Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Medijs: "Spurs" izteicis Bertānam kvalifikācijas līguma piedāvājumu

Medijs: "Spurs" izteicis Bertānam kvalifikācijas līguma piedāvājumu
Dāvis Bertāns
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

LETA. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Sanantonio "Spurs" izteikusi Latvijas izlases spēlētājam Dāvim Bertānam kvalifikācijas līguma piedāvājumu, liecina "Sportando" rīcībā esošā informācija.

25 gadus vecajam Bertānam ir noslēdzies divu gadu līgums ar "Spurs" vienību un šobrīd viņš ir ierobežoti brīvais aģents, kas nozīmē, ka klubs var pielīdzināties jebkuras citas vienības kontrakta piedāvājumam. Tiesa, arī pēc kvalifikācijas līguma piedāvājuma Bertānu varēs uzrunāt citi klubi, bet "Spurs" būs laiks, lai atbildētu ar līdzvērtīgu kontraktu.

"Sportando" vēsta, ka Bertāna kvalifikācijas līguma vērtība ir 1,6 miljoni dolāru (1,4 miljoni eiro). Iepriekš latvietis publiski ne reizi vien nav slēpis, ka vēlas palikt "Spurs" klubā. Aizvadītajā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Kopumā Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadījis 144 spēles, kurās vidēji iemetis 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011. gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs".

Šobrīd Bertāns kopā ar Latvijas izlasi gatavojas 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-06-27 12:05, pirms 6 gadiem
Maz, ņemot vērā šī brīža dāsno līgumu dalīšanu!
, 2018-06-27 12:10, pirms 6 gadiem
Lieliski jaunumi. Tātad Dāvis paliks
NBA. Spurām viņš patīk. Tagad tikai jāgaida, kad kāds izteiks piedāvājumu ar lielāku algu. Domāju Spurs pielīdzināsies, ja nebūs kkāds kosmoss. Der atcerēties kaut vai, ka Dāvis bija uz Orlando tāfeles. Tātad komandām varētu būt interese.
, 2018-06-27 12:20, pirms 6 gadiem
Rons Veikers rakstīja: Lieliski jaunumi. Tātad Dāvis paliks
NBA. Spurām viņš patīk. Tagad tikai jāgaida, kad kāds izteiks piedāvājumu ar lielāku algu. Domāju Spurs pielīdzināsies, ja nebūs kkāds kosmoss. Der atcerēties kaut vai, ka Dāvis bija uz Orlando tāfeles. Tātad komandām varētu būt interese.
Ieraugot tava profila bildē to čali, pilnīgi skumji palika, ka šis saņems nākamsezon 3 reizes vairāk nekā Spurs piedāvāja Bertānam.
, 2018-06-27 12:21, pirms 6 gadiem
īstenībā Dāvis varētu visai labi Raķetēs iederēties.
, 2018-06-27 12:23, pirms 6 gadiem
tullamore rakstīja: Ieraugot tava profila bildē to čali, pilnīgi skumji palika, ka šis saņems nākamsezon 3 reizes vairāk nekā Spurs piedāvāja Bertānam.
Tas tajā bildē ir Beikers?
, 2018-06-27 12:27, pirms 6 gadiem
"Spurs" piedāvā Dāvim Bertānam palikt...

šeit mazliet vērtīgāks raksts par šo ziņu. Savādāk "lielākais sporta portāls" tikai atgremo LETAs sagatavoto info.
, 2018-06-27 12:32, pirms 6 gadiem
Te gandrīz neviens acīmredzot nerubī NBA vispār, sākuši sekot kaut kādām KP lietām, bet sajēgas mazas. Tak painteresējieties, kas ir qualifying offer, kā tas darbojas un kāds apjoms tam piedāvājumam ir. Tad sapratīsiet, ka neviens nav neko speciāli mazu piedāvājis Dāvim, un 99%, ka tas nebūs tas līgums, kas galu galā tiks parakstīts.
, 2018-06-27 12:37, pirms 6 gadiem
Es domāju, ka noteikti kāds klubs piedāvās vairāk.
