Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Džeimss slavē debitantu Teitumu: "Es viņu dievinu, viņš ir kā radīts panākumiem"

Džeimss slavē debitantu Teitumu: "Es viņu dievinu, viņš ir kā radīts panākumiem"
Džeisons Teitums un Lebrons Džeimss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas finālā iekļuva Klīvlendas "Cavaliers", kas septītajā spēlē ar 87:79 viesos pieveica Bostonas "Celtics", taču mājiniekiem, ņemot vērā Kairija Ērvinga un Gordona Heivorda traumas, nav pamata nokārt galvu. Viens no spēlētājiem, kurš sevi lieliski pieteica izslēgšanas spēlēs, bija 20 gadus vecais Džeisons Teitums, kurš iepriekšējā vasarā aiz Markela Fulca un Lonzo Bola tika draftēts ar trešo numuru.

"Dievinu visu, kas saistīts ar šo puisi. To, kā viņš spēlē, viņa izturēšanos, to, no kurienes viņš nāk," sacīja Lebrons Džeimss. "Vienkārši zinu, ka viņš ir radīts slavas starmešiem. Viņš ir radīts panākumiem. Gan laukumā, gan ārpus tā." Ceturtās ceturtdaļas vidū Džeisons Teitums bumbu grozā ietrieca pāri Džeimsam, tobrīd panākdams mīnus divi savai komandai, un pēc epizodes vēl viņu bravūrīgi pagrūda. "Man vajadzēja viņam atdarīt par tiem diviem metieniem, kurus viņš pāri man iemeta Klīvlendā. Tā nebija domāta kā necieņa, tās vienkārši bija emocijas," sacīja Teitums.

Šo epizodi kā necieņu neuztvēra arī Džeimss, kurš pēc spēles beigām tēvišķi apkampa debitantu. "Tas man bija īpašs brīdis," teica Teitums. "Šis ir mans pirmais gads līgā. Uzaugu, skatoties Lebrona spēles un lūdzot viņu atsekot atpakaļ Twitterī, dodoties uz viņa nometnēm. Tādēļ vienmēr atcerēšos, ka varēju pret viņu sacensties un būt tikai dažu metienu attālumā no tā, lai viņu sakautu un liegtu viņa komandai spēlēšanu finālā."

Teitums regulārajā sezonā izlaida vien divus mačus un izslēgšanas spēlēs debitēja ar 18 mačiem, vidēji 35,6 minūtēm, 18,2 punktiem (otrais rādītājs komandā aiz Džeilena Brauna 18,3 punktiem), 4,2 atlēkušajām bumbām, 2,8 rezultatīvām piespēlēm un 2,1 kļūdu. "Labākais ir tas, ka viņam vēl ir ļoti daudz vietas progresam," sacīja Teituma galvenais treneris Breds Stīvenss. "Domāju, ka ir tik daudz mazo lietu, kurās viņš turpinās progresēt, bet viņš no tā nebaidās. Viņš ir ļoti nosvērts un, protams, ar īpašu talantu dabūt bumbu grozā."

Ja Teitumam arī nākamsezon Bostonā vajadzētu spēlēt lielu lomu, "Celtics" kreklā, iespējams, vairs neredzēsim 24 gadus veco saspēles vadītāju Markusu Smārtu. Viņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, un tiek lēsts, ka Bostona varētu nebūt gatava viņam maksāt vēlamos 12-14 miljonus dolāru. "Godīgi sakot, esmu vēl vērtīgāks par šo summu," sarunā ar ESPN teica Smārts. "Tādēļ, ka ne visas lietas, ko daru laukumā, parādās arī statistikā. Nav daudz tādu spēlētāju. Laukumā katrā spēlē atstāju visu, kas man ir. Sakiet, cik daudz spēlētāju var ko tādu teikt." Smārts izslēgšanas spēlēs sāka četrus no 14 mačiem un vidēji laukumā bija 29,9 minūtes, gūdams 10,2 punktus, izdarīdams 5,2 rezultatīvas piespēles, izcīnīdams 3,7 atlēkušās bumbas un pieļaudams 2,6 kļūdas. Smārts atzina, ka visu "play-off" laiku viņam joprojām traucējusi rokas trauma.

