Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dalemberts atgriezīsies "Mavs", Džounss paliks Klīvlendā

Dalemberts atgriezīsies "Mavs", Džounss paliks Klīvlendā
Semjuels Dalemberts
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" panākusi vienošanos uz vienu sezonu ar centra spēlētāju Semjuelu Dalembertu, savukārt pieredzējušais tālmetienu speciālists Džeimss Džounss uz vēl vienu gadu pagarinājis līgumu ar Klīvlendas "Cavaliers".

34 gadus vecais Semjuels Dalemberts ar "Mavs" parakstīs līgumu uz nākamo sezonu par veterāna minimālo atalgojumu 1,5 miljonu ASV dolāru robežās (~1,36 miljoni eiro). Haiti dzimušais basketbolists pievienosies Dalasas klubam, kas šajā starpsezonā ļoti aktīvi centās piesaistīt "Clippers" centru Deandrē Džordanu, taču atlētiskais spēlētājs izvēlējās palikt Losandželosā, savukārt vienības pagājušās sezonas pamatcentrs Taisons Čendlers piekrita "Suns" izteiktajam piedāvājumam.

"Mavs" rindās šovasar maiņas darījuma rezultātā ar "Bucks"nonāca Gruzijas izlases līderis Zaza Pačulija, kā arī teksasieši vēl aizvien risina sarunas par Džaveila Makgī pievienošanos komandas centra spēlētāju rotācijai. 2001. gada NBA draftā ar 26. numuru ("76ers") izvēlētais Dalemberts jau iepriekš pārstāvējis Dalasas komandu - 2013./2014 gada sezonā Sems kluba rindās laukumā izgāja 80 spēles (68 starta pieciniekā), caurmērā aizvadot 20 minūtes, gūstot 6,6 punktus, izcīnot 6,8 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,2 metienus.

Dalemberts iemantojis laba aizsardzības spēlētāja un metienu bloķētāja reputāciju - 13 sezonu laikā (886 spēles) vidēji bloķēti 1,7 pretinieku metieni.

Austrumu konferences čempione Klīvlendas "Cavaliers" uz vēl vienu gadu pagarinājusi līgumu ar Džeimsu Džounsu. Aizvadītajā sezonā basketbolists laukumā izgāja 57 spēlēs, vidēji 11,7 minūšu laikā gūstot 4,4 punktus un realizējot tālmetienus ar 36% precizitāti. "play-off" turnīrā - 20 mači, 15,6 minūtēs gūti 4,4 punkti. Džounss kopā ar Lebronu Džeimsu šosezon piekto reizi pēc kārtas sasniedza NBA finālsēriju - sasniegums, kas nav ticis atkārtots kopš leģendāro 1960.gadu Bostonas "Celtics" spēlētāju panākumiem.

34 gadus vecais uzbrucējs Maiami "Heat" kreklā 2012. un 2013. gadā kļuva par NBA čempionu, savukārt 2011. gadā Džounss uzvarēja "All-Star Weekend" trīspunktu metienu konkursā. Allaž bīstamais tālmetienu izpildītājs NBA karjerā trīnīšus realizējis ar gandrīz 40% precizitāti. 12 sezonu laikā 203 centimetrus garais spēlētājs pārstāvējis "Pacers", "Suns", "Trail Blazers", "Heat" un "Cavaliers" klubus.

Viena gada līgumam ar Milvoki "Bucks" piekritis bijušais Ņujorkas "Knicks" un Indiānas "Pacers" uzbrucējs Kriss Kouplends. 31 gadu vecais spēlētājs nopelnīs veterānu minimālo atalgojumu - aptuveni 1,1 miljonu ASV dolārus (~1 miljons eiro). "Bucks" Kouplenda personā iegūs labu tālmetienu izpildītāju (karjerā vidēji 37,3 % precizitāte), kas klubam pēc Džereda Dadlija un Ersana Iljasovas zaudēšanas noteikti ir nepieciešams.

Džeisona Kida trenētā vienība šajā starpsezonā jau papildinājusi sastāvu ar bijušo Detroitas "Pistons" uzbrucēju Gregu Monro un "Raptors" aizsargu Grevisu Vaskezu, kā arī pēc krustenisko saišu plīsuma laukumā atgriezīsies 2014. gada drafta 2. numurs Džabari Pārkers.

Izmantotie resursi:
Sources: Free agent Sam Dalembert agrees to...
Chris Copeland to Bucks: Latest Contract...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-07-26 10:59, pirms 9 gadiem
ElvisNBA rakstīja: Tas ka šonakt bija sievie'šu WNBA zvaigzņu spēle,laikam tiks ielikts raksts rītā,lol
Zogota nespele sogad WNBA tpc jau ari rakstu nav.Varbut saks likt kad bus konferensu finali.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-26 11:30, pirms 9 gadiem
Mavs" šovasar maiņas darījuma rezultātā ar "Bucks" kā nelielu mierinājumu par neveiksmēm brīvo aģentu tirgū ieguva gruzīni Zazu Pačuliju... Autore, ar tevi viss kārtībā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja