Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Uzbrukums prasīs laiku, aizsardzībā varam spēlēt labāk nekavējoties"

Andrejs Siliņš

Porziņģis: "Uzbrukums prasīs laiku, aizsardzībā varam spēlēt labāk nekavējoties"
Kevins Lavs un Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

"Tas būs zināms process līdz sapratīsimies uzbrukumā viens ar otru, bet tas, ko varam paveikt nekavējoties, ir kļūt labāki aizsardzībā," pēc zaudējuma Klīvlendas "Cavaliers" jaunās Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) sezonas pirmajā spēlē sacīja Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

"Otrajā puslaikā viņi sāka trāpīt brīvos metienus, kādus nevarēja trāpīt pirmajā puslaikā. Līdzjutēji vairāk iesaistījās spēlē, un mēs vairs neatgriezāmies aizsardzībā, neizdarījām tās lietas, kas mums ļautu apturēt viņu uzbrukumu," spēli īsumā komentēja Porziņģis, norādot uz misēkļiem aizsardzībā kā galveno zaudējuma iemeslu.

Savukārt uz uzbrukuma trūkumiem norāda statistika - 17 piespēles un 18 kļūdas. "Mums jāparūpējas par bumbu [labāk] un jātrāpa brīvie metieni," sacīja latvietis. "Mūsu pluss, ka komandā ir Deriks [Rouzs], Brendons [Dženingss] un Melo [Entonijs], ir tas, ka viņi piesaista tik daudz pretinieku uzmanības, ka es varu tikt pie brīviem metieniem. Manā ziņā ir šos metienus trāpīt un būt gatavam to paveikt. Bet viņi ir tie, kas rada šīs situācijas."

Sezonas pirmajā spēlē Kristaps trāpīja trīs no pieciem trīspunktniekiem, ka arī divus no astoņiem metieniem divu punktu vērtē.

"Mums kā komandai ir daudz vietas izaugsmei. Tas būs zināms process līdz sapratīsimies uzbrukumā viens ar otru, bet tas, ko varam paveikt nekavējoties, ir kļūt labāki aizsardzībā. Jāskatās spēles video, jāizanalizē kļūdas un jau nākamajā spēlē aizsardzībā jāspēlē labāk," noslēdza liepājnieks.

Deriks Rouzs, kuram 17 punkti un četras kļūdas, kamēr tikai viena rezultatīva piespēle, pēc sava debijas mača "Knicks" rindās atzina, ka kļūdas radušās no pārcenšanās. "Dažas kļūdas radās pēc tam, kam pārāk uzstājīgi devos caurgājienā. Visas četras kļūdas man bija jau pirmajā puslaikā un man kā saspēlniekam tas ir slikti. Par piespēlēm runājot, viņi aizsardzībā mainījās pie blokiem un bija labāk jānolasa aizsardzība."

Rouzs arī norādīja, ka trijstūra uzbrukumā saspēles vadītājam nereti jānonāk laukuma stūrī, kas apgrūtina viņa sniegumu, taču apņēmās uzlabot savu sniegumu tik un tā.

"Mums jāsaprot, kas vēlamies būt aizsardzībā kā komanda. Ir daudz lietu, kas mums visiem kopa vēl jāsaprot, bet tas notiks, mums tikai jāturpina strādāt. Tagad, kad esam visi kopā un kad sākusies sezona, treniņi kļūs īsāki, spēļu būs vairāk, tāpēc mums sniegumu jāmēģina uzlabot arī caur spēlēm, līdz atrodam kaut ko, pie kā varam pieturēties," sacīja Karmelo Entonijs. "Ja Deriks [Rouzs] vēlas spēlēs "pick'n'roll", tad tas arī viņam ir jādara - mēs nevēlamies kādu izmainīt vai kādam kaut ko atņemt, mums vajag izmantot katra spēlētāja stiprās puses."


Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

     [+] [-]

, 2016-10-26 09:20, pirms 7 gadiem
Pārbaudes spēlēs bumba visu laiku kustējās,bet te bumba reāli tika pielīmēta pie rokām,un kustības nekādas..Ātrais uzbrukums no pārbaudes spēlēm ar nebija redzams..

  +4 [+] [-]

, 2016-10-26 09:28, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pārbaudes spēlēs bumba visu laiku kustējās,bet te bumba reāli tika pielīmēta pie rokām,un kustības nekādas..Ātrais uzbrukums no pārbaudes spēlēm ar nebija redzams..
Pārbaudes spēlēs praktiski nespēlēja Rouzs, kuram 4TO un 1ast, viņš ir tādā komandā, ka var atļauties arī piespēlēt, bet Rouzs jau to nesaprot. Vajag šīs piespēles, jo KP,Melo ir labi metieni, viņiem vajag kādu, kas uzvelk viņu sedzējus, bet, ja Rouzs nedod brīvam bumbu, bet mauc ar galvu sienā, tad būs grūti.

     [+] [-]

, 2016-10-26 09:29, pirms 7 gadiem
Nekāda pārsteiguma. Tieši šādu spēli gaidīju no Knicks. PO 1.kārta pašreuz ir šīs komandas griesti! Negaidiet nekādus Roza flashback MVP sezonas spēles.

     [+] [-]

, 2016-10-26 09:36, pirms 7 gadiem
Vienīgais brīdis kad NYK bija laba bumbas kustība bija 1. cet. pirmajās minūtēs.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-26 10:01, pirms 7 gadiem
Lai arī KP tomēr tika pie metieniem, tomēr liela daļa no tiem bija nesagatavoti un neiespēlēti, un te akmens tieši saspēlņieku aka Rose un Carmelo lauciņā, pilnīgi speciāli nedod piespēles. Trenerim pamatīgs darbiņš, lai salauztu ego džekiem + viņam jāiemācās izmantot tas pats Noa, lai arī man liekas, ka NYK pamatīgi iegrābusies ņemot Noa un aizmainot Lopezu.
Pats KP ir stipri progresējis, bet kkas nav viņam, tāds garais nevar dzīvot tikai no pusķikiem, viņam jāspēlē vairāk kā Anthony Davis.

     [+] [-]

, 2016-10-26 10:29, pirms 7 gadiem
Pirmā spēle, Klīvlendā, pēc ar cermoniju...
Normāli, ka spēle nevedās un, ka tā bija drausmīga visai komandai...
Lai arī dažas iezīmes nav glaimojošas, pirmā spēle ir pirmā spēle, kā arī neko diži vairāk no NY arī nevar gaidīt.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-26 10:48, pirms 7 gadiem
Jāāā ,bet Spurs man patika, kā saspēlējusies komanda . Nu lai izdodās arī "Kncks".

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 11:47, pirms 7 gadiem
No komandas saspeles ne minjas.Mazie neviens nevadija saspeli.Rouzs vispar dazbrid ljoti briesmigs.
Garais gals ari maz parliecina.
Cerams nebus ar tiem treidiem iegrabiens.
Pagaidam ta izskatas gan...

     [+] [-]

, 2016-10-26 12:06, pirms 7 gadiem
foto labs