Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Milzs "Knicks" nākotni saista ar Porziņģi, Hārdeveju un citiem, bet nemin Entoniju

Agris Suveizda

Milzs "Knicks" nākotni saista ar Porziņģi, Hārdeveju un citiem, bet nemin Entoniju
Skots Perijs, Stīvs Milzs un Džefs Hornačeks
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Ņujorkas "Knicks" jaunais prezidents Stīvs Milzs bloga ierakstā MSG mājaslapā ieskicējis savu vīziju par komandas nākotni. Tajā ietilpst gan Kristaps Porziņģis, gan Tims Hārdevejs, gan Villijs Ernangomess un citi, taču savā tekstā Milzs "piemirsis" pieminēt "Knicks" superzvaigzni Karmelo Entoniju.

Jauna diena "Knicks" – sākas jauns ceļojums
Tas sākas ar jautājumu. Pirms treneri un spēlētāji ierodas savā vietā, pirms dēlītis tiek piepildīts ar krustiņiem un aplīšiem un pirms zāle atdzīvojas no cilvēku radītās rīboņas un apavu čīkstoņas, ir svarīgi atkāpties un pavaicāt: kā mēs varam uzbūvēt "Knicks" komandu, kuru raksturo īsta vienotība kopīgam mērķim, grupu, kurā visi patiesi tic cits citam un tam, ka kopīgi varam izveidot kaut ko unikālu, kaut ko īpašu? Kā iepriekšējā mēnesī teicu dienā, kurā Skotu Periju iepazīstinājām kā mūsu jauno ģenerālmenedžeri, mūsu pamatprincips ir atjaunot lepnumu, darba ētiku un uzticamību, kas nepieciešama, lai spēlētu Ņujorkā.

Nepiekāpīga aizsardzība. Nesavtīga bumbas kustība. Cīņa par atlēkušajām bumbām. Tās būs mūsu galvenās īpašības. Un mūsu plāns kļūt jaunākiem un atlētiskākiem ir sācies, pateicoties 22 gadus vecajam Kristapam Porziņģim, 25 gadus vecajam Timam Hārdevejam, kurš ir atgriezies komandā, 23 gadus vecajam Villijam Ernangomesam un mūsu drafta pirmās kārtas izvēlei Frankam Ntilikinā, kuram ir tikai 19.

Skots zina, kā izveidot uzvaras nesošu programmu. Viņš pilnveidos basketbola operācijas, sākot ar attīstības spēlētājiem G līgā līdz pareizo mozaīkas gabaliņu savākšanai vienkopus The Garden laukumā. Un treneris Džefs Hornačeks, ar spēcīgu raksturu savās spēlētāja dienās, vainagos darba ētiku un stingrību, ieviešot jaunas vēsmas mūsu uzbrukumā un aizsardzībā. Pat Ņujorkas spiediena pilnajā atmosfērā tam, ko mēs darīsim un kā mēs darīsim, jānotiek ar skaidru filozofiju un vīziju. Kā organizācijas jaunajam prezidentam tā ir mana svarīgākā vadības loma – saglabāt skatienu uz lielo bildi, nodrošināt, lai viss mūsu darītais iekļautos kopējā stratēģijā.

Gūt priekšrocību
Šo izaicinājumu noteicu pats sev pirmajās dienās kā "Knicks" prezidentam – radīt jaunu vidi ar svaigu skatījumu un pieņemt, ka šī misija var prasīt nedaudz laika. Pīts Kerils, mans senais basketbola treneris koledžā, sacīja, ka basketbols atklāj mūsu raksturu un ka laukumā kļūst skaidrs, kāda persona tu esi īstenībā. Ja esi savtīgs, tas atklāsies. Ja esi devīgs vai ja esi ar lielu ego, tas kļūs zināms. Laukumā to nevar noslēpt, un tavi komandas biedri to zina. Liela daļa basketbola programmas nozīmē cilvēkus izvilkt no viņu komforta zonas, lai ne tikai pilnveidotu viņu stiprās puses, bet arī lai atklātu un strādātu pie viņu mīnusiem.

Saprotam, ka šajā līgā valda augstu lidojošas zvaigznes, taču arī tajā saglabājas basketbola paši pamati – labas piespēles rada labus metienus. Es vēroju. Es pierakstu. Es cenšos mācīties no visa, ko redzu. Taču tajā pašā laikā tas nebūt nav mans stils dzīties pakaļ visam, ko dara pārējie. Tas, kas NBA dod panākumus šobrīd, ne obligāti dos panākumus arī pēc trim vai četriem gadiem. Mani intriģē vakuums, kas paliek pēc tam, kad visi cenšas kopēt to, ko dara visi pārējie. Tas dod iespēju kādam kaut ko darīt nedaudz atšķirīgi, un tieši tad ir iespēja gūt priekšrocību.

