Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" atlaidīs Dženingsu, Noā sezona, visticamāk, beigusies

Rolands Eliņš

"Knicks" atlaidīs Dženingsu, Noā sezona, visticamāk, beigusies
Brendons Dženigss, Kristaps Porziņģis un Žoakims Noā
Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo "Yahoo", Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA komanda Ņujorkas "Knicks" uzsākusi procesu, ar kura palīdzību atlaiž no sastāva Brendonu Dženingsu, rezerves saspēles vadītāju, kura līgums tik un tā būtu beidzies jau pēc šīs sezonas. Tāpat tiek ziņots, ka šosezon laukumā, visticamāk, vairs neatgriezīsies "Knicks" centrs Žoakims Noā, kuram tiks veikta ceļgala operācija.

Vojnarovska pārstāvētais medijs "Vertical", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka "Knicks" šosezon vairs neizmantos Brendona Dženingsa pakalpojumus. Dženingsa atlaišanas process jau uzsākts un drīzumā tiks noformēts arī oficiāli. Viņa piecus miljonus vērtais līgums joprojām saglabāsies "Knicks" algu sarakstos līdz sezonas beigām, bet tā kā transfēru logs tik un tā jau aizvēries, būtiskas nozīmes tam nebūs. Toties Dženingss tagad vēl varēs noslēgt līgumu ar citu komandu, un "Knicks" viņu ir atlaidusi tieši laikā, lai viņam vēl būtu tiesības pārstāvēt citu komandu arī izslēgšanas spēlēs.

"Vertical" vēsta, ka sastāvā atbrīvoto vietu "Knicks" plāno izmantot brīvā aģenta Česona Rendla piesaistei. 24 gadus vecais Rendls pagājušā gada draftā palika neizvēlēts, bet šosezon piedalījās astoņās "76ers" spēlēs, vidēji gūstot 5.3 punktus. Pēc izturētā pārbaudes laika janvārī Filadelfija ar viņu noslēdza trīs gadu līgumu, taču pirms pāris dienām atlaida, lai varētu realizēt maiņas darījumu ar "Mavericks".

Rendls, kurš var spēlēt gan pirmā, gan otrā numura pozīcijā, "Knicks" redzeslokā bija jau šī gada Vasaras līgās, viņš arī piedalījās "Knicks" treniņnometnē un pāris pārbaudes spēlēs, taču sezonas galīgajā sastāvā neiekļuva un pārcēlās uz D-līgu. "Yahoo" apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis vēsta, ka "Knicks" ar viņu noslēgs daļēji garantētu līgumu līdz 2018. gada vasarai.

Dženingss savukārt savā pirmajā sezonā ar "Knicks" bija piedalījies 58 spēlēs, vidēji guvis 8.6 punktus un izdalījis 4.9 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs komandā, apsteidzot arī krietni lielāku minūšu skaitu nospēlējušo pamatsastāva saspēles vadītāju Deriku Rouzu (4.4 piespēles). Dženingss vidēji mačā nospēlēja 24.6 minūtes, trāpīja tikai 38% metienus no spēles, bet 34% tālmetienu un regulāri bija "Knicks" labākais punktu guvējs rezervistu vidū.

Dženingsa vārds tika piesaukts arī pagājušās nedēļas maiņas darījumos, jo kā pieredzējis aizsargs ar iztekošo līgumu varētu piesaistīt vairāku komandu uzmanību, kas vēlas īslaicīgu pastiprinājumu uz "play-off", taču "Knicks" nekādu maiņu tā arī neveica.

"Yahoo" avoti ziņo arī citu "Knicks" nelabvēlīgu vēsti - centra spēlētājam Žoakimam Noā, visticamāk, tiks veikta ceļgala operācija, kuras dēļ šajā sezonā viņš spēlēt vairs nevarēs. Noā, kurš jau iepriekš bijis pazīstams ar savu traumatismu un izlaida pagājušās sezonas lielāko daļu, šosezon dažādu savainojumu dēļ nav piedalījies 13 spēlēs un viņa dalība nebija paredzēta arī šīs nakts spēlē.

