Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dāvja Bertāna dzīve pagaidām nav mainījusies: "Algas čeku vēl neesmu saņēmis"

Dāvja Bertāna dzīve pagaidām nav mainījusies: "Algas čeku vēl neesmu saņēmis"
Dāvis Bertāns. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns šovasar parakstīja jaunu līgumu ar Sanantonio "Spurs", turpmākajos divos gados saņemot 14 miljonus ASV dolāru. Arī amerikāņu medijiem viņš norādīja, ka šosezon sagaida lielāku lomu komandā.

"Lielāks līgums noteikti parāda, ka viņi vēlas, lai es paliktu un dotu komandai vairāk. Jo vairāk spēšu palīdzēt vienībai, jo vairāk iespēju saņemšu. Viss būs atkarīgs no manis paša," sacīja Dāvis Bertāns, kuram novembrī apritēs 26 gadi. Vaicāts, vai jaunais līgums kaut kā mainījis viņa ikdienas dzīvi, Bertāns atteica: "Algas čeku vēl neesmu saņēmis."

Veterāns Manu Džinobili šovasar pieņēma lēmumu beigt karjeru, taču 41 gadu vecais argentīnietis ieradās "Spurs" treniņā un kopā ar Timu Dankanu ziedoja treniņtērpus un piedalījās ar komandu dažādos vingrinājumos. Bertāns pajokoja par Džinobili ierašanos: "Nedomāju, ka viņš iepriekšējos gados trenējās tik nopietni, kā to darīja tagad."

Toties ierindā palicis 38 gadus vecais katalāņu garais spēlētājs Pau Gazols. Iepriekšējā regulārajā sezonā viņš sāka 63 no 77 spēlēm, vidēji laukumā pavadīja 23,5 minūtes un guva 10,1 punktu, kas ir viņa sliktākais rādītājs karjerā. Taču Gazols šosezon saņems 16,8 miljonus dolāru un būs trešais vislabāk apmaksātais spēlētājs komandā. "Pats sev uzstādīšu maksimāli augstu latiņu. Tieši tādēļ man maksā kaudzi dolāru. Nesaņemu minimālo līgumu, un man šī summa būs jāatstrādā," sacīja Gazols.

"Vienmēr sevi izaicinu, un tieši tādā veidā allaž esmu sasniedzis vairāk, nekā man vajadzēja izdarīt. Un turpināšu tāpat līdz pat savai nāvei," turpināja Gazols, kura rēķinā iepriekšējā sezonā bija arī 8,0 atlēkušās bumbas un 3,1 rezultatīva piespēle. "Vienmēr vēlos sākt spēles. Sākumsastāvā esmu bijis visu savu karjeru, taču sapratīšu, ja komandai kādā brīdī vajadzēs, lai nāku no soliņa. Es to darīšu. Taču vienmēr no sevis prasu visu maksimālo."

Izmantotie resursi:
https://www.expressnews.com/spurs-n...


, 2018-09-27 12:15, pirms 6 gadiem
Džinobili tiešām patriots, pat karjeru beidzis un atnāk uz pirmajiem treniņiem! Dankans tāds pats, Gasols būs viens no stūrakmeņiem starting five, bet Bertāns dalīs 5/6 vietu man šķiet, bet iespējams, pārsvarā ies starting five.
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
2

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.