, 2018-06-27 12:48, pirms 6 gadiem
Sir.Paul rakstīja: Te gandrīz neviens acīmredzot nerubī NBA vispār, sākuši sekot kaut kādām KP lietām, bet sajēgas mazas. Tak painteresējieties, kas ir qualifying offer, kā tas darbojas un kāds apjoms tam piedāvājumam ir. Tad sapratīsiet, ka neviens nav neko speciāli mazu piedāvājis Dāvim, un 99%, ka tas nebūs tas līgums, kas galu galā tiks parakstīts.
izstaasti luudzu siikaak! Paldies!
, 2018-06-27 12:51, pirms 6 gadiem
Šis kvalifikācijas piedāvājums ir tikai, lai Spurs paliktu tiesības, t.i. pirmā roka uz Dāvi. Tas nozīmē, ka pie citu komandu piedāvājuma, Spurs būs nedēļa laika, lai piedāvātu tādu pašu līgumu. Tajā pašā laikā, var sanākt tā, ka citas komandas neko nepiedāvā un Dāvis, ja gribēs palikt NBA, paņems šo līgumu. Kvalifikācijas līguma summa ir atkarīga no iepriekšējā līguma, kaut kādi procenti skaitās klāt, precīzi nezināšu cik.
Mana prognoze - līgums būs par 3-4 miljoniem sezonā ar īsu termiņu, sezona vai divas.
, 2018-06-27 13:01, pirms 6 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Mana prognoze - līgums būs par 3-4 miljoniem sezonā ar īsu termiņu, sezona vai divas.
Piecīts uz 2 sezonām ir diezgan reāli. Un arī optimāli. Cipari uz lapas jau arī nav spožāki par zeltu.
, 2018-06-27 13:12, pirms 6 gadiem
amurs.007 rakstīja: izstaasti luudzu siikaak! Paldies!
Atnāk komanda X un sola x miljonus uz x sezonām,un SAS var pielīdzināt jebkuru summu.Protams ja viņi paši vēlās
, 2018-06-27 13:24, pirms 6 gadiem
Es būtu ļoti priecīgs, ja kāda cita komanda viņu paņems, jo pie Popa neko nevar prognozēt, atkal iedos 1-3 minūtēm spēlēt.
, 2018-06-27 14:20, pirms 6 gadiem
Sir.Paul rakstīja: Te gandrīz neviens acīmredzot nerubī NBA vispār, sākuši sekot kaut kādām KP lietām, bet sajēgas mazas. Tak painteresējieties, kas ir qualifying offer, kā tas darbojas un kāds apjoms tam piedāvājumam ir. Tad sapratīsiet, ka neviens nav neko speciāli mazu piedāvājis Dāvim, un 99%, ka tas nebūs tas līgums, kas galu galā tiks parakstīts.
Neiet jau runa par to, ir skaidrs, kas tas ir par līgumu un ko tas nozīmē. Kāpēc uzreiz Dāvim nevarēja iedot līgumu? Novērtēt viņa spējas? Par to es biju sašutis. Skaidrs, ka kāds iedos vairāk un Spurs pielīdzinās
, 2018-06-27 14:28, pirms 6 gadiem
parvisu rakstīja: Neiet jau runa par to, ir skaidrs, kas tas ir par līgumu un ko tas nozīmē. Kāpēc uzreiz Dāvim nevarēja iedot līgumu? Novērtēt viņa spējas? Par to es biju sašutis. Skaidrs, ka kāds iedos vairāk un Spurs pielīdzinās
Tāpēc, ka Dāvis tomēr nav pirmā prioritāte brīvo aģentu tirgū, ar kuru pieķēzīt savu cap space.
, 2018-06-27 14:29, pirms 6 gadiem
Par šādu naudu, domājams, ka nepaliks NBA, katrā gadījumā, ne SAS! (nez vai īpaši vairāk viņi vēlas iztērēt, protams, var jau šādi ietaupīt, ja citi negribēs un pašam Eiropa neliekas vēl aktuāla)
Eiropā tas cipars būtu vismaz 2x lielāks, spēles laiks tā pat!
Tas, ka pēc sezonas mētāja amerikāņiem patīkamos tekstus, ka grib palikt utt, NEKO nenozīmē!
Biznesā jādara tā, kā jādara!
