards, divreiz pēc kārtas atņemot bumbu Benam Maklmoram un pēc izrāviena 11:0 izvirzot „Spurs” vadībā ar 73:68. Oldridžs tobrīd ar četrām piezīmēm bija rezervē, bet Lī spēka uzbrucēja pozīcijā turpināja spēlēt pārliecinoši. „Spurs” centriem savukārt bija lielas grūtības ar Kazinsa nosegšanu, kurš ļoti bieži tika pie soda metieniem.

Pēdējā ceturtdaļā Gazols un tikpat blāvu spēli aizvadījušais Pārkers bija nosēdināti rezervē, kamēr Lenards pēc nevajadzīgi nopelnītas piektās piezīmes ātri nomierinājās un divarpus minūtes pirms beigām ar pustālo metienu panāca 96:87 „Spurs” labā. Pārkers uz pēdējām divām minūtēm tomēr izgāja laukumā, bet spēli tā arī pabeidza bez trāpīta metiena no spēles (0/6, visi četri punkti ar soda metieniem). Tas gan vairs neliedza „Spurs” nosargāt uzvaru ar 102:94.

Sezonas pirmajā spēlē 35 punktus guvušais un piecas bumbas pārtvērušais Lenards šoreiz spēli noslēdza ar 30 punktiem un piecām pārtvertām bumbām, liedzot "Kings" līdzjutējiem jaunās arēnas atklāšanu atzīmēt ar uzvaru. To sarūpēt gan ļoti centās Kazinss, kurš sameta 37 punktus un savāca 16 atlēkušās bumbas, pie reizes no spēles praktiski izslēdzot Gazolu, kurš laukumā bija tikai 21 minūti un guva tikai septiņus punktus, kā arī palika ar sliktāko +/- rādītāju savā komandā (-13).

”Kings”-”Spurs” 94:102

(29:27, 28:26, 14:23,23:26)
Kings: Kazinss 37 (16 atl.b.), Gejs 17, Maklmors 10, Kufoss 8, Losons 7, Aflalo 7, Bārnss 3, Kolijs-Stains 3, Tolivers 2, Templs
Spurs: Lenards 30, Oldridžs 16, Lī 12, Dedmons 12, Džinobili 8, Gazols 7, Milzs 6, Simonss 5, Pārkers 4, Andersons 2 (8 atl.b.)

Statistika

Met.Tālm.Soda m.Atl. b.Rez. p.Kļūdas
Kings28/70 (40%)6/20 (30%)32/38 (84%)402215
Spurs36/79 (46%)6/18 (33%)24/27 (89%)40239

”Spurs” tuvāko spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieksVieta
30.102:00PelicansMājās
31.1000:00HeatViesos
2.112:30JazzMājās
5.113:00JazzViesos

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Slēpts komentārs: aigar21bab
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-28 08:11, pirms 7 gadiem
Smaga spēle. Kings ir ļoti progresējusi aizsardzībā.
Žēl par Bertānu, bet viņa laiks vēl nāks.
Slēpts komentārs: Kadrs23
Slēpts komentārs: aigar21bab
, 2016-10-28 08:18, pirms 7 gadiem
Ko var muldēt par Eiropu!? Tā bij tikai otrā spēle!!! Dāvis ar tiks pie spēlēšanas!!!
, 2016-10-28 08:19, pirms 7 gadiem
aigar21bab rakstīja: Bertanam ta soliņa deldesana neko nedos. Vareja vel 1 gadu palikt eiropa
Un pēc gada būtu kaut kas savādāks? Viņš tāpat būtu rezervists. Tagad ir jāgaida sava iespēja. Eiropā atgriezties un nopelnīt paspēs.
, 2016-10-28 08:19, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Labaak ,VTB Nevis totaala rezerve Sas...
Atradis gan ko salīdzināt. Slikts tas sportists, kas negrib atrasties starp labākajiem. Visiem bija jārēķinās, ka nāks no tāla beņķa gala un ne vienmēr. De Colo ir izņēmums, nevis likumsakarība un nav dzirdēts, ka Bertānam kāds tur (CSKA) un tādu lomu piedāvātu.
, 2016-10-28 08:19, pirms 7 gadiem
Jā ar tādu soliņu Spurus grūti kādam būs pievārēt! Un Bertānam jārāda vienkārši fantastisku spēli lai izpelnītos ievērību.
, 2016-10-28 08:21, pirms 7 gadiem
aigar21bab rakstīja: Var redzet ,ka bertans izvelejas lielo naudu neka vel progreset. Tas pats ir Darzins ,kad speleja lot labi un pargaja uz ak bars un palika svaks,jo sim tik piedavaja labu naudu. Sports ir degridejis speletajus del lieliem ligumiem.
ja tu domā, ka ganīties pa perimetru Laboral ir lielāks progress, nekā trenēties pie Popa, tad no comments
Slēpts komentārs: aigar21bab
, 2016-10-28 08:23, pirms 7 gadiem
Tak beidzat raudāt! Konkurence uz tikšanu laukumā, var nākt tikai par labu Bertānam. Paspēs Dāvis izspēleties, kad lielie veči pagurs!
P.S. Vai tik Lee nav nepamatoti nopelts? Visiem slikts, bet Spurs der
Slēpts komentārs: Bostonietis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-28 08:27, pirms 7 gadiem
aigar21bab rakstīja: Treneties un spelet ir 2 dazadas lietas
protams, ka vieglak ir spēlēt klasi zemāk, nekā izsist vietu un spēles laiku vienā no NBA top komandām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-28 08:30, pirms 7 gadiem
Da labi... Beidziet čīkstēt - Bertāns vēl tiks laukumā! Paprasiet jebkuram profesionālam basketbolistam kāds ir viņa sapnis - visi teiks "Spēlēt NBA". Un tas nav tikai naudas dēļ...

