Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kobe: "Džeksona un Entonija domstarpības nav neatrisināmas"

Kobe: "Džeksona un Entonija domstarpības nav neatrisināmas"
Kobe Braients un Fils Džeksons pēc pēdējā kopīgi izcīnītā titula 2010. gadā
Foto: AFP / Scanpix

Pieckārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions un Losandželosas "Lakers" dzīvā leģenda Kobe Braients atzinis, ka situācija, kas izveidojusies attiecībās starp Ņujorkas "Knicks" prezidentu Filu Džeksonu un zvaigzni Karmelo Entoniju neesot bezcerīga.

Braients, kurš 2016. gadā noslēdza savu 20 gadus ilgušo spožo spēlētāja karjeru, kļuvis par investoru, kā arī filmu veidotāju un rakstnieku. Šobrīd Ņujorkā notiekošajā Tribekas filmu festivālā pirmizrādi piedzīvoja sešu minūšu garā Braienta sarakstītā un producētā animācijas filma "Dear Basketball", kuras pamatā ir Braienta poēma, atvadoties no basketbola.

Manhetenā pirms īsfilmas pirmizrādes Braients paspēja atbildēt uz dažādiem žurnālistu jautājumiem, tostarp par Fila Džeksona un Ņujorkas "Knicks" zvaigznes Karmelo Entonija attiecībām. Braients norādīja, ka, viņaprāt, domstarpības, ir atrisināmas. "Ņemot vērā to, kam izgājām cauri mēs ar Filu, nedomāju, ka šī situācija ir neatrisināma. Arī Maiklam [Džordanam] bija sarežģītas attiecības ar viņu. Vēsture rāda, ka tiec pāri tādiem brīžiem, kad izcīni vairākus titulus," recepti attiecību uzlabošanai zināja teikt Braients.

"Mums ar Filu noteikti bija grūti brīži, bet atradām kopsaucēju, lai tiktu tiem pāri, un viss notika labāk tieši šādu brīžu dēļ," turpināja Braients. "Pats svarīgākais ir būt pacietīgiem. Dažreiz lietas atrisinās, dažreiz ne. Protams, mana situācija ar Filu bija citādāka, jo viņš bija komandas treneris. Taču līdzīgas situācijas bija arī Čikāgā. Vēlāk izcīnītie čempiontituli tās aizēno."

"Protams, viņa attiecības [kā prezidentam] ir citādāks, tas noteikti. Neesmu drošs, kādas viņam ir attiecības ar spēlētājiem, cik bieži viņi runā. Tomēr es pazīstu viņa prātu un to, kā viņš domā par spēli, kā viņš apstrādā to un redz lietas pēc būtības, lielo bildi. Es joprojām uzticos viņa domām," sacīja Braients.

Fils Džeksons, kurš bija "Lakers" galvenais treneris, Braientam izcīnot visus savus piecus titulus, apmeklēja Braienta filmas pirmizrādi, un Kobe norādīja, ka abi joprojām uztur kontaktus. "Laiku pa laikam sarakstāmies vai, ja esmu Ņujorkā, aizejam brokastīs un runājam par filozofiskām lietām," atklāja bijušais basketbolists. "Kad viņš savulaik ieradās Losandželosā, man bija 21, biju jauns vīrietis. Viņš mani redzēja izaugam kā cilvēkam, viņš redzēja manu ģimeni, manu karjeru, to, kā pārgāju nākamajā savas dzīves posmā un izveidoju attiecības. Forši redzēt, ka noslēdzies vesels aplis."

Džeksonam filma esot patikusi, atzīst Kobe. "Viņš teica, ka tā runāja par dziļāku saikni, kāda mums vienmēr spēles ziņā bijusi. To garīgumu, kas nāk līdzi spēlei, ir grūti izstāstīt. Viņš teica, ka to izjuta caur manis rakstītajiem vārdiem un Glena [Kīnu, filmas animatoru un režisoru] zīmējumiem," sacīja Braients.

Izmantotie resursi:
New York Post


, 2017-04-27 14:51, pirms 7 gadiem
Gaidām Karmelo multeni. "The Zen of Isolation: Playing the Triangle by Not Playing the Triangle."

Tituls jau ir. Kas uzvarēja Zvaigžņu spēles prasmju konkursā?
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
71

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.