Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Clippers" īpašnieks ziedo 25 miljonus, Džokovičs palīdz Serbijas slimnīcām

"Clippers" īpašnieks ziedo 25 miljonus, Džokovičs palīdz Serbijas slimnīcām
Losandželosas "Clippers" galvenais treneris Doks Riverss, komandas zvaigznes Kavai Lenards un Pols Džordžs un īpašnieks Stīvs Bolmers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Losandželosas "Clippers" īpašnieks un bijušais "Microsoft" izpildirektors Stīvs Bolmers kopā ar sievu Koniju nolēmuši ziedot 25 miljonus ASV dolāru jeb nepilnus 23 miljonus eiro cīņai pret Covid-19.

Divas piektdaļas summas jeb desmit miljoni dolāru tiks ziedoti Vašingtona universitātei, lai palīdzētu izstrādāt Covid-19 vakcīnu. 25 miljoni kopumā tiks dažādām organizācijām Sietlā, Losandželosā un Dienvidmičiganā. Iepriekšējās nedēļās Bolmers jau atvēlēja vairākus mazākus ziedojumus, vienu miljonu novirzot organizācijām Losandželosā, bet trīs miljonus – organizācijām Sietlā.

Atgādinām, ka šonedēļ Bolmers par 400 miljoniem dolāru no Ņujorkas "Knicks" īpašnieka Džeimsa Doulena nopirka Losandželosas arēnu "The Forum", kurā agrāk spēlēja tādas komandas kā "Lakers", "Clippers", Sparks" un "Kings". Izdevums Forbes lēš, ka Bolmera finansiālā vērtība ir 57 miljardi dolāru, ierindojot viņu devītajā vietā starp ASV bagātākajiem cilvēkiem. 2014. gadā Bolmers "Clippers" nopirka par tā laika NBA rekordsummu - diviem miljardiem dolāru.

Tikmēr ATP ranga līderis Novaks Džokovičs kopā ar sievu paziņojuši par viena miljona eiro ziedošanu Serbijas slimnīcām nepieciešamā aprīkojuma iegādei. Tenisists uzrunas video ierunājis Spānijas kūrortpilsētā Marveljā. Savukārt pusmiljonu vietējiem uzņēmējiem ziedojis futbola kluba Dortmundes "Borussia" kapteinis Marko Roiss.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/NotoriousOHM/st...
https://www.cbssports.com/nba/news/...
https://www.instagram.com/p/B-PfrO3...
https://www.instagram.com/p/B-P3GgB...


Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
7

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.