Noā bija "Knicks" pamatsastāva centrs, taču bieži vien tikai nomināli, proti, laukumā pavadīja sākumsastāva spēlētājam neatbilstoši mazu laiku. Noā savu vasarā noslēgto četru gadu līgumu par 72 miljoniem dolāru pagaidām nav spējis attaisnot, vidēji spēlē gūstot piecus punktus un savācot 8.8 atlēkušās bumbas. Punktu gūšana gan nebija viņa galvenais uzdevums laukumā, taču arī aizsardzībā 32 gadus vecais francūzis darbojies daudz nepārliecinošāk nekā pirms traumas Čikāgas "Bulls" sastāvā.

27 gadus vecais Dženingss NBA aizvada savu septīto sezonu un, lai arī iepriekš pārcieta smagu traumu, Ņujorkā tika sagaidīts ar lielu optimismu. Tika cerēts, ka viņš arī pēc traumas spēs parādīt to sniegumu, ar kuru kļuva slavens Milvoki "Bucks" sastāvā, trīs sezonās pēc kārtas gūstot vismaz 16 punktus spēlē. Dženingss pirms sezonas arī veica pārdrošus paredzējumus par "Knicks" iespējām ne tikai iekļūt "play-off", bet arī pārvarēt pirmo kārtu, kā arī atklāja, ka kluba prezidents Fils Džeksons paredz viņam sīvu konkurēšanu par sezonas labākā rezervista titulu. Neviens no šiem pirmssezonas mērķiem nav piepildīts.

"Knicks" savukārt jau šonakt sagaida nākamā spēle, tikšanās savā laukumā ar "Raptors", vienu no Austrumu konferences favorītēm, kas ar maiņas darījumu turklāt ieguva Seržu Ibaku. Kristaps Porziņģis iepriekš norādīja, ka varētu būt gatavs atgriezties laukumā tieši šajā spēlē, bet par to vēl nav oficiāli paziņots un, visticamāk, skaidrība par to būs tikai pāris stundas pirms spēles.

"Knicks" šosezon vēl palikušas 23 regulārās sezonas spēles, bet pašreizējā bilance (24-35) ļauj ieņemt tikai 12. vietu Austrumu konferencē, kamēr "play-off" zona ir četru uzvaru attālumā.

P.S. Ņujorkas mediji norāda uz baumām arī par Derika Rouza atlaišanu


Izmantotie resursi:
Knicks waive Brandon Jennings
1 2 3 89 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2017-02-27 15:43, pirms 7 gadiem
Būs kādai PO blicei normāls otrais saspēlnieks. CAVS pat varētu noderēt labāk par Deronu.

  +8 [+] [-]

, 2017-02-27 15:47, pirms 7 gadiem
Lai arī nekāds lielais vilcējs nebija, bet savu enerģiju no soliņa viņš deva. Cerams, ka aizies atpakaļ uz Bucks, tur trūkst PG, Dellijs galīgi nevelk! Fils tik brauc auzās. Viss iet uz to, ka beigās būs jādod Rouzam lielais līgums!

  +6 [+] [-]

, 2017-02-27 15:48, pirms 7 gadiem
IDIOTI!!!!

  +7 [+] [-]

, 2017-02-27 15:49, pirms 7 gadiem
Ir arī labā ziņa. Bakers varēs vairāk spēlēt! Vispār šis solis nozīmē, ka Knicks izkar balto karogu?

     [+] [-]

, 2017-02-27 15:51, pirms 7 gadiem
Cik saprotu Rendls vasaras līgā pie NYK kapājis, pārbaudīta vērtība līdz ar to. Ja godīgi neizskatās slikts

     [+] [-]

, 2017-02-27 15:52, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: IDIOTI!!!!
Jo?
Slēpts komentārs: XMARTINSLV
Slēpts komentārs: varjags

  +6 [+] [-]

, 2017-02-27 16:04, pirms 7 gadiem
varjags rakstīja: Vispār viss iet uz to, ka Knicks iedos Porziņģim lielo līgumu un tad būs Biedriņa liktenis! Sildīs soliņu!
solinu noteikti kadu laiku nesildis,biedrins un KP ir 2 pilnigi dazadi cilveki!!

