Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vašingtonas "Wizards" atradusi Dāvja Bertāna aizvietotāju sezonas atlikušajā daļā

Vašingtonas "Wizards" atradusi Dāvja Bertāna aizvietotāju sezonas atlikušajā daļā
Džerians Grants pret Tomāšu Satoranski. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandām atteikumu vai savainojumu gadījumā būs iespēja brīvās vietas pieteikumā aizpildīt ar citiem spēlētājiem. Tā, piemēram, Vašingtonas "Wizards" jau esot izšķīrusies, kuru basketbolistu pieteikt latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna vietā.

Kā ziņo NBC Sports, Bertāna vietā Vašingtonas "Wizards" piesaistīs vienu no savas otrās komandas jeb G līgas vienības "Capital City Go-Go" līderiem Džerianu Grantu. Oficiāli par "Wizards" spēlētāju viņš kļūs 1. jūlijā. 27 gadus vecais aizsargs G līgas sezonā sāka 37 no 39 spēlēm un vidēji 33,3 minūtēs izcēlās ar 16,3 punktiem, 5,9 rezultatīvām piespēlēm un 4,3 atlēkušajām bumbām.

Uz G līgu Grants pārcēlās pēc tam, kad nesaņēma kvalifikācijas piedāvājumu no Orlando "Magic" un kļuva par brīvo aģentu. "Magic" rindās viņš sāka vienu no sešdesmit mačiem un vidēji 15,7 minūtēs atzīmējās ar 4,2 punktiem, 2,6 rezultatīvām piespēlēm un 1,6 atlēkušajām bumbām.

Lai arī Grants vēl nekad nav Nacionālajā basketbola asociācijā spēlējis Vašingtonas "Wizards" kreklā, 2015. gadā viņu ar 19. numuru draftēja tieši "Wizards". Pēcāk gan tiesības uz Grantu tika aizmainītas uz Atlantas "Hawks", kas pēc tam viņu aizsūtīja uz Ņujorkas "Knicks". Savu pagaidām labāko sezonu NBA Grants aizvadīja 2017./18. g. sezonā, kad Čikāgas "Bulls" sastāvā sāka 26 no 74 cīnām un vidēji 22,8 minūtēs tika pie 8,4 punktiem, 4,6 rezultatīvām piespēlēm un 2,3 atlēkušajām bumbām.

Vašingtonas "Wizards", ko pārstāv arī latviešu centrs Anžejs Pasečņiks, ar 24 uzvarām un 40 zaudējumiem Austrumu konferencē ieņem devīto vietu un kā pēdējā no konferences varēja turpināt sezonu. Astotās pozīcijas īpašniece Orlando "Magic" ir sešu uzvaru attālumā, un, lai nopelnītu pārspēles par iekļūšanu "play-off", "Wizards" būs jāpietuvojas vismaz četru uzvaru attālumā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/cmillsnbcs/stat...


, 2020-06-26 11:26, pirms 4 gadiem
Labs variants, tomēr 1.k. džeks. Spēlē stabili normāli. Kaut kā gan grūti nosaukt G par aizvietotāju F. Varētu teikt drīzāk aizpildīja tukšumu spēlētāju sastāvā. WSH sastāvā jau ir 5 garie, tākā tieši Dāvja pozīcijā baigā jēga vēl kādu ņemt nebija. Lai spēlē jaunais Hačimura pa 30 min. Vāgners var pa PF kādreiz uzspēlēt un jaunais Skofilds pa F.
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
4

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
12

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.