Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertānam un Kurucam rezultatīvs sniegums savu komandu pirmajās uzvarās

Bertānam un Kurucam rezultatīvs sniegums savu komandu pirmajās uzvarās
Rodions Kurucs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Rodions Kurucs ar deviņiem punktiem palīdzēja Bruklinas „Nets” ar 113:109 pieveikt Ņujorkas „Knicks”, bet Dāvis Bertāns tika pie 13 punktiem, palīdzot „Wizards” ar 97:85 apspēlēt „Thunder”.

Rodions Kurucs šonakt nospēlēja 12 minūtes un guva deviņus punktus, kas viņam bija pirmie šosezon (1p. 1/2, 2p. 1/3, 3p. 2/2). Visus savus punktus Kurucs guva pirmajā puslaikā, kad „Nets” iekrāja lielu pārsvaru. Latviešu uzbrucējam arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un viena pārtverta bumba, taču arī divas kļūdas un viena piezīme. Kuruca +/- rādītājs bija plus pieci.

Aizvadītajā Ņujorkas derbijā „Nets” tika pie savas sezonas pirmās uzvaras. Mača gaitā „Nets” bija iekrājusi 19 punktu pārsvaru, taču ceturtajā ceturtdaļā nospēlēja neveiksmīgi un visu pārsvaru izlaida no rokām. Pēdējā minūtē vadībā bija jau „Knicks”, taču 24 sekundes pirms beigām Kairijs Ērvings ar trāpītu sarežģītu metienu izvirzīja „Nets” vadībā, savā ziņā revanšējoties par neveiksmīgo uzbrukumu sezonas pirmās spēles pēdējās sekundēs. „Knicks” pēdējās sekundēs nospēlēja kā „Knicks”, paspējot pieļaut divas kļūdas, un zaudēja ar 109:113.

Ērvings „Nets” uzvarā guva 26 punktus, bet Spensers Dinvidijs pievienoja 20 punktus. Ņujorkas sastāvā 22 punkti rezervistam Alonso Trīram, un „Knicks” tikt pie uzvaras nepalīdzēja arī izcilā precizitāte tālmetienos (17/25), kas bija pat krietni labāka nekā precizitāte no soda metienu līnijas (68% un 57%).

Savukārt Dāvis Bertāns „Wizards” mačā laukumā pavadīja 27 minūtes, kurās guva 13 punktus (2p. 2/3, 3p. 3/9). Viņam arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un viena pārtverta bumba. Dāvim arī divas kļūdas un trīs piezīmes, kā arī komandas labākais +/- rādītājs (plus 16). Bertāns bija „Wizards” rezultatīvākais rezervists un nospēlēja piekto lielāko spēles laiku komandā.

Ar metienu precizitāti „Wizards” sastāvā īpaši negāja Bredlijam Bīlam, kurš ar 22 metieniem guva 17 punktus, bet debitants Rui Hačimura savāca 19 punktus. Rezultatīvākais ar 21 punktu bija Tomass Braients, kurš savāca arī 11 atlēkušās bumbas, un „Wizards” ar sekmīgu sniegumu aizsardzībā izcīnīja uzvaru pār „Thunder” ar 97:85. Pēc zaudējuma Dalasai šī bija Bertāna komandas pirmā uzvara šosezon.

„Thunder” sastāvā lauvas tiesu punktu guva otrgadnieks Šejs Gildžess-Aleksandrs, kuram 28 punkti, Danilo Gallināri pievienoja 18 punktus, taču visiem pārējiem Oklahomsitijas spēlētājiem spēle no rokas negāja. Kriss Pols iemeta sešus punktus, bet pieļāva vairāk kļūdu (5) nekā izdalīja rezultatīvas piespēles (4).

Bertānam nākamā spēle paredzēta rītnakt pret savu iepriekšējo komandu Sanantonio „Spurs”, bet Kurucs svētdien pusnaktī spēlēs pret Memfisas „Grizzlies”.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo


, 2019-10-26 05:42, pirms 4 gadiem
Super visiem 3 latviešu komandām uzvaras!
, 2019-10-26 07:15, pirms 4 gadiem
oxa , 06:55, pirms stundas
Trakākais bija Nets zaudējums: 115:115 2 sekundes līdz beigām - Bruklinai 2 soda metieni - un abi garām, tad zaude pagarinajumā
Slēpts komentārs: Tumanovs
, 2019-10-26 08:22, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Bertānam trojkas 3/9, ja grib uz allstars trojku konkursu, tad stipri jāpieliek
Tu laikam aizmirsi,kas notika pagāšgad..Popularitātes konkurs.
, 2019-10-26 10:07, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: oxa , 06:55, pirms stundas
Trakākais bija Nets zaudējums: 115:115 2 sekundes līdz beigām - Bruklinai 2 soda metieni - un abi garām, tad zaude pagarinajumā
Pirksts klaviatūrā iesprūdis jau nedēļu??
, 2019-10-26 11:10, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka šajā spēlē apzināti tika kombinēts uz Bertānu, tas priecē! Arī labākais +/- komandā!
Kurucs arī labu enerģijas devu iedeva komandai pirmajā puslaikā!
, 2019-10-26 13:23, pirms 4 gadiem
Kautkā nepatika tas, ka Kurucs baidījās sākumā mest 3pt. 3 reizes izspēlēja uz viņu pilnīgi brīvu, bet viņš sagaidīja sedzēju un gāja caurgājienā un visas reizes pazaudēja bumbu. Cerams ka ar trāpīto tālmetienu 4ajā piegājienā atguva pārliecību
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
12

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.