Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Celtics" sagaida Pērkinsu ar uzvaru pār "Cavs"

Andrejs Siliņš

"Celtics" sagaida Pērkinsu ar uzvaru pār "Cavs"
Kendriks Pērkinss
Foto: AFP/Scanpix

Pēc septiņu mēnešu pārtraukuma laukumā atgriežoties centram Kendrikam Pērkinsam, Bostonas "Celtics" vienība naktī uz trešdienu Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) ar rezultātu 112:95 savā laukumā pieveica Klīvlendas "Cavaliers", sagādājot tai 18. zaudējumu pēc kārtas.

Pērkinss pēdējo reizi laukumā oficiālā spēlē bija pagājušā gada finālsērijas sestajā mačā, kad guva ceļgala savainojumu, kura izārstēšanai nācās upurēt nākamos septiņus mēnešus. Vairāk nekā 18 ar pusi tūkstoši līdzjutēji bija ieradušies uz spēli, lai ar ovācijām, stāvot kājās, četras minūtes pēc spēles sākuma sagaidītu mačā iesaistāmies centru. Emocijas tribīnēs uzvirmoja gan pēc pirmā Pērkinsa gūtā groza aptuveni minūti vēlāk, gan arī desmit minūtes pirms mača beigām, kad Pērkinss atstāja laukumu pēdējo reizi šajā mačā. Kopumā centram, kurš no satraukuma pirmsspēles naktī bija mocījies ar bezmiegu, 17 minūtēs septiņi punkti un sešas bumbas zem groziem.

Pols Pīrss, kurš iemeta 17 punktus jau pirmajā ceturtdaļā, spēles turpinājumā pievienoja septiņus un ar 24 bija rezultatīvākais savā komandā. 18 punkti Rejam Alenam, savukārt saspēles vadītājam Redžonam Rondo 11 punkti, desmit rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas un četras pārtvertas bumbas. Klīvlendas labā 15 iemeta Kristians Ejenga, bet pa 14 pievienoja Ramons Sešons un Menijs Heriss, pirmajam arī septiņas piespēles. Dž.Dž.Hiksonam 12 punkti, 17 bumbas zem groziem, piecas piespēles (karjeras rekords) un četri bloķēti metieni (atkārtots karjeras rekords).

"Cavaliers" šī bija ne tikai 18. neveiksme pēc kārtas, bet arī 27. pēdējās 28 spēlēs kopumā. Komanda pirmo reizi viesojās Bostonā kopš pagājušā gada Austrumu konferences pusfināla sestās spēles, kas bija zīmīga ne tikai ar zaudējumu un izstāšanos no tālākās cīņas par titulu, bet līdz ar to arī ar Lebrona Džeimsa ēras beigām Klīvlendā. Acīgākie basketa mīļotāji atceras, kā Džeimss novilka savu "Cavs" kreklu vēl pirms ieiešanas ģērbtuvē...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-01-26 10:07, pirms 13 gadiem
viens no labākajiem NBA defa spēlētājiem postā, ja ne pats labākais! ja atkal nesatraumēsies un atgūs savu labāko fizisko/morālo formu, tad Celtics pleiofos būs faktiski neapturami, tā teikt - komanda bez neviena vājā punkta(ar nosacījumu, ka arī visi pārējie rotācijas špīleri būs pie labas veselības).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-26 10:49, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: otrā sezonas puse jāņem vieglā režīmā - rotācijas kārtā katru spēli jāizlaiž vienam spēlētājam. Protams, izņemot, svarīgās spēles, kurās pretinieki jāiebiedē
Celtics interesēs būtu apsteigt Spurs un sezonu beigt kā līgas līderiem, lai līdz pat finālam būtu mājas spēļu priekšrocības. savukārt šāda rotēšana ik pēc spēles, izjauktu komandas ķīmiju. protams, tādi svarīgi veterāni kā Šaks, KG un daļēji arī Pīrss ir jāpietaupa un jāpasaudzē, taču drīzāk ierobežojot minūtes, nevis izlaižot veselas spēles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-26 12:39, pirms 13 gadiem
Tikmēr Grifina un Novicka duelī pārāks bija vācietis bet interesanti dueļi tur vēl sagaida.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-26 15:16, pirms 13 gadiem
Man vispār pretīgi kļūst skatoties Lakers spēles... cerams agri viņi izkritīs no PO un būs superfināls Spurs vs Celtics! Tur būtu ko redzēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja