Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Porziņģis aizmirsa. Cik ilga karantīna ir citiem, kas pārkāpj noteikumus?

Porziņģis aizmirsa. Cik ilga karantīna ir citiem, kas pārkāpj noteikumus?
Kristaps Porziņģis. Foto: Dallas Mavericks

Latvijas groza bumbas spožākajam dārgakmenim Kristapam Porziņģim par Covid19 testa neveikšanu jāizlaiž tikai viena diena. Kāds ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izstrādātais veselības drošības protokols un kāpēc citiem, kas to pārkāpj, ir jāizlaiž ilgāks laika posms?

Porziņģis aizmirsa aiziet uz Covid19 testu, kas visiem "burbulī" esošajiem ļautiņiem jāveic ik dienas. Lai to izdarītu, dota teju pilna diena - testu var veikt laika posmā no 10 rītā līdz 21 vakarā. Kristaps nav pirmais, kuram sanācis šāds misēklis, jo jau pirms viņa kāda diena Disnejlendā bija tik aizraujoša Denveras "Nuggets" spēka uzbrucējam Polam Milsepam, ka viņš arī aizmirsa veikt dienišķo procedūru.

Tai pat laikā ir piemēri, kad pēc protokola pārkāpšanas, spēlētājiem ir jāizcieš krietni lielāks "sods" un "burbuļa cietumā" jāpavada ilgāks laiks. Piemēram, jau neilgi pēc ierašanās Orlando nometnē Hjūstonas "Rockets" brazīliešu uzbrucējs Brunu Kaboklu un Sakramento "Kings" centrs Ričons Holmss pieļāva kļūdas, par ko nācās samaksāt ar papildus desmit dienām, neatstājot savus viesnīcas numurus. Pēc atbraukšanas pilnīgi visiem dalībniekiem bija jāpavada 48 stundas tikai savos numuriņos, bet Kaboklu nezinājis, ka nedrīkst pat iziet no istabas, savukārt Holmss jau pēc karantīnas beigām devies pakaļ pasūtītajam ēdienam. Nelaime, ka kurjers sagaidīja basketbolistu aiz "burbuļa" robežas, un Holmss to pārkāpa. Desmit dienas.

Zaions Viljamsons ir galvenais iemesls, kāpēc Orlando sezonas noslēgumā ir 22 komandas - tas ir tikai un vienīgi biznesa lēmums, lai NBA zaudētu mazāk naudas, organizējot šo pasākumu. Ažiotāža ar pērnā gada drafta pirmo numuru ir tik liela, ka NBA tic - Ņūorleānas "Pelicans" centieni izraut vietu izslēgšanas turnīrā spēs piesaistīt papildus skatītājus, gūt lielākus reitingus un reklāmas ieņēmumus.

16. jūlijā Zaions pameta Disnejlendu, lai dotos mājās, kur jaunieša ģimenē noticis kas ārkārtējs. Viņš atgriezās nometnē piektdien, un šādā gadījumā protokols paredz četru dienu karantīnas iziešanu pirms tiek saņemta atļauja atgriezties pie pārējās komandas. Tas pie nosacījuma, ka, esot prom, spēlētājs katru dienu veicis Covid19 testus, un to rezultāti bijuši negatīvi. Ja arī uz vietas Disnejlendā dienišķie testi būs negatīvi, Viljamsons komandai pievienosies otrdien - divas dienas pirms pirmā mača pret Jūtas "Jazz".

Prom no nometnes bija devies arī "Clippers" aizsargs Lū Viljamss un, tāpat kā Zaions - ar komandas un līgas atļauju. Tomēr, atgriežoties Orlando, Viljamsu sagaidīja nepatīkamas vēstis - karantīnā jāpavada pat desmit dienas. Kāpēc? Tāpēc, ka pēc vectēva bērēm Atlantā, uz ko Viljamss bija devies, sportists remdēja emocionālās sāpes ar fiziskās iekāres apmierināšanu - paviesojās džentlmeņu klubā (lasi - striptīza klubā). Kāda bija šī iekāre, lai paliek pie paša basketbolista, jo Viljamss dievojas, ka apmeklējis iestādi tikai, lai saņemtu pasūtīto ēdienu, nevis nodotos iestādes piedāvātajām izklaides iespējām. Lai nu kā, "Billboard" topa augšgalā pabijušā repera Džeka Hārlova publicētais foto, kurā Viljamss bija redzams "Magic City" naktslokālā, bija pietiekami, lai NBA nolemtu, ka šis gadījums pelnījis desmit, nevis četras dienas karantīnā. Neatbildēts paliek jautājums, kāpēc? Cik zināms, Viljamss, esot prom no "burbuļa", sekoja protokolam un veica ikdienas Covid19 testus, un to rezultāti bija negatīvi.

