Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns un "Spurs" Čikāgā nervozā galotnē nosargā uzvaru pār "Bulls"

Bertāns un "Spurs" Čikāgā nervozā galotnē nosargā uzvaru pār "Bulls"
Dāvis Bertāns cīņā pret Raienu Arčidiakono. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Sanantonio „Spurs” izbraukumā ar 108:107 pārspēja Čikāgas „Bulls”, gūstot savu sezonas desmito uzvaru. Dāvis Bertāns uzvarētāju sastāvā guva divus punktus, šoreiz netrāpot nevienu tālmetienu, taču pabeidza spēli ar labāko +/- rādītāju komandā.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 18 minūtes, kurās guva divus punktus, trāpot vienu no trim divpunktu metieniem. Latviešu uzbrucējs izmeta arī četrus tālmetienus, taču precīzs nebija neviens, līdz ar to metienu precizitātes ziņā šī bija Bertāna pieticīgākā spēle šosezon NBA.

Bertāns arī savāca četras atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli un pārtvēra vienu bumbu, taču arī pieļāva divas kļūdas un vienreiz pārkāpa noteikumus. Bertānam šajā spēlē bija +/- rādītājs plus 15, kas bija pārliecinoši labākais komandā.

„Spurs” līdz ar šo uzvaru atgriezusies uz 50% uzvarēto spēļu robežas (bilance 10-10). Ar 21 punktu rezultatīvākais bija Demārs Derouzens, kamēr Lamarkuss Oldridžs guva 20 punktus, trāpot astoņus no 12 metieniem. Pēc vairāku blāvu spēļu sērijas Oldridžs pēdējās trīs spēlēs trāpījis 28 no 49 metieniem no spēles.

Spēle lielākoties norisinājās līdzvērtīgā cīņā, bet izšķirošo izrāvienu „Spurs” veica dažas minūtes pirms spēles beigām, kad, laukumā esot arī Bertānam, no 98:101 panāca sev vadību 108:101. Tobrīd atlika vēl divas minūtes, un „Spurs” tā arī vairs neizdevās gūt punktus, kamēr Čikāgai divus tālmetienus pēc kārta iemeta Raiens Arčidiakono, bijušais „Spurs” G līgas spēlētājs, kurš aizvada otro sezonu NBA.

Arčidiakono pievilka „Bulls” līdz 107:108, izmantojot arī Bertāna kļūdu piespēlē, un 30 sekundes pirms beigām „Spurs” vēlreiz neizdevās uzbrukums, tālmetienu netrāpot Brinam Forbsam. Čikāgai iespēju izraut uzvaru neizmantoja Zeks Lavīns, bet „Spurs” vēlreiz paspēja zaudēt bumbu, četras sekundes pirms beigām veicot neveiksmīgu auta izspēli, Arčidiakono pārtvēra bumbu un tika pie pustālā metiena, taču netrāpīja. „Spurs” ar pūlēm un satraukumiem tomēr nosargāja uzvaru 108:107.

Čikāgai šis bija 16. zaudējums sezonas 21 spēlē. Ar 28 punktiem izcēlās Lavīns, taču viņam arī sešas kļūdas, kamēr Arčidiakono iemeta 22 punktus, aizvadot savu sezonas rezultatīvāko maču.

„Spurs” četru maču izbraukuma sēriju noslēgs pēc divām dienām Minesotā pret „Timberwolves”.

”Bulls”(5-16)-”Spurs”(10-10) 107:108

(27:27, 23:25, 33:28, 24:28)
Bulls: Lavīns 28, Arčidiakono 22, Pārkers 18, Holidejs 17, Kārters 8, Lopess 6, Hačisons 4, Peins 2, Blekenijs 2, Herisons.
Spurs: Derouzens 21, Oldridžs 20, Milzs 17, Forbss 13, Peltls 10,Gejs 8, Vaits 8, Belinelli 7, Bertāns 2, Kaninhems 2.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com