Ilgtermiņa vīzija
Būdams saspēles vadītājs, pārāk bieži koncentrējos savai statistikai, un mana izpratne bija ierobežota. Taču tieši treneris Kerils izaicināja mani savu lomu uztvert citādi, laukumā demonstrēt lielāku sapratni, lasīt pretinieku aizsardzību un kopumā aptvert domu, ka ir arī citi veidi, kā palīdzēt komandai uzvarēt – ne tikai pašam gūstot punktus. Arī visus šos gadus kopš manas bērnības, jaunības nav tālu jāmeklē pēc mīlestības pret basketbolu. Jūtas pret šo spēli, pret sviedriem zālē, pret simtiem izdarītu metienu treniņā – tas viss joprojām ir kopā ar mani. Mani šī spēle joprojām valdzina. Un tagad es esmu tas, kuram ir jāpielieto gudrība. Maijā – pirms vēl bijām piesaistījuši Skotu – devos uz Franciju, lai vērotu Franku Ntilikinā. Viņa fiziskās īpašības bija acīmredzamas, un es pamanīju, kā viņš kā saspēles vadītājs juta, kad komandas biedrus uzbrukumā nepieciešams piebremzēt un kad nepieciešams palielināt agresivitāti.

Viņš, Porziņģis un Hārdevejs kopā ar Ernangomesu un Ronu Beikeru simbolizēs mūsu aizsardzības jauno domāšanu, kurā pretinieku apturēšana iegūs daudz lielāku nozīmi. Tikai tādā veidā iespējams produktīvs uzbrukums. Mēs akcentēsim bumbas kustību, ķermeņa kustību, brīvās vietas izmantošanu, saprotot, ka pie šīm izmaiņām nāksies strādāt. Sākumā mums tas varbūt neizdosies uzreiz, taču mēs uz to tieksimies. Šie spēlētāji, kuri joprojām ir jauni, vēlas uzlabot savu spēli un ir vienoti kopējam mērķim, jau tagad maina atmosfēru, kas valda ap klubu. Treneris Kerils viņus vēlētos savā komandā.

Savā amatā
Mūsdienu spēle pieprasa gandrīz nepārtrauktu koledžas spēlētāju un brīvo aģentu piesaisti. Skots savas pieredzes dēļ – sākot no koledžas trenera dienām līdz laikam "Pistons", "Magic" un "Kings" vadībā – zina, kā izveidot spēcīgas attiecības, piesaistīt lieliskus sportistus un mainīt kultūru komandā. Kamēr es turpināšu veidot attiecības visā līgā, Skots vadīs sarunas ar citiem ģenerālmenedžeriem. Viņš veidos sastāvu un izlems, kurš vislabāk atbilst kopējai stratēģijai. Tikmēr es viņu izaicināšu, lai kļūtu skaidrs, ka viss tiek darīts, paturot prātā lielo bildi. Es uzticēšos viņa spriedumam.

Viņa komunikācijas īpašības un prasmes dod man pilnu pārliecību, ka viņš spēs "Knicks" padarīt par brīvo aģentu mērķi. Šī ir vilinoša pilsēta. Visi vēlas kļūt par to īsto, kurš to paveiks, kurš visu izlabos un sakārtos, taču neviens no mums šeit neatrodas uzmanības dēļ. Mēs nemeklējam popularitāti, mēs neesam slavas ķērāji. Mēs tikai vēlamies nodoties procesam, soli pa solim, un redzēt rezultātu.

Mēs tikai vēlamies to izdarīt.

Izmantotie resursi:
https://blog.msg.com/2017/08/25/a-n...

     [+] [-]

, 2017-08-26 10:46, pirms 7 gadiem
Uh, sola zelta kalnus gluži kā mūsu politiķi... No tā viņa nosauktā aizsardzības simbolizējošā jaunā piecinieka labi ja 1 vai 2 būs tuvu laba spēlētāja līmenī, pārējie līgas labākajiem var pienest ūdeni.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-26 10:53, pirms 7 gadiem
Jadabūj tad prom Lee,Thomas un Antonijs.Ideāli ja arī Noah bet viņu neviens neņems.NY pagaidām pašķidrs garais gals.

     [+] [-]

, 2017-08-26 11:00, pirms 7 gadiem
East post news apskatnieks Danny DaViti twīto, ka Knicks panākuši vienošanos ar Jabari Parker no bukiem. Pretī dod Lee.

     [+] [-]

, 2017-08-26 11:00, pirms 7 gadiem
Nez, kas taisīs rezultātu NY... Pagaidām nevienu tādu neredzu. Karamele aizies, KP būs vēl mazāk telpas saviem manevriem. Prozit!

  +2 [+] [-]

, 2017-08-26 11:06, pirms 7 gadiem
maigais_zefirinsh rakstīja: East post news apskatnieks Danny DaViti twīto, ka Knicks panākuši vienošanos ar Jabari Parker no bukiem. Pretī dod Lee.
kKĀ NETICĀS,KA PARKER ATDOS...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-26 11:07, pirms 7 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Jadabūj tad prom Lee,Thomas un Antonijs.Ideāli ja arī Noah bet viņu neviens neņems.NY pagaidām pašķidrs garais gals.
kā uz to skatās.Villijs,kvins un noah ir visi labi,bet mazliet zem vidējā līmeņa spēle'tāji.Būtu noah mazāka alga arētu kvinu un noah bpret robin lopez piemēram iemainīt.