Desmit dienu karantīnas process nozīmē, ka "Clippers" būs bez viena no saviem svarīgākajiem spēlētājiem arī pirmajās divās spēlēs. Situācija vienai no līgas favorītēm šobrīd ir pagalam nepatīkama, jo prom ar atļaujām devušies arī vērtīgākais līgas rezervists Montrezls Herels, kā arī pamata piecinieka spēlētāji Patriks Beverlijs, Lendrijs Šemets, bet Ivica Zubacs. Pēdējais gan atgriezies "burbulī", bet turpina četru dienu karantīnu. "Clippers" atliek cerēt, ka pārējie četri prombūtnes laikā izvēlēsies neļauties aizliegtajiem augļiem, lai pēc atgriešanās būtu jāizolējas vien četras dienas...

NBA veselības drošības protokols Disnejlendā*

- Līdz 22. jūlijam, kad sākās treniņspēles, dalībnieki tika lūgti sarunāties klātienē tikai ar spēlētājiem un treneriem savas viesnīcas ietvaros, turklāt ievērojot sociālo distancēšanos (Kristapa Porziņģa un Rodiona Kuruca komandas dzīvo vienā viesnīcā, Anžeja Pasečņika komanda - citā). Kopš treniņspēļu sākšanās atļauta klātienes komunikācija ar visiem "burbulī" esošajiem.
- Ja pirmais punkts bija ieteikuma formā, tad šis jau ir noteikums - aizliegta atrašanās cita "burbuļa" dalībnieka viesnīcas numurā.
- Dalībniekiem ārpus savas istabas jāvalkā sejas maskas - vienmēr, izņemot ēšanas brīdi un treniņus/spēles.
- Atstāt Orlando "burbuli" drīkst ar līgas atļauju šādos gadījumos: ģimenes pieaugums, nāves gadījums ģimenē, ārkārtēja medicīniskā vai personiskā situācija ģimenē. Pēc atgriešanās karantīnā jāpavada četras dienas.
- Atstājot "burbuli" bez atļaujas, pēc atgriešanās vismaz 10 dienas jāpavada karantīnā, turklāt testēšana būs padziļināta, kas procedūru padarīs nepatīkamāku.
- Ja spēlētājam "burbulī" konstatēts pozitīvs Covid19 tests, viņš nekavējoties dodas pašizolācijā, bet uzreiz tiek veikts atkārtots tests, lai pārliecinātos par tā precizitāti. Ja inficēšanās apstiprināta, karantīnā jāpavada vismaz 14 dienas (inficēto (vai savainoto) spēlētāju drīkst aizvietot ar citu, taču tādā gadījumā viņš vairs nedrīkstēs atgriezties). Atgriezties pie komandas drīkst tikai brīdī, kad saņemti divi negatīvi testu rezultāti pēc kārtas.
- Ja dalībnieks, atrodoties "burbulī", neveic dienišķo testu, karantīnā jāpavada viena diena un pēc tās negatīva testa gadījumā drīkst atgriezties pie komandas.
- Ģērbtuves trīs spēļu arēnās netiek izmantotas - uz spēli jāpārģērbjas viesnīcā, pēc spēles duša arī tikai savā viesnīcas numurā.
- Pēc pirmās izslēgšanas spēļu kārtas atlikušajām komandām būs iespēja rezervēt papildus 15-17 viesnīcas numuriņus spēlētāju ģimenes locekļiem, kas vēlas ierasties "burbulī" (par šiem numuriņiem gan spēlētājiem jāmaksā pašiem). Pirms ierašanās "burbulī" nedēļu jāpavada pašizolācijā, kam sekos trīs dienas karantīnā un testēšana ik pārdienas. Ja testa rezultāts ir pozitīvs, iespēja ierasties "burbulī" tiek anulēta. Pēc ierašanās karantīnā jāpavada četras dienas un jāveic testi ik dienu. Ja tiek saņemts pozitīvs testa rezultāts, jādodas pašizolācijā līgas noteiktā vietā.

* - kopumā drošības protokols sarakstīts uz 100 lapām, tāpēc šie ir tikai galvenie noteikumi.


