Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Eirolīgas čempions Bogdans Bogdanovičs piekritis 30 miljonu līgumam ar Sakramento

Eirolīgas čempions Bogdans Bogdanovičs piekritis 30 miljonu līgumam ar Sakramento
Bogdans Bogdanovičs
Foto: Sputnik/Scanpix

Eirolīgas čempiones Stambulas "Fenerbahce" līderis Bogdans Bogdanovičs esot pieņēmis lēmumu karjeru turpināt Nacionālajā basketbola asociācijā, ziņo serbu portāls kurir.rs.

"Bogdans Bogdanovičs ilgu laiku apdomāja savu nākotni, cenšoties izsvērt, vai šis ir īstais brīdis doties uz spēcīgāko līgu pasaulē. Tomēr beigu beigās viņš sacīja "jā" un tagad plāno pārcelties uz ASV," teikts portālā.

Pārejai oficiāli vajadzētu tikt izziņotai pēc Bogdanoviča došanās uz Ziemeļameriku, taču nepilnus 25 gadus vecais aizsargs jau esot piekritis parakstīt trīs gadu ilgu un 30 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu ar Sakramento "Kings", kuras ģenerālmenedžeris ir slavenais serbs Vlade Divacs. Sakramento komanda šosezon ar bilanci 32-50 Rietumu konferencē ierindojās 12. vietā.

Karjeru Bogdanovičs sāka Belgradas "Partizan", četrreiz kļūstot par Serbijas čempionu, divreiz – par Adrijas līgas čempionu un 2014. gadā tiekot atzīts par Serbijas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Tā gada vasarā Bogdanoviču ar 27. kārtas numuru NBA draftā izraudzījās Fīniksas "Suns", bet serbs pārcēlās uz Stambulas "Fenerbahce".

2014. (vēl spēlējot "Partizan") un 2015. gadā tika atzīts par Eirolīgas uzlecošo zvaigzni, bet šogad Turcijas granda sastāvā kļuva par Turcijas un Eirolīgas čempionu, kā arī tika atzīts par Turcijas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Bogdanovičs Eirolīgas sezonā piedalījās 22 mačos, vidēji laukumā pavadīja gandrīz 28 minūtes, guva 14,6 punktus (labākais rādītājs komandā), izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas, atdeva 3,6 rezultatīvas piespēles, pieļāva 2,4 kļūdas un pārtvēra 1,1 bumbu. Tālmetienus Bogdanovičs izpildīja ar 43% precizitāti (46/107).

Nacionālajā basketbola asociācijā pašreiz ir trīs serbu spēlētāji – Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets"), Nemaņa Bjelica (Minesotas "Timberwolves") un Bobans Marjanovičs (Detroitas "Pistons"). Nesen vēlmi doties otrpus okeānam izteica arī Maskavas CSKA saspēles vadītājs Milošs Teodosičs.

Izmantotie resursi:
KURIR SAZNAJE: Bogdan Bogdanović u NBA za 30...


