Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Kobe Braients rotās episkāko Slavas zāles izlaidumu

Agris Suveizda

Leģendārais Kobe Braients rotās episkāko Slavas zāles izlaidumu
Lebrons Džeimss,Kobe Braients un tā laika ASV Basketbola federācijas presidents Džerijs Kolandželo. Foto: AFP/Scanpix

Jau iepriekš bija nojaušams, ka leģendārais basketbolists Kobe Braients Neismita Slavas zālei tiktu izraudzīts tāpat, taču vakardienas traģiskie notikumi viņu neapšaubāmi padarījuši par izvēli numur viens, atzina Slavas zāles vadītājs Džerijs Kolandželo.

"Ironiski, ka trešdien Dalasā man ir paredzēta komitejas sēde, kurā vētīsim kandidātus," Kolandželo sacīja Nacionālās basketbola asociācijas televīzijā. "Saprotams, viņš būs pirmā izvēle. Manā prātā par to nav nekādu šaubu. Viņš tiks godināts. Viņš būs Slavas zālē."

"Šim vajadzētu būt visepiskākajam Slavas zāles izlaidumam vēsturē: Kobe, Tims Dankans, Kevins Gārnets…," sarunā ar The Athletic piebilda Kolandželo. "Kobe tiks godināts tā, kā viņš ir pelnījis tikt godināts." Slavas zāles kandidātu saraksta finālisti tiks paziņoti 14. februārī Zvaigžņu spēles gaitā, bet basketbolistu formāla uzņemšana Slavas zālē notiks NCAA "Final 4" laikā aprīlī. Nominācijai pieejamo spēlētāju saraksts tika paziņots jau decembrī, starp viņiem bez jau pieminētajiem Braienta, Dankana un Gārneta ir arī Kriss Bošs un citi. Atbilstoši noteikumiem, personu drīkst uzņemt Slavas zālē vismaz trīs pilnus gadus pēc pēdējās spēles. Braients karjeru beidza 2016. gadā.

1996. gadā ar 13. numuru draftētais Braients uzreiz tika aizmainīts uz Losandželosas "Lakers", kur arī pavadīja visu spēlētāja karjeru. Braients izcīnīja piecus čempiona gredzenus (2000.,2001., 2002.,2009. un 2010. gadā), divreiz kļuva par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju (2009. un 2010.), vienreiz – par sezonas vērtīgāko spēlētāju (2008.), 18 reizes piedalījās Zvaigžņu spēlē, četras reizes kļuva par Zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju, 11 reizes iekļuva līgas pirmajā simboliskajā izlasē, divreiz kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju (2006. un 2007.) un vienreiz uzvarēja Zvaigžņu spēles "Slam dunk" konkursā (1997.).

Kopā ar ASV izlasi Braients kļuva par 2008. un 2012. gada olimpisko čempionu. NBA karjerā Braients vidēji spēlē guva 25,0 punktus, izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas un izdarīja 4,7 rezultatīvas piespēles. "Lakers" iemūžināja divus Braienta numurus – gan 8., gan 24. Braients helikoptera katastrofā mira 41 gada vecumā.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/video/2020/01/2...
https://twitter.com/ShamsCharania/s...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2020-01-28 15:56, pirms 4 gadiem
[quote edyy5]
Tak beidziet tos murgus rakstīt . Po uz viņu , parasts sportist vēl pie tam nenormāli bagāts un par to samaksāja ar savu dzīvību un diemžēl savas meitas arī
[/quot
.....parasts sportists???meistariba sapisies esi????del tadiem cilvekiem verts basketbolu skatities ir....
...Tev LENINS gadiena nav vecaistevs,ka piemini vina bagatibu seit???komunists esi???

     [+] [-]

, 2020-01-30 02:58, pirms 4 gadiem
Edyy5 rakstīja: Tak beidziet tos murgus rakstīt . Po uz viņu , parasts sportist vēl pie tam nenormāli bagāts un par to samaksāja ar savu dzīvību un diemžēl savas meitas arī
Iespējams maz ko tu saproti no basketbola tādēl tev ar nekaš īpašs. Bet cilvēki kas seko līdz basketbolam un ir redzējuši kā viņš spēlē un ko ir sasniedzis ļoti novērtē viņa sniegumu. Bagātu cilvēku nedara skaitot otram kabatā naudu bet gan milzīgs un smags darbs.