     [+] [-]

, 2017-08-26 11:16, pirms 7 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Jadabūj tad prom Lee,Thomas un Antonijs.Ideāli ja arī Noah bet viņu neviens neņems.NY pagaidām pašķidrs garais gals.
Kādēļ mainīt prom 2 labus aizsardzības spēlētājus?

     [+] [-]

, 2017-08-26 11:20, pirms 7 gadiem
Atmazkas jau sākušās. Mēneši, gadi, paaudzes..

     [+] [-]

, 2017-08-26 11:22, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: kā uz to skatās.Villijs,kvins un noah ir visi labi,bet mazliet zem vidējā līmeņa spēle'tāji.Būtu noah mazāka alga arētu kvinu un noah bpret robin lopez piemēram iemainīt.
Nav tik traki. Villijs ar katru spēli kļūst labāks! Nešaubos, ka pēc šīs vasaras lidojuma ar Gazolu brāļiem, būs pārlēcis pāris līmeņus, un jau rudenī viņu vairs nevarēs saukt par "zem vidējā līmeņa".

     [+] [-]

, 2017-08-26 11:57, pirms 7 gadiem
raiversons rakstīja: Kādēļ mainīt prom 2 labus aizsardzības spēlētājus?
Kuri te labie aizsardzības spēlētāji?Thomas bija sliktākais +/- rādītājs pagājšgad.Noah sen nav tas.Entonījs un aizsardzība?

     [+] [-]

, 2017-08-26 12:10, pirms 7 gadiem
maigais_zefirinsh rakstīja: East post news apskatnieks Danny DaViti twīto, ka Knicks panākuši vienošanos ar Jabari Parker no bukiem. Pretī dod Lee.
Nekur neatradu info

     [+] [-]

, 2017-08-26 12:30, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: kā uz to skatās.Villijs,kvins un noah ir visi labi,bet mazliet zem vidējā līmeņa spēle'tāji.Būtu noah mazāka alga arētu kvinu un noah bpret robin lopez piemēram iemainīt.
Villijs par money ir izcils bench

     [+] [-]

, 2017-08-26 13:05, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nav tik traki. Villijs ar katru spēli kļūst labāks! Nešaubos, ka pēc šīs vasaras lidojuma ar Gazolu brāļiem, būs pārlēcis pāris līmeņus, un jau rudenī viņu vairs nevarēs saukt par "zem vidējā līmeņa".
JĀ,BET TOMĒR BAIGI DAUDZ LAIKA VIŅŠ NEVAR SPĒLĒT,TĀPĒC

     [+] [-]

, 2017-08-26 13:35, pirms 7 gadiem
Galvenais jautajums, vai bus komandas spele un nesavtiba. Ja speles viens par otru, tad var regularas sezonas ietvaros uzvaret komandas, kuras uzsvaru liek uz paris zvaidznem. Tas, ka Melo jadabuj prom, nav shaubu. Komandas gara jaucejs.

     [+] [-]

, 2017-08-26 14:38, pirms 7 gadiem
avipopo rakstīja: Tas, ka Melo jadabuj prom, nav shaubu. Komandas gara jaucejs.
Jā, un tieši tādēļ Melo atzina par labāko komandas biedru, Niks spēlētāju aptaujā

     [+] [-]

, 2017-08-26 15:23, pirms 7 gadiem
"Lai dzīvo jaunatne," teica Hornāčeks un pamatsastāvā izlaida Sešnu, Lī, Entoniju, O'Kvinu un Noā. "Viņi taču ir jaunāki par mani!"

     [+] [-]

, 2017-08-26 19:29, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: kā uz to skatās.Villijs,kvins un noah ir visi labi,bet mazliet zem vidējā līmeņa spēle'tāji.Būtu noah mazāka alga arētu kvinu un noah bpret robin lopez piemēram iemainīt.
Piemēram? To pašu Robinu Lopezu, ko viņi atdeva?

Nenāk baigi prātā tādi gadījumi, ka džekus samaina un pēc tam tieši tāpat samaina atpakaļ

     [+] [-]

, 2017-08-26 23:50, pirms 7 gadiem
Rēcīgi būs, ja Melo pēc visa šitā paliks komandā kas manu (kas, manuprāt ir ticamākais scenārijs) :p

     [+] [-]

, 2017-08-26 23:56, pirms 7 gadiem
stodar rakstīja: Uh, sola zelta kalnus gluži kā mūsu politiķi... No tā viņa nosauktā aizsardzības simbolizējošā jaunā piecinieka labi ja 1 vai 2 būs tuvu laba spēlētāja līmenī, pārējie līgas labākajiem var pienest ūdeni.
Dumji, manuprāt, ka cilvēki visā vaino politiķus, kas daļēji ir tikai pašas sabiedrības atspulgs, visi tikai skatās kā vienam otru apis*t vai uzdzīvoties uz citu rēķina (ar retiem izņēmumiem), tādi arī politiķi.