Redzēsim, nauda, līga, klubs, ģimene, kas būs svarīgākais faktors šajā gadījumā!
, 2018-06-27 14:38, pirms 6 gadiem
Knicks iespēja paņemt labu shooteri,rockets arī nav slikta ideja,spurs viņu līdz galam neizmanto
, 2018-06-27 14:47, pirms 6 gadiem
parvisu rakstīja: Neiet jau runa par to, ir skaidrs, kas tas ir par līgumu un ko tas nozīmē. Kāpēc uzreiz Dāvim nevarēja iedot līgumu? Novērtēt viņa spējas? Par to es biju sašutis. Skaidrs, ka kāds iedos vairāk un Spurs pielīdzinās
Spurs ar naudu nemētājas. Viņi būs priecīgi, ja neviena cita komanda nepiedāvās un Dāvis, ja gribēs palikt NBA, būs spiests ņemt šo līgumu. Neaizmirsīsim, ka Dāvja aģents ir Kalnītis, kurš NBA vidē ir absolūti nekas un ar viņu menedžeri dara ko un kā grib. Ja Eiropā viņš ir kaut cik zināms un saviem klientiem ir dabūjis labus līgumus, NBA viņš ir apaļa nulle, ko var pierādīt ar to, ka Dāvim bija nenormāli mazs līgums ar Spurs, kamēr tāds Kuzminskas Ņujorkā pelnīja 4x vairāk, kā arī ar to, ka Rodionam pagājušajā gadā saskaloja smadzenes un pazaudēja 1.kārtu draftā.
, 2018-06-27 14:56, pirms 6 gadiem
asta rakstīja: īstenībā Dāvis varētu visai labi Raķetēs iederēties.
Raķetēs tak ir tieši tāds pats spēlētājs ar labu troiku, tikai 9x dārgāks, proti Andersons, tas kurš Raijens..
, 2018-06-27 15:09, pirms 6 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Šis kvalifikācijas piedāvājums ir tikai, lai Spurs paliktu tiesības, t.i. pirmā roka uz Dāvi. Tas nozīmē, ka pie citu komandu piedāvājuma, Spurs būs nedēļa laika, lai piedāvātu tādu pašu līgumu. Tajā pašā laikā, var sanākt tā, ka citas komandas neko nepiedāvā un Dāvis, ja gribēs palikt NBA, paņems šo līgumu. Kvalifikācijas līguma summa ir atkarīga no iepriekšējā līguma, kaut kādi procenti skaitās klāt, precīzi nezināšu cik.
Mana prognoze - līgums būs par 3-4 miljoniem sezonā ar īsu termiņu, sezona vai divas.
precīzi, un atļaušos vēl tikai piebilst, ka ir diezgan vienalga, cik liels stārs tu esi, ja komandai ir opcija vispirms piedāvāt qualifying opciju, tad tas arī 99% gadījumu tiek darīts, varu uzskaitīt bezgalīgi tādus gadījumus, kur spēlētājs draftēts 2. kārtā, labi sevi parāda ar pirmo mazo līgumu, tad kā restricted brīvajam aģentam viņam piedāvā tur tās kapeikas ap 1 miljonu, kas ir visiem 2. raunda pikiem, jo tieši atkarīgs no iepriekšējā līguma. Un pēc tam tāpat tas spēlētājs paraksta 6,8, 12 miljonu līgumu. Nesaku, ka Dāvis būs tas gadījums ar 12 miljoniem sezonā, bet uz 3-5 sezonā viņam būtu jātēmē. Jebkas ārpus tās robežas būs vai nu pārmaksāts vai pārāk nenovērtēts.
, 2018-06-27 16:09, pirms 6 gadiem
Klau, jūs bik piemirsāt laikam, ir kaudze spēlētāju, kuri iet uz Spurs jau iepriekšzinot, ka par mazāku piķi. Ja vien Tu neesi superzvaigzne uz izķeršanu, tad tas ir normāli. Jebkurš sakarīgs spēlētājs gribētu spēlēt komandā, kura ir sakārtota, ar tituliem un iespējām cīnīties pleiofos.
