Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Bobcats" galvenā trenera amatu uztic "Lakers" trenera palīgam Klifordam

"Bobcats" galvenā trenera amatu uztic "Lakers" trenera palīgam Klifordam
Maikam D`Antoni blakus viņa nu jau bijušais palīgs Stīvs Klifords
Foto:AFP/Scanpix

ESPN ziņo, ka NBA klubs Šarlotes „Bobcats” vienojies ar Stīvu Klifordu par viņa stāšanos galvenā trenera amatā. Klifords šajā sezonā darbojās kā „Lakers” trenera palīgs, turklāt bija pazīstams kā cilvēks, kuram bija visciešākā saikne ar komandas centru Dvaitu Hovardu.

Stīvs Klifords „Lakers” kluba treneru sastāvam pievienojās no Orlando „Magic” nometnes, lielā mērā viņa tuvo attiecību ar bijušo „Magic”, tagad „Lakers” spēlētāju Dvaitu Hovardu dēļ. Losandželosas kluba galvenais treneris Maiks D`Antoni pēc izkrišanas play-off pirmajā kārtā vēlējās turpināt sadarbību ar Klifordu, taču deva viņam arī atļauju veikt sarunas ar citām komandām, kas noveda pie tā, ka Klifords vienojies ar Šarlotes „Bobcats” vadību par līgumu uz trim sezonām.

Kā ziņo ESPN, līgums noslēgts uz trim sezonām par kopējo summu sešiem miljoniem dolāru, taču trešā sezona ir kluba izvēle, proti, "Bobcats" varēs pārtraukt līgumsaistības jau pēc diviem gadiem, ja būs tāda vēlēšanās.

Šarlotes „Bobcats”, kuri drīzumā mainīs nosaukumu uz „Hornets”, pagājušo NBA sezonu noslēdza ar otru sliktāko rezultātu līgā (21-61), kas noveda pie komandas trenera Maika Danlapa atlaišanas. Savukārt sezonu iepriekš „Bobcats” uzvarēja tikai septiņās spēlēs, uzstādot NBA antirekordu.

Stīvs Klifords strādājis arī Hjūstonas „Rockets” un Ņujorkas „Knicks” komandās kā trenera palīgs un skauts, bet no 2007. līdz 2012. gadam bija meklējams „Magic” treneru kolektīva sastāvā. Viņš veica pārrunas arī ar Milvoki „Bucks” komandu, kura arī ir galvenā trenera meklējumos.

Savukārt „Lakers” komandu jau pametuši divi trenera palīgi, ar kuriem Hovardam bija vislabākās attiecības – Klifords un Čaks Persons, ar kuru D`Antoni izvēlējās neturpināt sadarbību pēc sezonas beigām.

Izmantotie resursi:
Charlotte Bobcats hire Los Angeles Lakers...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.