Bet par spēli runājot biju pārsteigts par Kings - nenormāli agresīvi un cieši spēlēja aizsardzībā un visur tika līdzi. Vismaz pirmajā puslaikā. Kazins arī neapturams centrā abos laukuma galos.

Kopš kura laika Kazinss sācis mest trīnīšus un pustālos?? Baigi pielicis starpsrzonā, turklāt pārsteidza arī viņa ātrums. Kustīgs + nenormāli spēcīgs - bīstama kombinācija. Vienīgi kretinē viņa attieksme - pret tiesnešiem, saviem spēlētājiem un pārējiem. Turklāt tiesneši viņam ļauj grūstīties ar elkoņiem - pretinieki dabū pa muti, bet svilpe klusē. Vispār tiesneši šonakt feiloja daudzreiz.

Bet nu Leonards trešajā ieslēdza PO režīmu, divreiz apstrādājot Maklamoru un divreiz pārtverot bumbu. Un visās reizēs paša izkārtoti punkti... Skaisti! Vienīgais, kurš noturēja līmeni kopš iepriekšējās spēles.

Un otro reizi pierādījās, ka Spurām ir baigi labs soliņš - kā rezervisti spēlē abās komandās, tā Spuras atraujās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-28 08:33, pirms 7 gadiem
Par Dāvi teicu jau pirms sezonas, kad lielākā daļa bija sajūsmā par gaidāmo sezonu un, kad visi teica, ka viņš noteikti tiks spēlēt savas 10-15 minūtes. Nu nav un nebūs tā. Tikai pie milzīgiem plusiem dažas minūtes pirms beigām, vai arī lieliem mīnusiem, vai arī, kad uz spēli līderiem būs dota atpūta. Citos variantos nē, jo priekšā ir pārāk labi spēlētāji. Nu es teicu, ka viņš jau eirolīgā neko īpašu nerādīja, un, ka nav ko lolot lielas cerības uz spēles laiku tagad vienā no NBA labākajām komandām. Popovičs ir konservatīvs un patiesībā nav arī nekāda iemesla Bertānu laist laukumā, absolūti nekādu pagaidām. Neredzu īsti, kad viņš šajā komandā varētu tā pa īstam sākt startēt...jo veterāni kas ies prom nav viņa pozīcijas spēlētāji
, 2016-10-28 08:34, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Jā visās komandās rukiji spēlē,bet Dāvis ir vienīgais kuram jāsēž uz soliņa...Pamuļķu bars..
Kuri ir pamuļķi? Popa treneru kolektīvs?! Labs joks

