Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lietuvietis Songaila atgriežas NBA un pievienojas Sanantonio "Spurs" organizācijai

Agris Suveizda

Lietuvietis Songaila atgriežas NBA un pievienojas Sanantonio "Spurs" organizācijai
Darjus Songaila (no labās) pret Žoakimu Noā
Foto: AP/Scanpix

Darjus Songaila savā Instagram profilā pavēstījis par pievienošanos Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio "Spurs" organizācijai. Bijušais basketbolists strādās kā asistents spēlētāju attīstības nodaļā.

Songailu 2002. gadā ar 50. kārtas numuru draftēja Bostonas "Celtics", kas tiesības uz lietuvieti aizmainīja uz Sakramento "Kings", un viņš Nacionālajā basketbola asociācijā pavadīja astoņus gadus. Songaila pārstāvēja gan "Kings", gan arī Čikāgas "Bulls" un Vašingtonas "Wizards", kā arī Ņūorleānas "Hornets" un Filadelfijas "76ers".

Visilgāko posmu Nacionālajā basketbola asociācijā Songaila pavadīja Vašingtonas "Wizards", tajā spēlējot no 2006. līdz 2009. gadam, bet statistiski sekmīgākā bija 2005./06.g. sezona. Čikāgas "Bulls" kreklā Songaila aizvadīja 62 spēles, septiņas sākot starta pieciniekā, un vidēji 21,4 minūtēs tika pie 9,2 punktiem, 4,0 atlēkušajām bumbām un 1,4 rezultatīvām piespēlēm.

Eiropā lietuviešu garais spēlētājs pārstāvējis tādas komandas kā Maskavas CSKA, Stambulas "Galatasaray", "Valladolid", "Donetsk" un dzimtenes grandus Viļņas "Lietuvos Rytas" un Kauņas "Žalgiri". Lietuvas izlasē Songaila kļuva par 2003. gada Eiropas čempionu, bet 2000. gada Sidnejas olimpiskajās spēles izcīnīja bronzu. Pēc spēlētāja karjeras beigām Songaila kopš 2015. gada strādāja "Žalgira" treneru štābā, būdams Šarūna Jasikeviča asistents. Šovasar Songaila strādāja arī NBA Vasaras līgā – viņš bija Žaka Vona asistents Bruklinas "Nets" komandā.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/Bm81sNB...

     [+] [-]

, 2018-08-27 15:18, pirms 6 gadiem
Suveizda,pirms taisi rakstu pārliecinies kurš no brāļiem spēlē NBA!