Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Fizdeils: "Jau Porziņģa klātbūtne "Knicks" spēlētājiem dod papildus motivāciju"

Fizdeils: "Jau Porziņģa klātbūtne "Knicks" spēlētājiem dod papildus motivāciju"
Deivids Fizdeils
Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa klātbūtne treniņos vien pārējiem Ņujorkas "Knicks" spēlētājiem dod papildus motivāciju, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba galvenais treneris Deivids Fizdeils.

"Knicks" komanda ir aizvadījusi pirmos divus treniņus pirms jaunās sezonas, abos klāt esot arī Porziņģim, kurš turpina atlabt pēc februārī gūtās ceļgala saišu traumas. Latvietis nevar piedalīties komandas nodarbībās, aprobežojoties vien ar viegliem skriešanas vingrinājumiem un metieniem pa grozu, taču viņa klātbūtne komandai nozīmē ļoti daudz, uzsvēra Fizdeils.

"Viņš piedalās visos mūsu treniņa aspektos, palīdz citiem spēlētājiem, padod bumbas, dod padomus, runā ar treneriem par to, kas notiek treniņa laikā. Man bija prieks redzēt, kā Kristaps sadarbojas ar citiem puišiem. Var redzēt, cik ļoti Porziņģis vēlas būt laukumā ar pārējiem. Viņam šis ir grūts periods, tāpēc mēs būsim blakus ar lielu atbalstu, lai uzturētu viņa garu možu," laikrakstam "The New York Post" norādīja Fizdeils.

Iepriekšējā sezonā pēc traumas gūšanas Porziņģis klātienē apmeklēja tikai dažus "Knicks" treniņus un divas spēles, bet tagad vēlas būt kopā ar komandu pēc iespējas vairāk.

"Viņš ir liela daļa no tā, ko mēs šobrīd darām. Tik talantīgs spēlētājs pārējiem var palīdzēt, arī nepiedaloties treniņprocesā. Viņa ķermenis vēl nav gatavs, bet prāts un emocijas pārējiem var dot ļoti daudz. Galvenais, ka Kristaps pats to vēlas," piebilda treneris, norādot, ka latvietis treniņā var mest pa grozu, taču to dara ar minimālu palēcienu.

Līdzīgās domās ar treneri ir arī "Knicks" centra spēlētājs Eness Kanters, kurš bija pārsteigts par to, kā Porziņģis cenšas visiem palīdzēt.

"Tā ir papildus motivācija, ja tāda zvaigzne kā Kristaps laukuma malā tā atbalsta pārējos. Neticami, kā viņs mums jūt līdzi, ir tik emocionāls. Kristaps man atzina, ka nevar vien sagaidīt, kad pats tiks laukumā. Viņa sniegtā enerģija tikai pierāda, cik ļoti viņš mīl komandu un rūpējas par to," kolēģi slavēja Turcijas basketbolists.

Jau ziņots, ka Porziņģis pirmdien, kad notika "Knicks" spēlētāju tikšanās ar medijiem, atturējās prognozēt, kad varētu atgriezties laukumā.

"Tas ir sarežģīts jautājums, jo atsākšu spēlēt, kad būšu vesels un gatavs to darīt. Mans ceļgals šobrīd jūtas labi un šobrīd esmu nedaudz sācis skriet, kā arī izpildīt metienus," noteica basketbolists.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-09-27 12:40, pirms 6 gadiem
NBA sezona ir tik tuvu un tas ir nereāli forši.
Protams žēl, ka Kristaps vēl nespēlēs, bet mums ir arī Bertāns un Kurucs, kuriem sekot līdzi.

Būs jautra sezona, ja neņem vērā Goldensteitas dominanci.
Austrumi būs pat ļoti skatāmi un rietumos interesanti būs pavērot, kā tiks sadalītas vietas no 2.-8.v
, 2018-09-27 13:10, pirms 6 gadiem
Man patīk, kā Fizdeils pievērš pastiprinātu uzmanību KP, vieš lielas cerības nākotnē
, 2018-09-27 13:32, pirms 6 gadiem
Pirmā pirmssezonas spēle jau 1. oktobrī! knicks-wizards
, 2018-09-27 13:38, pirms 6 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: Man patīk, kā Fizdeils pievērš pastiprinātu uzmanību KP, vieš lielas cerības nākotnē
Tak jebkurš pievērstu uzmanību, jātaisa jau ap KP ļoti pozitīvs tēls, lai lielās zvagznes arī grib pievienoties NYK un notic, ka tur patiesi sistēma ir mainijusies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-27 14:28, pirms 6 gadiem
Fizdeils liekas kā lielisks treneris tieši priekš pašiem spēlētājiem. Taktiskā ziņā to vēl redzēsim, bet kas dzirdēts, spēlētāji ar lielisku atdevi spēlē pie viņa.
, 2018-10-02 18:22, pirms 6 gadiem
Ja KP var tikai nedaudz palēkties un neiesaistās nekādos kopējos treniņos, tad tas galīgi nevieš cerības, ka viņš varētu atgriezties uz Zsvētkiem... Bet iespējams es vnk neko nezinu par atlabšanas procesu.
Greisons Alens ar bumbu. Foto: AFP/Scanpix
3

Karjerā labāko regulāro sezonu aizvadījušais Alens tiek pie 70 miljonu līguma ar ''Suns''

Savā karjerā labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulāro sezonu aizvadījušais amerikāņu aizsargs Greisons Alens vienojies ar Fīniksas ''Suns'' par līguma pagarināšanu uz nākamajām četrām sezonām par 70 miljoniem ASV dolāru, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Entonijs Edvardss un Kevins Durents jau drīzumā atkal tiksies uz laukuma. Foto: AFP/Scanpix
13

Pamatturnīra beigas: "Thunder" triumfē Rietumos, "Suns" tiksies ar "Timberwolves"

Aizvadītas noslēdzošās 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēles. Austrumu konferencē otro vietu izcīnījusi Ņujorkas "Knicks", kas pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Bulls", savukārt Rietumos triumfēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai seko attiecīgi čempione Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves".
Dāvis Bertāns. Foto: Charlotte Hornets
18

Bertāns sezonas pēdējā spēlē paliek uz soliņa, "Celtics" bez Porziņģa 64. uzvara

Šovakar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu pabeidza abas latviešu pārstāvētās komandas, bet Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā nedevās. Uzvarēja gan Bostonas "Celtics", gan Šarlotes "Hornets".