Piefiksējiet, ka Spurs beņķis abās spēlēs ir bijis ļoti iespaidīgs. Protams, ka tādā situācijā nav nekādas jēgas laist Berču laukumā. Jāgaida spēle, kad rezervistiem neies un tad gan jau arī Dāvis tiks pie vārda atkal.
, 2016-10-28 08:35, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Par Dāvi teicu jau pirms sezonas, kad lielākā daļa bija sajūsmā par gaidāmo sezonu un, kad visi teica, ka viņš noteikti tiks spēlēt savas 10-15 minūtes. Nu nav un nebūs tā. Tikai pie milzīgiem plusiem dažas minūtes pirms beigām, vai arī lieliem mīnusiem, vai arī, kad uz spēli līderiem būs dota atpūta. Citos variantos nē, jo priekšā ir pārāk labi spēlētāji. Nu es teicu, ka viņš jau eirolīgā neko īpašu nerādīja, un, ka nav ko lolot lielas cerības uz spēles laiku tagad vienā no NBA labākajām komandām. Popovičs ir konservatīvs un patiesībā nav arī nekāda iemesla Bertānu laist laukumā, absolūti nekādu pagaidām. Neredzu īsti, kad viņš šajā komandā varētu tā pa īstam sākt startēt...
Jāgaida iespējas. Skaidrs, ka būs traumas, slimības un tad Bertāns spēlēs. Piemēram, ja salauž kājas vai rokas Aldridžs, Gazols, Lenards - kurš tad tur spēlēs?
, 2016-10-28 08:38, pirms 7 gadiem
Ivijis rakstīja: Kopš kura laika Kazinss sācis mest trīnīšus un pustālos??
Umm, jau pagājušajā sezonā viņš sāka lidināt, turklāt vienubrīd ar ļoti augstu precizitāti. Kā tu to palaidi garām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-28 08:40, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Umm, jau pagājušajā sezonā viņš sāka lidināt, turklāt vienubrīd ar ļoti augstu precizitāti. Kā tu to palaidi garām?
Pagājušosezon maz ko no viņa redzēju. Esmu pārsteigts, jo nebija tāds iespaids radies kā labu snaiperi.
, 2016-10-28 08:47, pirms 7 gadiem
Un atcerēsimies, ka Bertāns jau nav arī nekāds jaunais, drīz jau 24 gadi....tas ir vecums, kad jau jāsāk rādīt īstais basis. Joprojām uzskatu, ka Timma pagaidām iet pareizākos soļus, pamazām, pamazām, bet uz augšu ik sezonu. Sāka Ventspilī, pakāpās VEFā, izveidojās par stabilu izlases pamatpiecinieka spēlētāju, tika ļoti spēcīgā Krievijas klubā, kur ir komandas līderis, spēlē eiropas kausā, un VTB līgā un rāda lielisku produktīvu un daudzpusīgu sniegumu. Ir skaidrs, ka nākamais viņa pakāpiens būs, vai nu eirolīga, vai NBA. Kas visvairāk patīk, ka viņš nesasteidz. Veiksmi, protams, Bertānam, tomēr joprojām uzskatu, ka viņš šogad paņemts, jo vienkārši bija jāņem, ir ieguldītas pārāk milzīgas summas, kas rakstāmas ar sešiem cipariem, Bertāna veselībā no Spurs, viņiem bija jāriskē, bet tas, ka ar viņu lielos vilcienos nerēķinās kā lielu palīgu, pierāda spēles laiks. Tieši tā arī viņš ir ņemts, kā 11-12. lēts , salīdzinoši jauns, kurā jau daudz ieguldīts spēlētājs, un nedomāju, ka tur ir kādi nopietnāki plāni uz viņu nākotnē kā stabilu starta piecinieka spēlētāju, vai ko tamlīdzīgu. Sory, ja kādam nepatīk, bet tāds ir mans uzskats.
, 2016-10-28 08:48, pirms 7 gadiem
Pus NBA spēlētājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-28 08:50, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Par Dāvi teicu jau pirms sezonas, kad lielākā daļa bija sajūsmā par gaidāmo sezonu un, kad visi teica, ka viņš noteikti tiks spēlēt savas 10-15 minūtes. Nu nav un nebūs tā. Tikai pie milzīgiem plusiem dažas minūtes pirms beigām, vai arī lieliem mīnusiem, vai arī, kad uz spēli līderiem būs dota atpūta. Citos variantos nē, jo priekšā ir pārāk labi spēlētāji. Nu es teicu, ka viņš jau eirolīgā neko īpašu nerādīja, un, ka nav ko lolot lielas cerības uz spēles laiku tagad vienā no NBA labākajām komandām. Popovičs ir konservatīvs un patiesībā nav arī nekāda iemesla Bertānu laist laukumā, absolūti nekādu pagaidām. Neredzu īsti, kad viņš šajā komandā varētu tā pa īstam sākt startēt...jo veterāni kas ies prom nav viņa pozīcijas spēlētāji
Pie nākošā raksta, atkal obligāti atgādini par savu prognozi un neaizmirsti sevi paslavēt.
, 2016-10-28 08:50, pirms 7 gadiem
aigar21bab rakstīja: Treneties un spelet ir 2 dazadas lietas
Trenēties pie Popa viennozīmīgi ir labāk. Tiešām divas dažādas lietas. Tad jau varētu līdz 30 gadiem gaidīt līdz debijai. Pa velti viņš tajā komandā nav paņemts.
, 2016-10-28 08:51, pirms 7 gadiem
Converse87 rakstīja: Tak beidzat raudāt! Konkurence uz tikšanu laukumā, var nākt tikai par labu Bertānam. Paspēs Dāvis izspēleties, kad lielie veči pagurs!
P.S. Vai tik Lee nav nepamatoti nopelts? Visiem slikts, bet Spurs der
NYK tak arī sākumā derēja, kā regulāra DD mašīna.
, 2016-10-28 09:02, pirms 7 gadiem
Dinamo 2015 rakstīja: Pie nākošā raksta, atkal obligāti atgādini par savu prognozi un neaizmirsti sevi paslavēt.
Mēģināšu!
, 2016-10-28 09:05, pirms 7 gadiem
Ja godīgi jāsaka, trenera vietā es Dāvi šajā spēlē arī paturētu uz soliņa. Ko tad ņemt nost - Lenardu? Līderis, piedevām visos rādītājos. Oldridžu? Tas pats variants. Un arī Deividu Lī, kurš iznāca uz maiņu, nost nerautu un Dāvi viņa vietā nelaistu. Jo Lī vēl nesen bija viens no Goldensteitas balstiem, gandrīz vai superzvaigzne, laukumā prot visu un nav jāmāca. Turklāt, ja viņam spēle iet no rokas, kāpēc raut nost un viņa vietā likt traumatisku debitantu? Pārliecinoši vinnētā spēlē beigās to var darīt (iepriekšējais mačs), bet ne jau riktīga kapiņa laikā (šī spēle). Kam jūs te (lielas vairums) gribat pārmest? Popovičam, kas Spurs vada acīti (21 gadu) un skaitās labākais NNA treneris šobrīd?
Saprotu, patriotisms, pats tāds esmu. Bet tādēļ jau nav jāpaliek galīgi aptaurētam un jāsmilkst neta komentāros kā šakālim. Sezona gara, Spurs sastāvs - gados vecs (daļa), Bertāns izspēlēties vēl dabūs. Turklāt kad NBA jūs esat redzējuši, ka jaunu gurķi ne no drafta pirmā desmitnieka daudz laiž laukumā viņa pirmajā sezonā?
, 2016-10-28 09:06, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Jā visās komandās rukiji spēlē,bet Dāvis ir vienīgais kuram jāsēž uz soliņa...Pamuļķu bars..
Rokiji spēlē lūzeru komandu sākumsastāvos. Un otrā raunda pikam stiprā komandā loģiski, ka būs jāizsitās.
, 2016-10-28 09:09, pirms 7 gadiem
Ivijis rakstīja: Da labi... Beidziet čīkstēt - Bertāns vēl tiks laukumā! Paprasiet jebkuram profesionālam basketbolistam kāds ir viņa sapnis - visi teiks "Spēlēt NBA". Un tas nav tikai naudas dēļ...

