Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" superzvaigzne Deiviss netrenējas un varētu izlaist Losandželosas derbiju

Agris Suveizda

"Lakers" superzvaigzne Deiviss netrenējas un varētu izlaist Losandželosas derbiju
Entonijs Deiviss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferences līdere Losandželosas "Lakers" regulāro sezonu atsāks ar spēli pret savu tuvāko sekotāju Losandželosas "Clippers" (naktī uz piektdienu) un pašreizējo līgas čempioni Toronto "Raptors" (naktī uz svētdienu), taču divas dienas pirms mača kopā ar komandu arvien netrenējas Entonijs Deiviss.

2012. gada drafta pirmais numurs nelielā savainojumā iedzīvojās otrajā pārbaudes spēlē pret Orlando "Magic" (119:112). Viņš nepilnās desmit minūtēs izcēlās ar deviņiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, taču pretinieks viņam ar pirkstu iebakstīja acī – Deivisam cīņa līdz ar šo epizodi bija galā.

Deiviss kopā ar komandu netrenējās arī šovakar. Losandželosas "Lakers" galvenais treneris Frenks Vogls vietējiem žurnālistiem atklāja, ka savainojums nav nopietns un cer uz Deivisa palīdzību jau pret "Clippers", tomēr atzina, ka pastāv iespēja, ka garais spēlētājs laukumā doties vēl nevarēs.

Losandželosas "Lakers" gan nav pamata sasteigt Deivisa atgriešanos laukumā, jo turnīra tabulā pašlaik situācija ir ļoti parocīga – "Lakers" ar bilanci 49-14 ir pārliecinošā pirmajā vietā Rietumu konferencē, savu pirmo pretinieci "Clippers" apsteidzot par piecu uzvaru tiesu. Vēl vienu uzvaru tālāk ir Denveras "Nuggets". Ar latviešu pārstāvētajām komandām "Lakers" regulārās sezonas atlikušajās astoņās spēlēs netiksies.

27 gadus vecais spēlētājs savā debijas sezonā "Lakers" kreklā ir aizvadījis 55 mačus un vidēji 34,3 minūtēs ticis pie 26,7 punktiem, 9,4 atlēkušajām bumbām, 3,1 rezultatīvas piespēles, 2,4 bloķētiem metieniem, 1,5 pārtvertām bumbām un 2,5 kļūdām. Līdzšinējo karjeru Deiviss pavadīja Ņūorleānas "Pelicans", kas viņu aizmainīja iepriekšējā vasarā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/mcten/status/12...