Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA ienākumi iepriekšējā sezonā bija par 1.5 miljardiem mazāki nekā plānoti

Rolands Eliņš

NBA ienākumi iepriekšējā sezonā bija par 1.5 miljardiem mazāki nekā plānoti
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: AFP/Scanpix

Ziņu aģentūra AP, atsaucoties uz saviem avotiem Nacionālajā basketbola asociācijā, vēsta, ka iepriekšējā sezonā līgas ienākumi bija par 1.5 miljardiem ASV dolāru mazāki nekā plānots sezonas sākumā.

Nacionālā basketbola asociācija pandēmijas dēļ bija spiesta savu 2019./2020. gada sezonu pabeigt novēloti un izspēlēt īpaši izveidotā burbulī Orlando, kurā spēles noslēdzās tikai pirms mēneša. Burbuļa uzturēšana līgai izmaksāja apmēram divsimt miljonu dolāru, un tagad NBA jāpieņem svarīgs lēmums par nākamās sezonas izspēli.

AP vēsta, ka NBA vadība apzinās, ka finansiāli daudz izdevīgāk būtu sezonu sākt decembrī. Līga noskaņojas uz sezonas sākumu decembra beigās, izspēlējot saīsinātu regulāro sezonu, lai to varētu pabeigt vasaras sākumā, kā ierasts līdz šim. AP avoti norāda, ka šajos plānos sezonas sākums decembrī būtu par apmēram 500 miljoniem dolāriem ienesīgāks nekā sezonas sākšana janvāra vidū vai vēl vēlāk.

Kopumā šī sezona līgai nebija finansiāli veiksmīga, paliekot tālu no cerētājiem ienākumiem. AP ziņo, ka reālie ienākumi bijuši par pusotru miljardu mazāki nekā plānots pirms sezonas sākuma. Ienākumu kritumam bija vairāki iemesli, ieskaitot pandēmijas radītos (spēļu pārcelšana un aizvadīšana bez līdzjutējiem, burbuļa izmaksas), kā arī gadu ilgo konfliktu ar Ķīnu.

Sagaidāms, ka ienākumu kritums atstās lielu iespaidu uz nākamās sezonas algu griestiem, kas vēl nav izziņoti. Līgas pārstāvji dažādiem ASV medijiem piedāvāuši atšķirīgas prognozes par algu griestu samazināšanos, norādot, ka algu limits varētu samazināties par 3-12 miljoniem dolāru.

NBA drafts paredzēts 18. novembrī, un līdz tam algu griestiem vajadzētu būt izziņotiem.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/nba-nba-...

  +3 [+] [-]

, 2020-10-26 19:20, pirms 3 gadiem
Šiem īstā jautrība sāksies , kad jaunā sezona startēs. Es neredzu iespējas , ka spēles aizvadītu ar skatītājiem , jo tā būtu pašnāvība+ tā lidošana uz citiem štatiem , kur kovida noteikumi ir savādāki radīs galvas sāpes šiem

     [+] [-]

, 2020-10-26 19:56, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Šiem īstā jautrība sāksies , kad jaunā sezona startēs. Es neredzu iespējas , ka spēles aizvadītu ar skatītājiem , jo tā būtu pašnāvība+ tā lidošana uz citiem štatiem , kur kovida noteikumi ir savādāki radīs galvas sāpes šiem
Nu pirmās idejas jau bija, ka, ja komanda aizlido uz kaut kurieni, tad viņa tur paliek uz vairākām spēlēm. Gan jau šie kaut ko sakarīgu sagudros.

Par skatītājiem gan nav pat jēgas sapņot...

     [+] [-]

, 2020-10-26 20:08, pirms 3 gadiem
Skatītāju arēnās nebūs tāpēc līga grib ātrāk sākt sezonu..
Es neticu,ka spēlētāji un spēlētāju padome tik ātri parakstīs papīrus par jauno sezonu..Rekur tikko Dinvidijs uztvītoja smuku tekstu.
I could be wrong cuz I’m new to this agent thing. But revenue projections were $8B usd.

Players lost 35% of salary this year between initial 10% escrow and the enhanced 25% Covid escrow.

35% x (50% of $8B) = $1.4B
Quote Tweet
So basically in spite of the mandate to bear the Covid weight 50/50 and the Daryl Morey fiasco (300-500M) the players covered this entire loss and played in Orlando for free...
Līga tagad grib atkal samazināt algas.

     [+] [-]

, 2020-10-26 22:07, pirms 3 gadiem
Lockouts ir iespējams?