Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hovards: "Darīšu jebko, lai palīdzētu "76ers" tikt pie titula"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Hovards: "Darīšu jebko, lai palīdzētu "76ers" tikt pie titula"
Dvaits Hovards. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas "76ers" centra spēlētājs Dvaits Hovards komentējis, kāpēc pievienojies Doka Riversa vadītajai komandai. 34 gadus vecais spēlētājs arī pastāstīja to, kā laika gaitā mainījusies viņa domāšana saistībā ar basketbolu un panākumiem tajā.

"Titula iegūšana man nozīmēja visu, un tas man lika saprast, ka rezultativitāte un statistika neko nenozīmē," teica Dvaits Hovards. "Es ieguvu NBA čempiontitulu pat neskatoties uz to, ka citās spēlēs nespēju gūt nevienu punktu vai nenospēlēju nevienu minūti. Pats svarīgākais ir pacelt virs galvas trofeju."

"Tas ir mans jautājums visiem komandas biedriem – ko esat gatavi ziedot, lai tiktu pie titula?" Hovards turpināja. "Dažreiz ir jāziedo viss. Tava loma komandā var būt tāda, ka tev jāaizmirst par lietām, kuras tev patīk vislabāk. Manā gadījumā tā bija punktu gūšana un atlēkušo bumbu vākšana. Komandai biju vajadzīgs kādā citā veidā – aizvadītajā sezonā tā bija enerģijas uzturēšana laukumā. Manuprāt, labi izpildīju sev dotos uzdevumus."

Hovardam drīz paliks 35 gadi. Bijušais "Lakers" spēlētājs atklāja, ka viņš izvēlējās pievienoties "76ers", jo Doks Riverss bija vienīgais treneris, kas patiešām vēlējās viņu redzēt sastāvā: "Doks bija pirmais, kurš man zvanīja un teica, ka grib redzēt mani "76ers" komandā. Vēlāk zvanīja arī Darils. Esmu priecīgs, ka Doks man piedāvāja spēlēt Filadelfijā. Es viņam uzreiz atbildēju, ka esmu ar mieru."

Hovardam tika vaicāts, kāpēc viņš uzskata, ka "76ers" ir iespēja izcīnīt čempiontitulu, uz ko viņš atbildēja: "Ir vairākas lietas, bet visa pamatā ir divas jaunas basketbola zvaigznes – Bens Simonss un Džoels Embīds. Embīds ir piedzīvojis smagus zaudējumus, domāju, ka tieši šosezon viņš būs īpaši koncentrējies uz panākumu gūšanu. Redzu, ka viņi abi ir gatavi gūt panākumus. Tāpat mana un Denija Grīna piesaiste ir nākusi par labu komandai. Komandai ir treneris, kas vienmēr domā par uzvarām un to, cik svarīgi ir uzvarēt. Uzskatu, ka šis ir mūsu gads."

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...