Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Novickis joko: "Dončičs manos stāstos neklausās. Porziņģis mani ciena vairāk"

Rolands Eliņš

Novickis joko: "Dončičs manos stāstos neklausās. Porziņģis mani ciena vairāk"
Dirks Novickis. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vācijas basketbola leģenda Dirks Novickis šodien noskaņojas savai pēdējai NBA spēlei pret seno konkurentu Dveinu Veidu, un sarunā ar medijiem pēc treniņa Novickis ar smaidu pastāstīja par vienu atšķirību komandas jaunajos talantos, proti, starp Kristapu Porziņģi un Luku Dončiču. Savukārt jau daudz nopietnākā tonī Novickis atminējās savas cīņas ar Veidu un „Heat”.

Dalasas mediji Dirkam Novickim pastāstīja, ka Luka Dončičs atklājis, ka 2011. gada NBA finālu starp „Mavericks” un „Heat” nevarēja skatīties, jo viņam, tobrīd vēl 12 gadus vecam bērnam, mamma neļāva celties tik agri no rīta. Novickim tika vaicāts, vai Dončičs viņam lūdz pastāstīt par NBA finālā piedzīvoto, bet vācu basketbolists tikai pasmējās.

„Dončičs neklausās, kad es viņam stāstu par pagātni. Viņš tikai saka – tu esi tik vecs, tu esi tik vecs. Viņš manos stāstos neklausās,” smējās Novickis. „Luka ir jauns puisis, bet tā liekas, ka ar vecu dvēseli. Porziņģis? Jā, Porziņģis man izrāda nedaudz vairāk cieņas, kamēr Luka ir diezgan pārgalvīgs.”

Novickis kopā ar „Mavericks” spēlēja NBA finālā 2011. gadā, kad pārspēja Maiami „Heat”, un toreiz abu komandas zvaigžņu attiecības ne tuvu nebija gludas. Novickis tobrīd bija apslimis, par ko pasmieties izvēlējās Lebrons Džeimss un Dveins Veids, kuri arēnas gaitenī izlikās klepojam un sarkastiski satraucās, vai paši nav apaukstējušies. Novickim, protams, šīs izdarības sajūsmu neradīja, taču viņš atspēlējās laukumā, pasniedzot Dalasai čempionu titulu.

„Pagājuši astoņi gadi kopš tā brīža,” teica Novickis. „Manās un Veida attiecībās bijuši kāpumi un kritumi, taču domāju, ka, visu saliekot kopā, mēs abi tagad esam pieauguši vīrieši, kuri izgājuši caur daudzām grūtībām. Nav nemaz tik viegli draudzēties ar savu pretinieku.”

„Es nebiju draugs arī ar Sanantonio „Spurs”, kad mēs visu laiku tikāmies izslēgšanas spēlēs,” turpināja Novickis. „Sacenšanās augstākajā līmenī tomēr nozīmē, ka pret pretinieku paliek neliels naids. Taču domāju, ka esam visi gājuši uz priekšu savās dzīvēs un abpusējā cieņa atsver visu pārējo.”

Novickis un Veids cieņu viens otram izrādīja jau februāra spēlē, kad pēc savstarpējās spēles apmainījās krekliem. Novickis šodien pastāstīja, ka tas nebija plānots, bet gan noticis spontāni, un Veida formas krekls ir viens no retajiem, ko viņš ieguvis: „Kad pretinieki mani aicina samainīties krekliem, es parasti vienkārši atdodu viņiem savu kreklu. Man mājās ir daudz kreklu no sportistiem, kas nav NBA.”

Novickis vēl nav konkrēti runājis par saviem nākotnes plāniem, un tiek pieļauta iespēja, ka viņam šī sezona patiešām būs pēdējā. Taču viņš pats vēlas šīs pārdomas atlikt uz vasaru, kad izlems, vai vēl atgriezties uz nākamo sezonu. Iespējams, ka savu lomu nospēlēs kārdinājums uzspēlēt kopā ar Dončiču un Porziņģi, kuram gan līguma uz nākamo sezonu ar „Mavericks” vēl nav, bet vismaz vārdos abas puses par šādu iespēju izteikušās pozitīvās noskaņās.

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/nowitzki-and-w...

  +8 [+] [-]

, 2019-03-28 21:36, pirms 5 gadiem
Tēma par Dončiču. Paņemu popkornu un gaidu vorkutu, kino, viedokli.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-28 21:59, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tēma par Dončiču. Paņemu popkornu un gaidu vorkutu, kino, viedokli.
Ēd vientulībā ! Ar labunakti!

  +6 [+] [-]

, 2019-03-28 22:10, pirms 5 gadiem
Respect Porziņģim 👏

  +4 [+] [-]

, 2019-03-28 22:43, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tēma par Dončiču. Paņemu popkornu un gaidu vorkutu, kino, viedokli.
Dončičs jau pieļāvis vienu kļūdu(pagaidām asistu nav)

  +3 [+] [-]

, 2019-03-28 22:55, pirms 5 gadiem
Porziņģim ir ziemeļnieka mentalitāte, Dončičam - dienvidnieka. Porziņģa elks ir Novickis, Dončiča - Lebrons.
Ar to arī viss pateikts - nav pat svarīgi, kurš ir cik vecs vai jauns...

     [+] [-]

, 2019-03-29 11:09, pirms 5 gadiem
Bet ir atšķirība KP mācās un turpina pilnveidoties