, 2018-06-27 16:18, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Klau, jūs bik piemirsāt laikam, ir kaudze spēlētāju, kuri iet uz Spurs jau iepriekšzinot, ka par mazāku piķi. Ja vien Tu neesi superzvaigzne uz izķeršanu, tad tas ir normāli. Jebkurš sakarīgs spēlētājs gribētu spēlēt komandā, kura ir sakārtota, ar tituliem un iespējām cīnīties pleiofos.
Un tagad apdomā visu vēlreiz! SAS ir treneris, kas ir viena vecuma ar pasauli, kam arī ģimenē iet, kā iet... SAS ir BEZ līdera, kurš grib tikt aizmainīts! Gazele, Džinobili-totāli veterāni...
Tātad, viss iespējams, ka šī komanda tuvākajā laikā piedzīvos MEGA lielas pārmaiņas, sākot ar spēlētājiem, un neizbēgami arī ar galvenā trenera maiņu (un tas ir tikai laika jautājums)
No šī sapņa reiz ir jāmostas+nez vai pat Dāvis ir super apmierināts ar neregulāro spēles laiku!?
Nesaku, ka tā būtu, bet kādā švakākā komandā, varbūt viņš uzrauj vidēji sezonā 20min, ne tikai periodiski!
p.s. Par to kaudzi, kas labprāt gāztos uz SAS... jā, teiksim pirms gadiem 5-10, tādu bija ĻOTI daudz...
, 2018-06-27 16:20, pirms 6 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Spurs ar naudu nemētājas. Viņi būs priecīgi, ja neviena cita komanda nepiedāvās un Dāvis, ja gribēs palikt NBA, būs spiests ņemt šo līgumu. Neaizmirsīsim, ka Dāvja aģents ir Kalnītis, kurš NBA vidē ir absolūti nekas un ar viņu menedžeri dara ko un kā grib. Ja Eiropā viņš ir kaut cik zināms un saviem klientiem ir dabūjis labus līgumus, NBA viņš ir apaļa nulle, ko var pierādīt ar to, ka Dāvim bija nenormāli mazs līgums ar Spurs, kamēr tāds Kuzminskas Ņujorkā pelnīja 4x vairāk, kā arī ar to, ka Rodionam pagājušajā gadā saskaloja smadzenes un pazaudēja 1.kārtu draftā.
Nemaz nebiju piefiksējis par superaģenta klātbūtni! Tas arī nestabilo nervu sistēmas darbību izskaidro beidzot
p.s. Kāda velna pēc šāda līmeņa basketbolistiem tāda nelīmeņa aģents vajadzīgs?! Jak
, 2018-06-27 16:27, pirms 6 gadiem
Nu nē, galīgi laid garām faktu, kas SAS ir radījis savu sistēmu un kopējo komandas darba kultūru kurai šobrīd cenšas līdzināties visas nba komandas, kuras kaut cik cer pretendēt uz cīņu par titulu. Līdz ar to, ir liels pamats cerēt un ticēt, ka tieši šajā komandā ir cerības cīnīties par titulu atkal tuvākajos gados. SAS noraksta jau gadiem ilgi, bet viņi māk risināt lietas un uzvarēt. Jā, līdera zaudēšana ir liela problēma, kā arī komandas lielais vecums arī. Diemžēl šajā ziņā Pops ir diezgan uzticīgs cilvēciskajiem principiem un cieņai pret spēlētāju iepriekšējiem sasniegumiem komandas labā
, 2018-06-27 16:43, pirms 6 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Spurs ar naudu nemētājas. Viņi būs priecīgi, ja neviena cita komanda nepiedāvās un Dāvis, ja gribēs palikt NBA, būs spiests ņemt šo līgumu. Neaizmirsīsim, ka Dāvja aģents ir Kalnītis, kurš NBA vidē ir absolūti nekas un ar viņu menedžeri dara ko un kā grib. Ja Eiropā viņš ir kaut cik zināms un saviem klientiem ir dabūjis labus līgumus, NBA viņš ir apaļa nulle, ko var pierādīt ar to, ka Dāvim bija nenormāli mazs līgums ar Spurs, kamēr tāds Kuzminskas Ņujorkā pelnīja 4x vairāk, kā arī ar to, ka Rodionam pagājušajā gadā saskaloja smadzenes un pazaudēja 1.kārtu draftā.