     [+] [-]

, 2017-02-27 16:05, pirms 7 gadiem
varjags rakstīja: Vispār viss iet uz to, ka Knicks iedos Porziņģim lielo līgumu un tad būs Biedriņa liktenis! Sildīs soliņu!
Nu cerams viņs no bračkam pa galvu dabūs tā, ka maz neliksies.
Slēpts komentārs: mxs

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 16:25, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: no bračkām pa galvu dabūs tikai tādā gadījumā, ja beigs viņiem naudu dod. būsim reāli viņi nekādi, NBA spēlētāju sagatavotāji nav, parasti piedzīvotāji-liekēži. Būt par aģentu NY populāram sportistam nav nekas baigi grūtais, ne jau viņi meklē sponsorus KP, bet sponsori meklē KP
Vispār likās, ka Dženingss ir saspēles vadītājs, kas var iederēties NYK nākotnes plānos, bet nekā. Lietderīgāk NYK būtu atlaist Hornačeku un meklēt īstu treneri.
Būsim reāli - nasasniegtu viņš šo visu, bez bračku padomiem un ieguldīta darba/laika. Nerunāju par pēdējiem 2 gadiem, bet gan par to, kas bija pirms tam.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 16:27, pirms 7 gadiem
batais kaogs izkārts no Knicks puses

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 16:29, pirms 7 gadiem
nja ,bija jadod prom karamele un rouzs ,dzenings varēja palikt...

  +5 [+] [-]

, 2017-02-27 16:29, pirms 7 gadiem
Vispār tagad sanāk NYK ir loši. Pirms pāris dienām otrā raunda piku būtu dabūjuši. Tagad paliks bez spēlētāja un vēl algu maksās 😁

  +6 [+] [-]

, 2017-02-27 16:35, pirms 7 gadiem
XMARTINSLVpirms 36 min.
Labi tagad tik, Rozam iedod līgumu un Carmelo jamaina prom ,jo tur Rouzs un KP ir tie kas spele aizsardziba

LOL Roze spēlē aizsardzībā!!!! Papēti status roze ir ar vissudigako plus mīnus statistiku komandā

 +21 [+] [-]

, 2017-02-27 16:40, pirms 7 gadiem
XMARTINSLV rakstīja: Labi tagad tik, Rozam iedod līgumu un Carmelo jamaina prom ,jo tur Rouzs un KP ir tie kas spele aizsardziba
Šeit ļoti labi dati par Rouza izcilo aizsardzību. Visā NBA(!) tikai 4 PG (ieskaitot visus rezervistus) ir ar sliktāku Defensive real plus minus koeficientu, kas ļoti labi raksturo viņa aizsardzību: NBA Real Plus-Minus - National Basketball...

Tas arī nav tādēļ, ka Knicks zaudē, jo Kristaps šajā radītājā ir 16. vietā no 94 PF ar visu slikto komandas sniegumu: NBA Real Plus-Minus - National Basketball...

Rouzs patiesībā ir katastrofa aizsardzībā un šādi skaitļi viņam ir ne tikai šosezon. Par uzbrukumu un piespēlēm komandas biedriem arī labāk nerunāsim, jo pat Demarkusam Kazinsam ir vairāk rezultatīvu piespēļu nekā Rouzam.

Ja rēķina piespēles vidēji 48 nospēlētajās minūtēs, tad Rouzs ir 40. starp 56 PG, kuri ir spēlējuši pietiekami daudz, lai būtu šajā statistikā: 2016-17 Regular Season NBA Player Stats and...

