Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns un "Spurs" Memfisā: iespēja pielikt punktu sērijai

Rolands Eliņš

Bertāns un "Spurs" Memfisā: iespēja pielikt punktu sērijai
Dāvim Bertānam noskatoties, grozu gūst Petijs Milzs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt 4:30 Memfisā tiks aizvadīta NBA izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sestā spēle sērijā starp "Spurs" un "Grizzlies". Dāvja Bertāna pārstāvētā Sananonio komanda pagaidām vadībā 3-2 un labvēlīga iznākuma gadījumā var iekļūt otrajā kārtā jau šonakt.

Ne "Spurs", ne "Grizzlies" vēl nav izdevies uzvarēt savu pretinieci izbraukumā. Ne šajā sērijā, ne sezonā kopumā. Aizvadītas deviņas savstarpējās spēlēs, un vienmēr pārāka bijusi mājiniece. Šāda tendence nozīmētu, ka "Spurs" aiznākamajā spēlē nokārto uzvaru sērijā, taču diez vai Grega Popoviča vadītā komanda vēlas uz sakritībām balstītu teoriju pārbaudīt praksē sērijas septītajā spēlē.

Lai no septītās spēles izvairītos, nepieciešama uzvara šonakt Memfisā. "Spurs" joprojām iztiek bez savainojumu problēmām, kamēr "Grizzlies" joprojām jāiztiek bez aizsarga Tonija Alena. Bez Alena Memfisai pagalam grūti klājies ar "Spurs" līdera Kavai Lenarda nosegšanu, un arī pēc sērijas piektās spēles Memfisas galvenais treneris Deivs Fizdeils atkārtoja iepriekš teikto, ka viņam nav ideju, kā tikt galā ar Lenardu: "Ja kādam ir ieteikumi, droši sūties tos man. Es noteikti uzklausīšu, esmu atvērts citu idejām."

Un ne velti Memfisas treneris spiests šādi izteikties - Lenarda statistika šajā sērijā ir pagrūti aptverama. Vidēji spēlē gūti 31.16 punkti ar 58% precizitāti metienos no spēles, trāpīti 13 no 24 tālmetieniem (54%) un 47 no 48 soda metieniem (98%). Vidēji spēlē arī vairāk nekā piecas atlēkušās bumbas, četras piespēles un divas pārtvertas bumbas, un, ņemot arī vērā, ka Lenards ir "Spurs" labākais spēlētājs aizsardzībā, Fizdeila problēmas ir ļoti labi saprotamas. "Lenards ir pacēlis savu latiņu iespaidīgos augstumos, progresējot katrā sezonā," izteicies Popovičs. "Viņš saprot, ka ir ne tikai punktu guvējs, bet arī komandas spēles veidotājs."

Memfisas rindās lielisku sēriju aizvada Maiks Konlijs, kurš arī brīžiem izskatījies neapturams un vidēji guvis 24.4 punktus, trāpot iespaidīgus 48% tālmetienu. Memfisas problēma gan bijusi nevis līdera trūkums, bet spēle brīžos, kad līderi dodas uz rezervistu soliņu. Iepriekšējā mačā "Grizzlies" rezervisti guva 30 punktus un veica trīs rezultatīvas piespēles, kamēr "Spurs" rezervisti, ieskaitot Dāvi Bertānu, kopā guva 46 punktus un izdalīja septiņas piespēles.

Bertāns no piecām sērijas spēlēm piedalījies četrās un visās četrās arī guvis punktus, vidēji iekrājot četrus punktus ar 39% metienu precizitāti no spēles. Sērijas piektajā mačā gan trāpīts tikai viens no pieciem tālmetieniem, bet viens no tiem skrējienā pēdējās ceturtdaļas sekundēs, kamēr divi citi spēles izskaņā, kad visiem jau bija skaidrs par "Spurs" uzvaru. Taču Bertāns tiek sūtīts laukumā ne tikai nesvarīgos brīžos spēles izskaņā - iepriekšējā mačā viņš piedalījās visās četrās ceturtdaļās, kopā nospēlējot 14 minūtes, kas nemaz nebija tik biežs notikums arī regulārajā sezonā, kad tika atpūtināti "Spurs" līderi.

Šonakt gan par nekādu atpūtināšanu nebūs ne runas. Memfisas treneris pirms mača norādīja, ka labi apzinās, ka šī var būt komandas pēdējā spēle sezonā: "Nekur no šādas iespējas mēs neaizbēgsim. Labā ziņa gan ir tā, ka man ir ģērbtuves pilnas ar puišiem, kuri ļoti vēlas atgriezties Sanantonio un spēlēt septīto maču. Nu ko, jau sestā spēle, protams, mums ir kā septītā un izšķirošā."

"Spurs" un "Grizzlies" sērijas uzvarētājs nākamajā kārtā tiksies ar Hjūstonas "Rockets", kas "Thunder" pieveica piecu spēļu sērijā.

Izslēgšanas spēļu pirmā kārta

AustrumiRietumi
Wizards-Hawks 3:2Warriors-Trail Blazers 4:0
Celtics-Bulls 3:2Rockets-Thunder 4:1
Cavaliers-Pacers 4:0Spurs-Grizzlies 3:2
Raptors-Bucks 3:2Clippers-Jazz 2:3

Izmantotie resursi:
NBA.com

     [+] [-]

, 2017-04-27 19:11, pirms 7 gadiem
GO SPURS!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 20:58, pirms 7 gadiem
Uz to arī cerēsim!

     [+] [-]

, 2017-04-27 22:34, pirms 7 gadiem
nez kādu big player Spurs varētu nākošsezon pie sevis paņemt?

     [+] [-]

, 2017-04-27 23:30, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: nez kādu big player Spurs varētu nākošsezon pie sevis paņemt?
KD kkad GSW neizcīnīs titulu..

     [+] [-]

, 2017-04-28 00:34, pirms 7 gadiem
Anthony. Vienīgi pops drošvien viņu atsēdinātu. Jokaini. Ka karls teica ka tas if princese un fils viņu met malā. Bet pārējie saka ka esot labs vīrelis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-28 06:16, pirms 7 gadiem
Ir links uz speli?