Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lins izplūst asarās: "NBA komandas ir zaudējušas ticību man"

Andrejs Siliņš

Lins izplūst asarās: "NBA komandas ir zaudējušas ticību man"
Džeremijs Lins. Foto: AFP / Scanpix

Taivāniešu izcelsmes amerikāņu aizsargs Džeremijs Lins, kurš aizvadītajā sezonā Toronto "Raptors" sastāvā kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, emocionālā uzrunā savu senču dzimtenē izteicās, ka, viņaprāt, NBA klubi esot zaudējuši ticību viņa spējām laukumā.

30 gadus vecais Lins tiek piesaukts kā potenciālais Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Eirolīgas čempionvienības Maskavas CSKA nākamais papildinājums, jo okeāna viņā pusē lielas intereses par neierobežota brīvā aģenta Lina pakalpojumiem šovasar nav.

Aizvadīto sezonu Lins iesāka Atlantas "Hawks" rindās, kur vidēji laukumā pavadīja nepilnas 20 minūtes un guva 10,7 punktus, kā arī izdalīja 3,5 rezultatīvas piespēles. Februārī Linu iekļāva maiņas darījumā, kā rezultātā aizsargs nonāca Toronto "Raptors". Tur Lina produktivitāte samazinājās, bet izslēgšanas turnīrā Lins laukumā vairs devās tikai simboliski. Tas gan neliedza kļūt par NBA čempionu.

Šovasar Lins kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu, taču nav saņēmis izskatīšanas vērtus piedāvājumus karjeras turpināšanai pasaules basketbola Mekā. "Brīvā aģentūra man bijusi smaga. Jūtu, ka NBA savā ziņā ir zaudējusi man ticību," pasākumā Taivānā asarām acīs sacīja Lins.

Pēc Hārvardas koledžas absolvēšanas Lins 2010. gadā Lins netika izvēlēts NBA draftā, taču parakstīja līgumu ar Goldensteitas "Warriors". Debijas sezonā Lins vairāk laika pavadīja Attīstības līgā, nākamajā sezonā lokauta laikā īsu brīdi uzspēlēja Ķīnā, bet, NBA decembrī atsākoties, "Warriors" Linu atbrīvoja. Dažas dienas vēlāk Linu piesaistīja "Rockets", bet vēl pirms sezonas atbrīvoja.

Četras dienas pirms Jaunā gada iestāšanās, Linu noalgoja "Knicks", taču drīz vien nosūtīja uz fārmklubu. Janvārī, kad "Knicks" rindās bija virkne savainotu aizsargu, klubs izsauca Linu uz galveno komandu, un aizsargs bija gatavs izaicinājumam par visiem simt - februārī Lins demonstrēja izcilu sniegumu, ļaujot "Knicks" tikt pie uzvaru sērijas un radot visā NBA milzīgu ažiotāžu ap sevi. Vēlāk par Linu tika uzņemta arī dokumentālā filma, kā vienu no atskaites punktiem ņemot Ņujorkā pavadīto laiku.

2012. gada vasarā Lins parakstīja 25 miljonu līgumu uz trim gadiem ar Hjūstonas "Rockets", bet pēdējā līguma gadā, kad viņam pienācās 14,8 miljoni, tika aizmainīts uz Losandželosas "Lakers". Vēlāk Lins uzspēlēja arī Šarlotes "Hornets" un Bruklinas "Nets" līdz pagājušajā vasarā nonāca Atlantā. Karjeras laikā Lins NBA aizvadījis 480 spēles, vidēji 25 minūtēs gūstot 11,6 punktus, atdodot 4,3 piespēles, izcīnot 2,8 bumbas un pārtverot 1,1 bumbu.

     [+] [-]

, 2019-07-29 09:01, pirms 5 gadiem
Nesaprotu komandas. Kā rezerves PG būtu lielisks. Varēja piemēram Magic paņemt.

  -3 [+] [-]

, 2019-07-29 09:33, pirms 5 gadiem
un aizsargs bija gatavs izaicinājumam par visiem simt

Simt ko?!?!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-29 10:18, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: un aizsargs bija gatavs izaicinājumam par visiem simt

Simt ko?!?!
Ko piesējies,labs veids ieslēgt lasītāja fantāziju

     [+] [-]

, 2019-07-29 12:05, pirms 5 gadiem
Varētu paņemt izlasē uz PK. Būtu interesanti.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-29 13:32, pirms 5 gadiem
Kāds nezin, kas šim par vainu? Pēc statistikas izskatās ok..