Gazola līgums pie piešiem vien ir apbrīnas vērts, samaksāja par darbu leikers laikos tā ka ne vienmēr pat spurs spēj visu izķīmiķot, gazols tagad noēd Dāvja algu
, 2018-06-27 18:18, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu nē, galīgi laid garām faktu, kas SAS ir radījis savu sistēmu un kopējo komandas darba kultūru kurai šobrīd cenšas līdzināties visas nba komandas, kuras kaut cik cer pretendēt uz cīņu par titulu. Līdz ar to, ir liels pamats cerēt un ticēt, ka tieši šajā komandā ir cerības cīnīties par titulu atkal tuvākajos gados. SAS noraksta jau gadiem ilgi, bet viņi māk risināt lietas un uzvarēt. Jā, līdera zaudēšana ir liela problēma, kā arī komandas lielais vecums arī. Diemžēl šajā ziņā Pops ir diezgan uzticīgs cilvēciskajiem principiem un cieņai pret spēlētāju iepriekšējiem sasniegumiem komandas labā
Bet šogad viņi arī pirmo reizi, šķiet pēdējo 20gadu laikā bija tik tuvu netikšanai play-off, kā nekad! Kultūra, ta ne kultūra, pazūd tās leģendas, pazūd arī tā aura! SAS pēdējos 20gadus kā minimums bija superzvaigznes vai superzvaigznes, kas veidoja komandas dvēsli, tēlu! Šobrīd viņiem tādas nemaz nav! Ok, Manu ir aura, Gazelei tā pat, bet abiem uz muguras jau smilšu maisi cauri... nesaku, ka tur ir/būtu slikti, bet tas nebūt nav tas, kas bija!
, 2018-06-27 20:19, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Nemaz nebiju piefiksējis par superaģenta klātbūtni! Tas arī nestabilo nervu sistēmas darbību izskaidro beidzot
p.s. Kāda velna pēc šāda līmeņa basketbolistiem tāda nelīmeņa aģents vajadzīgs?! Jak
Nevajag jau to Kalnīti tik ļoti nolikt. Neesmu viņa fans, taču Eiropā savu darbu viņš izdara pieklājīgā līmenī, daudziem džekiem dabūjis labus līgumus. Dairis tik pat labi varētu arī nespēlēt Eirolīgā, jaunos dabūjis Spānijas akadēmijās. Cita lieta ir NBA - cik esmu lasījis, ļoti daudziem eiropiešiem ir viens aģents Eiropā, viens ASV un domāju, ka Dāvim arī tā vajadzētu.
, 2018-06-27 20:23, pirms 6 gadiem
kapeika rakstīja: Gazola līgums pie piešiem vien ir apbrīnas vērts, samaksāja par darbu leikers laikos tā ka ne vienmēr pat spurs spēj visu izķīmiķot, gazols tagad noēd Dāvja algu
Gazola līgums ir pilnīga mistika, tur es piekrītu. Organizācija, kas līdz šim spēja dabūt spēlētājus par mazāku summu (cik reizes tas pats Dankans neņēma pay-cut...), nekā viņi ir vērti, iedod vecajam Gazolam tādu kontraktu. Varbūt sajauca Gazolus?
, 2018-06-27 20:55, pirms 6 gadiem
Cerams kāda komanda pamanīs šo iespēju. Par maz tie 1.5m uz 2(?) gadiem piedāvāts latviešu lāzerim.
, 2018-06-27 21:25, pirms 6 gadiem
vf rakstīja: Cerams kāda komanda pamanīs šo iespēju. Par maz tie 1.5m uz 2(?) gadiem piedāvāts latviešu lāzerim.
Uz vienu. Un parakstot šo, nākamvasar būs neierobežotais brīvais aģents.
, 2018-06-28 08:12, pirms 6 gadiem
Pat, ja neviens cits neko nepiedāvās, sliecos domāt, ka Dāvis paņems kaut 1,5 milj, lai tik vēl sezonu Spurs būtu. Tālāk jau tad manītu kas un kā.

Bet cerams, ka kāds piedāvā kādu piecīti, lai jau Spuras padomā, vajag viņiem vai nē.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.