Šonakt plkst. 4:00 pēc Latvijas laika sāksies septītā spēle Rietumu konferencē, kurā tiksies mājiniece Hjūstonas "Rockets" un Goldensteitas "Warriors". Viens no "Rockets" līderiem Kriss Pols savainojuma dēļ izlaida sesto spēli, un par iespējamo dalību izšķirošajā mačā tiks lemts neilgi pirms tā sākuma. Līdzīgi tiks darīts arī "Warriors" spēlētāja Andrē Igudalas gadījumā. Galvenais treneris Stīvs Kers teica, ka pašlaik rēķinās, ka nāksies iztikt bez Igudalas, bet neizslēdza iespēju, ka viņš tomēr varētu iziet laukumā.

Izmantotie resursi:
LeBron James of Cleveland Cavaliers—Nothing...
Marcus Smart on restricted free agency—Worth...


, 2018-05-28 11:58, pirms 6 gadiem
Neesmu Lebrona Džeimsa fans, bet atzīstu viņa pārākumu spēlētāju vidū. Viņš nav cilvēks. Visu cieņu viņam, bet..

Bostona parādīja nenormāli skaistu sniegumu visa izslēgšanas turnīra laikā. Un tīri pārmaiņu pēc, finālā vajadzēja kaut ko jaunu.

Nekas, nākamgad Bostona finālā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-28 14:58, pirms 6 gadiem
parvisu rakstīja: Neesmu Lebrona Džeimsa fans, bet atzīstu viņa pārākumu spēlētāju vidū. Viņš nav cilvēks. Visu cieņu viņam, bet..

Bostona parādīja nenormāli skaistu sniegumu visa izslēgšanas turnīra laikā. Un tīri pārmaiņu pēc, finālā vajadzēja kaut ko jaunu.

Nekas, nākamgad Bostona finālā!!!
Ja vien Džeimss neaiziest uz 76ers, tad es drīzāk teiktu, ka Bostona finālā nākamos ~5 gadus, jo iespējas viņiem ir ļoti daudz.
, 2018-05-28 15:25, pirms 6 gadiem
Kaut kā James neiederas 76eros, jo tur Simons tāds pats kā James. Labs caurgājiens un ne tik labs no tālās distances.
, 2018-05-28 17:42, pirms 6 gadiem
Straka rakstīja: Kaut kā James neiederas 76eros, jo tur Simons tāds pats kā James. Labs caurgājiens un ne tik labs no tālās distances.
Ko nozīmē "ne tik labs no tālās distances"? Ja to tēmē arī uz LeBronu, tad nu galīgi brauc auzās. Pēdējās sezonās Džeimss ir ļoooooti pielicis pie 3pt - šosezon 37%. Nav protams "deadly shooter", bet nav arī sliktākais līgā. Salīdzinājumā Karijs un Tompsons, kuri ir izteikti 3pt metēji, lidina 42 un 44%. Pat Hārdens, kurš arī skaitās labs tālmetienu izpildītājs, met ar tādu pašu procentu kā Džeimss. Tā ka šajā aspektā Džeimsu ar Simonsu (kurš šobrīd teju vispār nemet 3pt) nevar salīdzināt.
, 2018-05-28 19:19, pirms 6 gadiem
šonakt,tiešām? vispāri jau rīt no rīta četros sāksies otras konferences fināla spēle,nevajag taisīt tiešos tulkojumus ,autor,bet nedauz piedomāt.
, 2018-05-28 20:03, pirms 6 gadiem
anri_hoferts_530026 rakstīja: šonakt,tiešām? vispāri jau rīt no rīta četros sāksies otras konferences fināla spēle,nevajag taisīt tiešos tulkojumus ,autor,bet nedauz piedomāt.
Kā tad vajadzēja rakstīt? Nākamnakt?
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
60

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.