Īsāk sakot, es Rouzam ar 3m garu kātu neskartos klāt, kur nu vēl parakstītu ilgtermiņa līgumu ar viņu par milzu naudām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2017-02-27 16:49, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: Jo?
Jo Dzenings ir labāks par Rose, viņš kapā aizsardzībā un nepļūtī ķieģeļus un dala piespēles, kas arī ir saspēlnieka galvenais uzdevums. Kopumā es fantastic 4 būtu aizmainijis tikai pret drafta pikiem, varbūt kādu koledžas basketbolistu pretī vēl varētu saņemt. Fantastic 4 (Noah,Carmelo, Rose un visu piemirstais 8mil beņķis Thomas! Nah šitos vajadzēja pasūtīt. Tad jau labāk no Spānijas, labākos kadrus salasīt, za to būs lētāk.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-27 16:52, pirms 7 gadiem
Īsto ko atlaida, spēletāju kurš spēlē komandas interesēs. Nevis tos kuri ir selfishi un kāpā strītbolu..

  +3 [+] [-]

, 2017-02-27 16:53, pirms 7 gadiem
kārtējais Fila fiasko. bet gan jau atļaus norakt vēl nākamo sezonu un tad gan padzīs.

 +14 [+] [-]

, 2017-02-27 16:57, pirms 7 gadiem
Interesanta komanda tie Knicks...ļoti interesanta... Tad, kad par Dženingsu reāli varēja kaut ko dabūt pretī - da vienalga, kaut vai 2. kārtas drafta piku un naudas kompensāciju, tad neko - dūra ar pirkstu mākoņos un tracināja Karameli ar Rouzu - nu tik būs, nu tik mainīsim. Tagad, kad jau vilciens aizgājis, uz sava rēķina atlaiž komandas labāko saspēlnieku Dženingsu. Ja tas tiešām ir izkārts baltais karogs attiecībā uz šo sezonu, tad, teikšu godīgi - sū..īgi un nelaikā izkārts...

  -2 [+] [-]

, 2017-02-27 17:07, pirms 7 gadiem
Wtf?

  -1 [+] [-]

, 2017-02-27 17:08, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Ir arī labā ziņa. Bakers varēs vairāk spēlēt! Vispār šis solis nozīmē, ka Knicks izkar balto karogu?
Kas tur labs? Bakers ir misene un tas, ka vinjs tiks laukumaa tieshi tas noziimee baltaa karoga izkaarshanu.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-27 17:17, pirms 7 gadiem
Sen bija aizdomas, ka Apņšortu galvenais nelaimju cēlonis ir kluba vadība. Un tas pat nav tikai Fils, bet cilvēki, kas tur maku. Pilnīgi nejēgas. Līdzīgi kā mūsu Exeļa finanšu ministri. Kurš normāls kaplis, kļūdams par brīvo aģentu, nāks uz Apeņšortām. Vesela čupa ar tādiem šovasar. Piļnīgs bezcers. Tiešām ceru, ka vismaz par čakarēšanu Ziņģis dabūs 200+mio līgumu uz 5 gadiem. Tad vēl varēs pievērt acis, ka kluba vadība ir pilnīgi pāļi.

     [+] [-]

, 2017-02-27 17:23, pirms 7 gadiem
īsi sakot - KP6 jāprasa maiņa uz (jebkurieni), jo organizatoriskā līmenī šī komanda ir tudīs-pīp. Būtu vismaz mēģinājuši aizmainīt Jennings (par 5 M viņu kā 10-15 min "spridzekli" atrastu, kur paņemt, ja būtu brīva vieta), bet ar rozā brillēm redzēja tikai nenovērtētos Karmelo/Rouzu, kuri noteikti ir sava līguma vērti (ja ne vēl vairāk) un neko mazāku pretī neņems..

  +2 [+] [-]

, 2017-02-27 17:24, pirms 7 gadiem
maksās algu līdz brīdim, kad viņu parakstīs cits klubs..
forši domāt, ka NYK loši, bet man šķiet, ir diezgan liela garantija, ka pēc pāris dienu paredzētā noilguma BJ tiks parakstīts kādā pleijof pretendentē (ar reālām izredzēm).

bet sc komentētāji un visi pārējie komentētāji jau lielāki speci un var visus pamācīt.

p.s. Derons Viljamss.

