Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" saņēma 4.6 miljonus no Mazo uzņēmumu atbalsta fonda, nu naudu atdod

Rolands Eliņš

"Lakers" saņēma 4.6 miljonus no Mazo uzņēmumu atbalsta fonda, nu naudu atdod
"Lakers" īpašniece Džinija Basa. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA slavenais klubs Losandželosas „Lakers” paziņojis, ka atgriezīs saņemtos 4.6 miljonus ASV dolāru, kas tam tika piešķirti ASV valdības Mazo uzņēmumu aizsardzības programmā.

ASV valdības izveidotā koronavīrusa pandēmijas laika atbalsta programma sevī iekļauj 349 miljardu dolāru vērtu fondu, kas nosaukts par Mazo uzņēmumu aizsardzības programmu. Programma tika oficiāli apstiprināta trešajā aprīlī, nosakot, ka pandēmijas izraisītās dīkstāves laikā mazajiem uzņēmumiem ir iespēja pieteikties izdevīgiem aizdevumiem, ar kuriem nosegt darbinieku algas un citus izdevumus.

Basketbola klubs Losandželosas „Lakers”, neskatoties uz to, ka tas ir viens no bagātākajiem NBA un tiek vērtēts vairāk nekā četru miljardu vērtībā, arī pieteicās Mazo uzņēmumu aizsardzības programmai un, kas vēl interesantāk, izpildīja tās kritērijus un saņēma aizdevumu 4.6 miljonu dolāru apmērā. ESPN vēsta, ka vērā tiek ņemts darbinieku skaits, kas „Lakers” ir apmēram 300, un aizdevuma nosacījumi paredz, ka to var neatmaksāt, ja vismaz 75% no tā tiek izmantoti darbinieku algām un darbinieki netiek atlaisti krīzes dēļ.

Pēc šī aizdevumu publiskošanas un sabiedrības izteiktās kritikas par to, ka Mazo uzņēmumu aizsardzības programmu cenšas izmantot arī nepavisam ne mazie uzņēmumi, kamēr daudzi programmas mērķī minētie uzņēmumi palikuši bez atbalsta, „Lakers” paziņoja, ka atmaksās minēto summu (kas ir apmēram astotā daļa no Lebrona Džeimsa gada algas un līdzvērtīga Eivrija Bredlija gada līgumam, apmēram 4% no kluba algu budžeta basketbolistiem).

„Mūsu klubs pieteicās un kvalificējās PPP aizdevumam,” pavēstīja „Lakers”. „Tiklīdz uzzinājām, ka šīs programmas budžets ir iztērēts, mēs atmaksājām aizdevumu, lai finansiālais atbalsts nonāktu pie tiem, kuriem to vajag visvairāk. „Lakers” joprojām ir apņēmusies atbalstīt gan mūsu darbiniekus, gan mūsu sabiedrību.”

„Lakers” ne tuvu nav vienīgais uzņēmums, kurš ASV saņem kritiku par pieteikšanos Mazo uzņēmumu aizsardzības progremmai. „NY Times” vakardien plašā publikācijā vēstīja par to, kā šīs programmas budžets izdalīts arī lielām un iekšējo problēmu novājinātām kompānijām. ASV valdība pati neizziņo, kas tieši saņem aizdevumus, tādēļ par programmas izlietotajiem līdzekļiem vēstī mediji vai paši uzņēmumi. Kā norādīts „NY Times” publikācijā, vairāki uzņēmumi saņēmuši aizdevumus, lai gan nesen ziņojuši par piesaistītām privātām investīcijām, tāpat vairāki PPP aizdevumus saņēmušie uzņēmumi pavisam nesen izmaksājuši dividendes akciju īpašniekiem vai lielas algas saviem vadītājiem. Daži uzņēmumi pēc mediju intereses un sabiedrības kritikas paziņojuši par aizdevumu atmaksāšanu, daži atsacījušies no komentāriem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.nytimes.com/2020/04/26/...

     [+] [-]

, 2020-04-28 11:34, pirms 4 gadiem
Ņemot vērā, ka dolārus tāpat tagad štancē uz nebēdu, kāda vaina arī paņemt to, ko bezmaz vai met pakaļ. Parastajiem amerikāņiem jau nu arī nebūtu ko sūdzēties par apdalīšanu. Tur, man šķiet, arī pabalsts par pašrocīgu dibena noslaucīšanu tiek maksāts, vēl joprojām slikti un jāskaita nauda citu makos.

     [+] [-]

, 2020-04-28 11:49, pirms 4 gadiem
tāds nesūdīgs mazais uzņēmums