, 2020-07-27 10:36, pirms 4 gadiem
A es kaut kā nemanīju, ka ir kaut kur rakstīts cik būs jāizlaiž KP. Tikai tas, ka nespēlēs spēli, bet par diskvalifikācijas ilgumu nekur nav rakstīts, principā, rakstam šobrīd vēl nemaz nav pamata...
, 2020-07-27 10:47, pirms 4 gadiem
Raitcha rakstīja: A es kaut kā nemanīju, ka ir kaut kur rakstīts cik būs jāizlaiž KP. Tikai tas, ka nespēlēs spēli, bet par diskvalifikācijas ilgumu nekur nav rakstīts, principā, rakstam šobrīd vēl nemaz nav pamata...
Izlaiž tikai vienu spēli tāpat kā to darīja Milsaps.
, 2020-07-27 11:02, pirms 4 gadiem
11 stundās nevar nodot siekaliņu?
Tas jau pēc izsmiekla izklausās...to aizmirst nevar, kaut kas ar galviņu nebija vai nav joprojām kārtībā
, 2020-07-27 11:33, pirms 4 gadiem
- Ja pirmais punkts bija ieteikuma formā, tad šis jau ir noteikums - aizliegta atrašanās cita "burbuļa" dalībnieka viesnīcas numurā.

tad jau KP arī šo pārkāpa, kad pie Bobana spēlēja pleisīti
, 2020-07-27 11:35, pirms 4 gadiem
Kā var aizmirst nodot testu, kad visi to vien runā par burbuli, kad ASV ir 1000 nāvju dienā, un viņš tajā burbulī dzīvo?!
, 2020-07-27 11:36, pirms 4 gadiem
Aigaro rakstīja: - Ja pirmais punkts bija ieteikuma formā, tad šis jau ir noteikums - aizliegta atrašanās cita "burbuļa" dalībnieka viesnīcas numurā.

tad jau KP arī šo pārkāpa, kad pie Bobana spēlēja pleisīti
Karantņa bija 2 dienas. Pēc tam varēja darīt ko grib iekšpus burbuļa.
, 2020-07-27 11:53, pirms 4 gadiem
heh rakstīja: 11 stundās nevar nodot siekaliņu?
Tas jau pēc izsmiekla izklausās...to aizmirst nevar, kaut kas ar galviņu nebija vai nav joprojām kārtībā
Nu spēlētājs aizmirsa move on.Problēma tomēr nāk no pašiem testētājiem/komandas personāla kurš varētu atgādināt..Viņi taču dienas beigās redz kurš ir testējies un kurš nē..Kur problēma dienas beigās pasaukt notestēt.
, 2020-07-27 12:01, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nu spēlētājs aizmirsa move on.Problēma tomēr nāk no pašiem testētājiem/komandas personāla kurš varētu atgādināt..Viņi taču dienas beigās redz kurš ir testējies un kurš nē..Kur problēma dienas beigās pasaukt notestēt.
Pat vēl vairāk - domāju, ka komandas menedžeriem jābūt laika plānam, kad kuram to testu jāveic. Ja nevar visa komanda vienlaikus, tad atsevišķi laiki katram.
, 2020-07-27 12:47, pirms 4 gadiem
xZ rakstīja: Kā var aizmirst nodot testu, kad visi to vien runā par burbuli, kad ASV ir 1000 nāvju dienā, un viņš tajā burbulī dzīvo?!
tapec ka deguns makonos, sadomajies nez ko no sevis, USA tas cauri nejies, LV protams pievertu acis
, 2020-07-27 13:40, pirms 4 gadiem
xZ rakstīja: Kā var aizmirst nodot testu, kad visi to vien runā par burbuli, kad ASV ir 1000 nāvju dienā, un viņš tajā burbulī dzīvo?!
par 1000 nāvēm dienā - tas bija domāts asprātīgs joks, ja?
, 2020-07-27 13:54, pirms 4 gadiem
Šitajā sejas maskā KP izskatās pēc Džo Baidena jaunībā!
, 2020-07-28 09:03, pirms 4 gadiem
vii rakstīja: par 1000 nāvēm dienā - tas bija domāts asprātīgs joks, ja?
https://www.worldometers.info/coron...
, 2020-07-28 09:05, pirms 4 gadiem
vii rakstīja: par 1000 nāvēm dienā - tas bija domāts asprātīgs joks, ja?
Ja šo uzskata par asprātīgu ķīniešu joku, tad jā, bija joks
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.