LA-BOS antifans rakstīja: Vispār tagad sanāk NYK ir loši. Pirms pāris dienām otrā raunda piku būtu dabūjuši. Tagad paliks bez spēlētāja un vēl algu maksās 😁

  +5 [+] [-]

, 2017-02-27 17:26, pirms 7 gadiem
elmurcis rakstīja: īsi sakot - KP6 jāprasa maiņa uz (jebkurieni), jo organizatoriskā līmenī šī komanda ir tudīs-pīp. Būtu vismaz mēģinājuši aizmainīt Jennings (par 5 M viņu kā 10-15 min "spridzekli" atrastu, kur paņemt, ja būtu brīva vieta), bet ar rozā brillēm redzēja tikai nenovērtētos Karmelo/Rouzu, kuri noteikti ir sava līguma vērti (ja ne vēl vairāk) un neko mazāku pretī neņems..
LAikam neesi sapratis,ka komandas ipasniekiem komandas rezultati ipasi nerup,jo nauda nak tapatam,pietiek ar to,ka komanda joprojam ir vertigaka un pelnosaka komanda visa liga!!!Man ka lidzjutejam un domajams ari knicks faniem skumji par to!!!

     [+] [-]

, 2017-02-27 17:26, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: no bračkām pa galvu dabūs tikai tādā gadījumā, ja beigs viņiem naudu dod. būsim reāli viņi nekādi, NBA spēlētāju sagatavotāji nav, parasti piedzīvotāji-liekēži. Būt par aģentu NY populāram sportistam nav nekas baigi grūtais, ne jau viņi meklē sponsorus KP, bet sponsori meklē KP
Vispār likās, ka Dženingss ir saspēles vadītājs, kas var iederēties NYK nākotnes plānos, bet nekā. Lietderīgāk NYK būtu atlaist Hornačeku un meklēt īstu treneri.
Tev pat nav nekādas sajēgas ko brāļi dara.Brāļi pilda pienākumus kurus pildītu citi.Kuri varbut ari saņemtu pāris reizes vairāk.

     [+] [-]

, 2017-02-27 17:28, pirms 7 gadiem
Tu pieduries???? Rouzu būtu laiduši prom...bet nu nejau cilvēku,kurš eleganti redz laukumu,savus punktus iemet,dod enerģiju no soliņa,kā arī piespēles dala ekselenti...uzredzi Playoffi

     [+] [-]

, 2017-02-27 17:28, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: LAikam neesi sapratis,ka komandas ipasniekiem komandas rezultati ipasi nerup,jo nauda nak tapatam,pietiek ar to,ka komanda joprojam ir vertigaka un pelnosaka komanda visa liga!!!Man ka lidzjutejam un domajams ari knicks faniem skumji par to!!!
diemžēl (vai par laimi) tas ir saprasts, bet nu kaut kā negribās KP6 sekot līdzi komandā, kas savtīgu interešu dēļ tā īsti pat par PO 2.kārtu nespētu cīnīties

  +5 [+] [-]

, 2017-02-27 17:29, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Vispār tagad sanāk NYK ir loši. Pirms pāris dienām otrā raunda piku būtu dabūjuši. Tagad paliks bez spēlētāja un vēl algu maksās 😁
FIls jau noraka Rouza un Rubio treidu.Treids esot bijis gatavs.Fils vnk esot žīdojis un prasijis kaut kādu asetu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 17:31, pirms 7 gadiem
Viss ir normāli, jo Dženingss ir pilnīgi neprognozējams frukts. Var nospēlēt ļoti labi, aizskriet, iemest un sadalīt piespēles, bet visbiežākais bija otrais variants - nevar neko, attiecība 1:3. Ir Vujačičs, ir Beikers, sezonas izskaņai pietiks, žēl, ka Rozi neizdevās dabūt prom. Turklāt tagad svarīgi ir būt pašā pakaļā, lai draftā dabūtu labāku piku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 89 komentāri