Bet par spēli runājot biju pārsteigts par Kings - nenormāli agresīvi un cieši spēlēja aizsardzībā un visur tika līdzi. Vismaz pirmajā puslaikā. Kazins arī neapturams centrā abos laukuma galos.

Kopš kura laika Kazinss sācis mest trīnīšus un pustālos?? Baigi pielicis starpsrzonā, turklāt pārsteidza arī viņa ātrums. Kustīgs + nenormāli spēcīgs - bīstama kombinācija. Vienīgi kretinē viņa attieksme - pret tiesnešiem, saviem spēlētājiem un pārējiem. Turklāt tiesneši viņam ļauj grūstīties ar elkoņiem - pretinieki dabū pa muti, bet svilpe klusē. Vispār tiesneši šonakt feiloja daudzreiz.

Bet nu Leonards trešajā ieslēdza PO režīmu, divreiz apstrādājot Maklamoru un divreiz pārtverot bumbu. Un visās reizēs paša izkārtoti punkti... Skaisti! Vienīgais, kurš noturēja līmeni kopš iepriekšējās spēles.

Un otro reizi pierādījās, ka Spurām ir baigi labs soliņš - kā rezervisti spēlē abās komandās, tā Spuras atraujās.
Pagājušo gad sāka lādēt. Stati nemelo - 3 metieni spēlē ar 33%.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
17

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.