, 2018-11-27 09:41, pirms 5 gadiem
Džeki, sporta centrs skaitās, kādēļ neliekat NBA, NHL, KHL tabulas? Tādi kā muļļas, tagad man jāiet no lielākā sporta portāla latvijā meklēt rezultātus pašam? Does not make any sense?!
, 2018-11-27 10:33, pirms 5 gadiem
IWLFQu2 rakstīja: Džeki, sporta centrs skaitās, kādēļ neliekat NBA, NHL, KHL tabulas? Tādi kā muļļas, tagad man jāiet no lielākā sporta portāla latvijā meklēt rezultātus pašam? Does not make any sense?!
Labāk jau būtu, ka viņi ieliktu, bet vecīt tie ir daži klikšķi līdz NBA ESPN, NHL ESPN standings uzraksti un visa informācija atradīsies.
, 2018-11-27 11:23, pirms 5 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Labāk jau būtu, ka viņi ieliktu, bet vecīt tie ir daži klikšķi līdz NBA ESPN, NHL ESPN standings uzraksti un visa informācija atradīsies.
Piekrītu, ka tie ir daži klikšķi. Bet situācijā, kad konkrētā līga neinteresē tik ļoti, lai gribētos klikšķināt, gribētos tabulas redzēt arī pie raksta.
, 2018-11-27 11:34, pirms 5 gadiem
Spuriem un Bertānam baigā haļava! Vajag tak tā sakrist ka trāpot vienu no septiņiem metieniem tāds koeficients viena punkta uzvarā!
, 2018-11-27 11:57, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Piekrītu, ka tie ir daži klikšķi. Bet situācijā, kad konkrētā līga neinteresē tik ļoti, lai gribētos klikšķināt, gribētos tabulas redzēt arī pie raksta.
Nu tad šo ierosinājumu jādod sc.com autoriem un uz priekšu. Pašas tabulas jau uztaisīs labāku rakstu, bet mana gadījuma es vienmēr eju uz ESPN NBA un skatos status tur visu, ja vajag pēc tam var sc.com ieiet kaut ko iekomentēt.
, 2018-11-27 13:21, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Spuriem un Bertānam baigā haļava! Vajag tak tā sakrist ka trāpot vienu no septiņiem metieniem tāds koeficients viena punkta uzvarā!
Un cik ir tādu NBA spēlmaņu, kuri neko neparādot dabūjuši NBA gredzenu? Kaut vai Mozgovs. Lūk tā ir haļava. Bet vienas spēles status pēc nedēļas neviens neatcerēsies. Izņemot tādus latviešu basketbolistu nīdējus un skauģus, kā tu.
Kristaps Porziņģis un komandas biedrs Deriks Vaits. Foto: USA Sports Today/Scanpix

NBA statistikas inflācija - šosezon sasniegts efektīvākais uzbrukums līgas vēsturē

Nacionālajā basketbola asociācijā noslēgusies 2023./24. g. regulārā sezona un tiek gaidīts izslēgšanas spēļu sākums. Par sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Luka Dončičs, lai gan vidēji spēlē nedaudz vairāk iemeta Džoels Embīds, kurš aizvadīja pārāk mazu spēļu skaitu, lai kvalificētos oficiālajā statistikā. Kopumā līgā bija 18 spēlētāji, kuri vidēji mačā iemeta vismaz 25 punktus, kas ir vēl viena pazīme tam, kā mainījusies individuālās statistikas vērtība NBA gadu gaitā.
Domants Sabonis un Jons Valančūns. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix
1

Ar Saboņa 23+14+7 par maz – kā pēdējā NBA izslēgšanas spēlēs tiek "Pelicans"

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pēdējo dalībnieci kļuvusi Ņūorleānas "Pelicans", kas Rietumu konferences astoto vietu nodrošināja, pārspēlē savā laukumā ar 105:98 pieveicot Sakramento "Kings".
Bems Adebajo un Demārs Derouzens. Foto: AFP/Scanpix
4

"Heat" bez Batlera uzvar "Bulls" un pirmajā kārtā spēkosies pret Porziņģi un "Celtics"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrota tā komanda, kas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics". Par šo komandu kļuvusi Maiami "Heat", kas, neskatoties uz Džimija Batlera savainojumu, play-in noslēdzošajā spēlē uzvarēja "Bulls" ar 112:91.