Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA apspriež iespēju aizvadīt 2021. gada Visu zvaigžņu spēli

Edvards Eglītis
Edvards Eglītis

NBA apspriež iespēju aizvadīt 2021. gada Visu zvaigžņu spēli
Kadrs no 2020. gada NBA Visu zvaigžņu spēles. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un NBA Spēlētāju asociācija (NBPA) ir sākušas apspriest iespēju marta sākumā aizvadīt ikgadējo Visu zvaigžņu spēli, ziņo ESPN. Pilsēta, kas izvirzīta kā galvenā kandidāte uz pasākuma rīkošanu, ir Atlanta.

Sākotnēji tradicionālā Visu zvaigžņu nedēļas nogale, kas iepriekš bija paredzēta februārī, Indianapolisā, tika atcelta Covid-19 pandēmijas iemeslu dēļ, taču ESPN medija avoti stāsta, ka notiek sarunas starp NBA vadību un Spēlētāju asociāciju par spēles aizvadīšanu Atlantā, 7. martā. Ja abas puses nonāks pie lēmuma par pasākuma rīkošanu, tas netiks aizvadīts kā ierasts - plānots aizvadīt tradicionālās Visu zvaigžņu nedēļas nogales samazinātu versiju. Jāpiemin, ka šī gada NBA sezonā no 5. līdz 10. martam paredzēts neliels starpsezonas pārtraukums un līdz šim tikušas pārceltas 22 NBA regulārās sezonas spēles, kuras būs nepieciešams aizvadīt līdz sezonas beigām.

NBPA prezidents un Fīniksas "Suns" aizsargs Kriss Pols atbalsta ideju aizvadīt Visu zvaigžņu spēles pasākumu, kas demonstrētu un palīdzētu vēsturiskajām afroamerikāņu koledžām un universitātēm (HBCU) un Covid-19 palīdzības fondiem. Par pasākuma norises vietu tiek apsvērta gan "State Farm" arēna, kur mājas spēles aizvada Atlanta "Hawks", gan Atlantā bāzēto HBCU studentu pilsētiņu sporta zāles, ziņo avoti. Atlanta ir mediju kompānijas "Turner Sports" mājvieta, tāpēc televīzijas komandai nebūtu nepieciešams doties ārpus pilsētas, lai varētu raidīt spēli "TNT" kanālā. Pati spēle notiktu bez faniem vai ar nelielu skaitu apmeklētājiem, kas ievērotu sociālo distancēšanos. Ierasto korporatīvo sponsoru iesaistīšanās pasākuma norisē, kas ir liels finansējuma avots, nebūs iespējama.

Abas puses diskutē par pasākuma aizvadīšanas scenāriju, kas lielākoties būtu vērsts uz pašu Visu zvaigžņu spēli, bet ne pārējām zināmajām nedēļas nogales sastāvdaļām kā Danku, trīspunktu metienu konkursiem u.c. NBA piešķīra tiesības rīkot Visu zvaigžņu nedēļas nogali Indianapolisā 2024. gadā, lai aizstātu šī gada pasākuma zaudēšanu.

Izmantotie avoti:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...