, 2017-06-28 15:02, pirms 7 gadiem
NBA pieļauju, ka ir viņa līmenis, bet vai 30 citroni 3 gados ir tas, cik viņš maksā, to nu gan nezinu...
, 2017-06-28 15:47, pirms 7 gadiem
Tā arī neesmu sapratis - kādi ir tie principi, pēc kuriem NBA klubi spēlētājiem piedāvā algas. Bogdanovičs principā ir viena no spožākajām Eiropā spēlējošajām zvaignzēm - 10M sezonā. Teodosičs arī ir šāda kalibra spēlētājs, tajā pat laikā, neticu, ka Teo maksās 10M pa sezonu. Bertāns, kurš nebija zvaigzne, taču, es teiktu - ļoti laba līmeņa Eiropas spēlētājs, saņem ap 0,5-1M. Interesanti...
, 2017-06-28 15:53, pirms 7 gadiem
Neko nav parādījis NBA un jau 30milio.
, 2017-06-28 15:58, pirms 7 gadiem
Kā viņš var parakstīt līgumu ar Sakramento, ja draftējusi ir Fīniksa, kas it kā nozīmē, ka klubam pieder NBA tiesības uz šo spēlētāju.
, 2017-06-28 16:03, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Tā arī neesmu sapratis - kādi ir tie principi, pēc kuriem NBA klubi spēlētājiem piedāvā algas. Bogdanovičs principā ir viena no spožākajām Eiropā spēlējošajām zvaignzēm - 10M sezonā. Teodosičs arī ir šāda kalibra spēlētājs, tajā pat laikā, neticu, ka Teo maksās 10M pa sezonu. Bertāns, kurš nebija zvaigzne, taču, es teiktu - ļoti laba līmeņa Eiropas spēlētājs, saņem ap 0,5-1M. Interesanti...
Sakramento tak ir milzīgs free cap space, viņi reāli neko neparakstīs, kaut kā jau to cap space jāaizpilda.
Vēl viens iemesls, mēs šeit runājam par Sakramento ar to jau viss ir pateikts
, 2017-06-28 16:12, pirms 7 gadiem
Assasinss' rakstīja: Sakramento tak ir milzīgs free cap space, viņi reāli neko neparakstīs, kaut kā jau to cap space jāaizpilda.
Vēl viens iemesls, mēs šeit runājam par Sakramento ar to jau viss ir pateikts
Ko nozīmē, ka viņi neko neparakstīs? Ko neparakstīs?
, 2017-06-28 16:12, pirms 7 gadiem
aloizs rakstīja: NBA pieļauju, ka ir viņa līmenis, bet vai 30 citroni 3 gados ir tas, cik viņš maksā, to nu gan nezinu...
Šobrīd 10M sezonā arī maksā vidējiem džekiem. Jautājums kāpēc uz tik ilgu termiņu.
, 2017-06-28 16:29, pirms 7 gadiem
Kãdi jautajumi par algu? Divacs ir kluba prezidents, ari serbs. Kãdi vel jautajumi?!
, 2017-06-28 16:30, pirms 7 gadiem
In life or sports..you never get what you feel you deserve..you get what you have the leverage to negotiate.
, 2017-06-28 17:57, pirms 7 gadiem
demiurgs rakstīja: Kā viņš var parakstīt līgumu ar Sakramento, ja draftējusi ir Fīniksa, kas it kā nozīmē, ka klubam pieder NBA tiesības uz šo spēlētāju.
Fīniksa pagājušogad aizmainīja tiesības uz viņu + vel 2 pickus 2016 draftā pretī saņemot no Kings 8. drafta pick
, 2017-06-28 18:03, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Tā arī neesmu sapratis - kādi ir tie principi, pēc kuriem NBA klubi spēlētājiem piedāvā algas. Bogdanovičs principā ir viena no spožākajām Eiropā spēlējošajām zvaignzēm - 10M sezonā. Teodosičs arī ir šāda kalibra spēlētājs, tajā pat laikā, neticu, ka Teo maksās 10M pa sezonu. Bertāns, kurš nebija zvaigzne, taču, es teiktu - ļoti laba līmeņa Eiropas spēlētājs, saņem ap 0,5-1M. Interesanti...
Bertāns nebija zvaigzne, bet tāpat viens no labākajiem jaunajiem Eiropas spēlētājiem++. Teo un BoBo ir spēlētāji, kuri maksimāli spēlē ar bumbu savās rokās - tā ir loma, par kuru NBA maksā daudz. Bet garantēju, ka Bertāna nākamais līgums būs krietni lielāks kā Bogdanoviča vai Teodosiča otrie līgumi. Dāvja prasmes daudz vieglāk iekļaujas NBA spēlē, jau šobrīd redzams, ka potenciāls tieši NBA ir augsts un viņš ir jaunāks par abiem minētajiem.
, 2017-06-28 18:16, pirms 7 gadiem
nightee rakstīja: Bertāns nebija zvaigzne, bet tāpat viens no labākajiem jaunajiem Eiropas spēlētājiem++. Teo un BoBo ir spēlētāji, kuri maksimāli spēlē ar bumbu savās rokās - tā ir loma, par kuru NBA maksā daudz. Bet garantēju, ka Bertāna nākamais līgums būs krietni lielāks kā Bogdanoviča vai Teodosiča otrie līgumi. Dāvja prasmes daudz vieglāk iekļaujas NBA spēlē, jau šobrīd redzams, ka potenciāls tieši NBA ir augsts un viņš ir jaunāks par abiem minētajiem.
Bogdanovičs ir tikai nepilnus 3 mēnešus vecāks par Dāvi, tā ka nepārspīlē ar to vecumu atšķiribu starp šiem diviem
, 2017-06-28 18:34, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ko nozīmē, ka viņi neko neparakstīs? Ko neparakstīs?
Es domāju nevienu, kas ir kaut tuvu all star līmenim, atliek tikai divi varianti sadot lielus līgumus viduvējībām, vai būt izgāztuvei, un uzsūkt pēc iespējas vairāk uzpūstos kontraktus, cerībā vēl iegūt kādu piku vai ko perspektīvu.
Protams, loģiski domājot otrais variants ir labāks, jo viņi tāpat sēdēs pagrabā vēl ilgi, bet zinot Sakramento gnjau būs pirmais variants un turpināsies stagnēšana.
Labāk būtu to franšīzi Sietlai atdevuši.
, 2017-06-28 18:49, pirms 7 gadiem
zjmurik rakstīja: In life or sports..you never get what you feel you deserve..you get what you have the leverage to negotiate.
Jalen Rose
, 2017-06-28 19:03, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bogdanovičs ir tikai nepilnus 3 mēnešus vecāks par Dāvi, tā ka nepārspīlē ar to vecumu atšķiribu starp šiem diviem
Ok, bet Teodosičs kritiku neiztur. Arī Dāvis būtu varējis saņemt lielāku naudu, ja nebūtu bijušas traumas un būtu lielāka interese no citām komandām(kaut vai tiem pašiem Pacers). Šajā gadījumā domāju, ka viņš pats ir ārkārtīgi gandarīts un nauda ir vēl priekšā. Un abiem serbiem nav tā atlētisma, kas piemīt daudziem pozīcijas spēlētājiem NBA. Tas, protams, varētu nozīmēt, ka abiem izdosies ilgāk saglabāt savu spēli, bet man ne pārāk ticās, ka viņi spēs iekarot līgu, lai paliktu tur ilgāk pat par pirmo līgumu. Turklāt, ja Teo dabūs to 4 gadu līgumu no Nets, tad pēc tā būs jau 34 gadus vecs un - sorry, viņš nav ne Nešs, ne Pārkers.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.